Wielkim plusem ( i chyba jedynym) jest soundtrack w wykonaniu takich zespołów jak KoRn Disturbed czy Static X. Poza tym film przeciętny, mało wciągająca fabuła, Jeżeli ktoś chce oglądnąc jakiś film o tematyce wampirów polcem filmy pt.: "Dracula" (świetny klimat) kultowy "Wywiad z wampirem lub "Underworld". Pozdrawiam.
Zgadzam się, soundtrack jest niesamowity! "Forsaken", "Why won't you die", czy "Down with the sickness" po prostu miażdżą!
Zgadzam się, soundtrack to jedyny, albo jeden z niewielu plusów tego filmu. Wie ktoś, gdzie można znaleźć utwory "wykonywane" przez Lestata?
Z tymi utworami 'wykonywanymi' przez Lestata może być spory problem, bo na soundtracku śpiewają różni wykonawcy... Z jakichś powodów Jonathan Davis nie mógł tego zrobić. Jak poszukasz to znajdziesz na http://mp3.teledyski.info/ Jakby co podaję tytuły wszystkich kawałów, co by nie było problemów ze znalezieniem i pominięciem któregoś ;]
01. Wayne Static - Not Meant For Me
02. David Draiman - Forsaken
03. Chester Bennington - System
04. Deftones - Change (In The House Of Flies)
05. Marilyn Manson - Redeemer
06. Papa Roach - Dead Cell
07. Godhead - Penetrate
08. Jay Gordon - Slept So Long
09. Disturbed - Down With The Sickness
10. Static-X - Cold
11. Earshot - Headstrong
12. Dry Cell - Body Crumbles
13. Tricky - Excess
14. Kidneythieves - Before I'm Dead
Życzę przyjemnego słuchania i pozdrawiam :)
@saladka04: film oglądałam już lata temu i zupełnie nie pamiętam czy to te utwory są "wykonywane" w filmie przez Lestata, ale być może chodzi Ci o drugi soundtrack, czyli "QOTD soundtrack: the score"
1. Queen Of The Damned
2. Jesse's Dream
3. On The Beach
4. Secret Passage
5. Air Lestat
6. A Walk In The Park
7. Maharet
8. Prodigal Sun
9. The Queen Is Dead
10. Long Live Jesse
Jeśli chcesz mogę Ci na PW podesłać link, żebyś mogła sobie ściągnąć.
Ah, mój błąd, dopiero teraz przeczytałam post mary_sue. W takim razie chodzi o utwory:
"System" – 4:52
"Forsaken" – 3:42
"Slept So Long" – 5:38
"Not Meant for Me" – 4:41
"Careless (Akasha's Lament)" - 4:46
"Redeemer" – 4:16
JOnathan Davis nie mógł nagrać tych kawałków samodzielnie, gdyż miał podpisaną jakąś umowę z wytwórnią i był zobowiązany w tej umowie do czegoś-tam, przez co, niestety, nie mógł nagrać tych utworów i poświęcił je innym wykonawcom. Na swojej płycie z piosenkami live "Alone I Play" wykonał te kawałki. Polecam płytę, jest dobra. (:
Kilkakrotnie sięgnęłam po ten film ze względu na muzykę, to taki film przy którym się zasypia, obraz już jest nie istotny, pozostanie ścieżka dźwiękową. Sam film może i nie zachwyca, oglądając go pierwszy raz uśmiałam się z efektów ale przez swoją prostotę i wręcz tandetę jest wielkim kontrastem dla muzyki. Polecam go wszystkim tym którzy lubią dobą muzykę..
Znacie jeszcze jakieś sountracki utrzymane w tym klimacie? Ja polecam do filmow:
Little Nicky (świetny P.O.D. Incubus, Disturbed, Deftones)
Resident Evil - Apocalypse (Slipknot, The Used, The Cure, Massive Attack)
The Matrix (Manson, Rammstein, Priodygy, Defones)
Matrix Reloaded (Linkin Park, P.O.D. Red Zombie, Rage Against..)
Transformers - mój ulibiony sountrack (Idiot pilot, Armor for sleep, Goo Goo Dools)
Transformers The Movie (animacja r.86) to jest świetny rock z lat 80tych, naprawde warto posłuchać
Twilight (Linkin Park, Muse, Paramore) jest lekki ale świetny
W nawiasach to tylko przykłady zespołów, czekam na wasze propozycje:)
Gummo ( Absu, Burzum, Bathory) no i epizod Cannibal Corpse w Ace Ventura
a z pozatym kilka z klasycznym rockiem : Uczniowska Balanga ( Led Zeppelin, KISS itp.) No i moj ulubiony do Truposza tyle ze w calosci skomponowany przez Neila Younga.
a znacie może tytuł tego utworu który grał na skrzypcach Lestat a potem zamordował tą cygankę <czy coś takiego dawno nie oglądałam...
A ja polecam soundtrack z filmu Pakt milczenia. Żadne znane zespoły (dla większości ludzi nie są one znane!) tam nie grają, ale uwielbiam np ten kawałek
http://www.youtube.com/watch?v=U_j4Eq3ziE4
http://hetheret.wrzuta.pl/audio/3vwQUkjvNLF/04._secret_passage
Od mniej więcej 3:30
Ktoś wie jaki to utwór gdy Akasha zaczyna niszczyć wampiry w barze oraz jak jest z Lestatem w wannie?
Jak Akasha niszczy wampiry: Chester Bennington - "System" (Jak dobrze poszukasz to znajdziesz 'w wykonaniu Lestata' czyli tak jak było w filmie)
W wannie: Deftones - Change (In The House Of Flies)
Życzę miłego słuchania ;]