PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31908}

Królowa potępionych

Queen of the Damned
2002
6,3 39 tys. ocen
6,3 10 1 39110
4,4 9 krytyków
Królowa potępionych
powrót do forum filmu Królowa potępionych

Szkoda słów

ocenił(a) film na 3

Jak można było to zrobić Lestatowi? Po rewelacyjnym zakończeniu "Wywiadu z wampirem" (życiowa rola Toma Cruise'a, zwłaszcza ostatnia scena) dać takie niewiadomoco jak Townsend... Nóż się w kieszeni otwiera (co by zaostrzyć kołek). A opowiastka durna jak mało co, ale tu akurat Rice się nie popisała. Jedynym, co pozwala przeżyć ten film, jest Aaliyah, niewiarygodnie piękna.

Roxana

e tam, muzyka też nie najgorsza :) z resztą uwag zgadzam się w całej rozciągłości. długo długo był to nr 1 listy najgorszych filmów, jakie widziałam (zdetronizował go mel gibson, niestety)

ocenił(a) film na 10
Roxana

Zgadzam się totalnie. Właśnie kończę czytać "Wampira Lestata" na którego podstawie (oprócz "Królowej Potępionych") powstał ten film. Wszystko schrzanili! Pomieszali różne wątki i fabuła straciła swój urok... :( Ale film uratowała Aaliyah jako Akasha. Po prostu miodzio!
PS. To nie wina Rice że film jest do kitu. Książki są świetne. serdecznie polecam :P
PS2. Zgadzam się też co do Toma Cruise'a. Wywiad z Wampirem RULEZ!
Pozdrawiam i całuje z "kiełkami" ;-)=

Roxana

co się będę z wami kłócić ;) to co podoba mi się w filmie to :
Stuart Townsend
muzyka i głos John'a Davis'a
Aaliyah

Na poczatku byłam zaiwdziona, że Tom nie będzie tu Lestatem, ale ostatnie da się przeżyć ;) Po oglądnięciu "Queen..." zabrałam się za przeglądanie filmów z Townsend'em ;) Natomiast to, co nie podobało mi się w "Królowej", to to, że :
David Talbot w każdej scenie był wystraszony
Pomieszanie wszystkiego
Z 2 powieści liczących sobie razem ponad 1000 stron zrobili coś, co ma zaledwie 100 minut...
GDZIE JEST LOUIS?! GDZIE DANIEL?! GDZIE JEST MAŁA JENKS I INNE WAMPIRY!? GDZIE GABRIELA!?
wrr...
Ale film kupiłam i oglądam czasem. No cóż. Ostatecznie polecam.

Ofelia_3

A czytałaś może inne książki Anne Rice o wampirach? Np. Pandorę? Tam jest wyraźnie napisane, że Mariusz miał długie włosy (na ten temat jestem specjalnie wyczulona), a w filmie wg mnie wyszło z niego nie wiadomo co! I też się pytam: GDZIE JEST MÓJ UKOCHANY LOUIS?! ;( Koniec wypowiedzi.

ocenił(a) film na 4
fantastyczka01

Nie wiem jak można polecać tak szmire. Powiem tyle : to jest przykład jak zrobić z dobrej książki, ciulowy film. Jak się dowiedziałem że nakręcili ten film to o mało z krzesła nie spadłem. To się powtórzyło podczas filmu tyle że z krzesła spadłem z załamania.

ocenił(a) film na 3
Roxana

A zauwazyliście, co zrobiono z Armanda? Dla mnie ten film to kompletna klapa, to co było w książce przeinaczyli, a reszta była wyssana z palca. Zepsuć taką piekną książkę!!!!! Louie, Louie, gdzie jesteś?