PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31908}

Królowa potępionych

Queen of the Damned
2002
6,3 39 tys. ocen
6,3 10 1 39110
4,4 9 krytyków
Królowa potępionych
powrót do forum filmu Królowa potępionych

wampiry nie były by z tego filmu zadowolone:). Zniewieściały Lestat w pedalskich ciuchach, Akasha chodzi jak paralityk. Nie ma tego co w książce i tyle. A szkoda. Mogło być naprawdę pięknie. W dodatku muzyka... co to za muzyka? Ze niby mroczne to ma być? Moonspell, Cradle of filth to juz by lepiej pasowało moim skromnym zdaniem. "Vampiria" Moonspella na przykłąd.

ocenił(a) film na 2
Adamkass

Zgadzam się w 100|%.

ocenił(a) film na 8
Adamkass

Ymm ... to był KoЯn człowieku ... -.- Metal ... idealnie pasował do tego filmu ...

Wampirzycaaaa

"Każdy ma swe" człowieku:). A KoRN jak juz nie jest gatunkiem METAL

ocenił(a) film na 10
Adamkass

Tak? a jakim gatunkiem jest KoЯn wedle ciebie ? Tak nawiasem mówiąc Moonspell czy Cardle of filth , żaden z tych zespołów nie jest tak kreatywny aby nagrać muzykę do filmu :) . Jonathan ma za sobą już dość dużo soundtracków filmowych i uważam że jest w tym świetny. A ty szukaj sobie swoich zespołów w przekładach filmowych i życze ci powodzenia bo ich nie znajdziesz.. ;)

xmonk15x

każdy ma swoje zdanie na ten temat droga pani. Nie szukam, ja po po prostu lubię słuchać tego,co lubię. :) A panience radzę wpisać w google "metal" albo "zespoły metalowe". Pozdrawiam obie panienki:).

ocenił(a) film na 8
Adamkass

Z tego co wiem KoЯn jest zespołem metalowym / heavy metalowym. Ale także hard rockowym. Ja bym na twoim miejscu nie polegała na google... Np. Within Temptation i Evanescence wcale nie grają takiego prawdziwego metalu a są zaliczane do tej grupy. W tych czasach trudno znaleźć prawdziwy zespół metalowy.

Wampirzycaaaa

ja po prostu wolę ostrzejsze brzmienia: Moonspell, Cradle of Filth (black, gothic metal), Sabaton (power metal), Sirrah, zresztą zapraszam na you tube na CzochrajBobra02 gwoli wyjaśnienia :) pozdrawiam panienkę.

ocenił(a) film na 4
Adamkass

ja kiedyś słuchałam CoF a teraz się za nich wstydzę :'( za za Him się z tego zrobił ojeny ojenyojeny!

bumbleble

ja nie słucham już w sumie niczego takiego co kiedyś, COF się sprzedało, komercja itp, co do Himu - kompletnie nie rozumiem o co come on, ale ok, wymieniłem Cof, czy Moonspel bo są "mroczniejsze" i bardziej by się nadawały do filmu o wampirach.

ocenił(a) film na 4
Adamkass

nie lubię słowa mroczne. wzbudza we mnie śmiech ;D chodzi o to że cof kiedsyś "śpiewało" o sexie, morderstwie, plugastwie, miało genialną gitarę sporadyczne "gotyckie" wstawki a teraz.... śpierają o miłości i zamiast muzyki jest tam rytm. techno metalo him

bumbleble

a ja mam ich gdzieś, fanem ich nie jestem, dla mnie liczyła się muzyka, nie słowa - słowa mnie nie obchodziły, tylko brzmienie, mi chodziło o bardziej wyrafinowany dobór muzyki do filmu - np teledysk Vampiria Moonspella mówi sam za siebie. ahoj

ocenił(a) film na 4
Adamkass

wspomniałam tylko i wyłącznie o słowach, ponieważ miały one oddźwięk w muzyce. i zgodzę się że powyższe bardzie by pasowalo

ocenił(a) film na 7
Adamkass

Popieram Cię Adamkass, Moonspell- idealny; i kawałek to jak dla mnie "Wolves From The Fogg", może też The vision bleak by pasowało... taki gotyk/horror.... czy zbyt groteskowe?

Olifantorka

"The vison bleak" też by pasowało:)

ocenił(a) film na 10
Adamkass

paralityk pfee!!!
własnie to jej NADAJE CHARAKTER WŁAŚNIE TE RUCHY to nie jakas tam wampirzyca xxI wieku
a co wolałbyś zeby chodziła jak prostytutka??? :/
ale no sorry czepiać sie muzyki tym filmie to szczyt bezczelnsci.....jak dla mnie no sorry
ostrzejsze brzmienie ? hmm... moze wlacz ostra pile mechaniczna switne brzmienie nawiasem mówiac

ula666devil

ulala :) o już zdania własnego mieć nie można. co za naród:) miłego dnia pani znerwicowana:)

ocenił(a) film na 10
Adamkass

sorry zly dzien i tak mi sie cislo przez zeby te kąśliwe uwagi

ula666devil

nie ma sprawy:) pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
ula666devil

Tutaj popieram zdanie odnośnie Akashy. Takie chodzenie faktycznie nadawało jej uroku. Ogólnie film, choć nie był rewelacyjny, według mnie zasługuje na dobrą ocenę :)

ocenił(a) film na 3
baska02

Mi się nie zbyt podobal. Nie czytałam książki, więc nie mogę porównać ale gra Aaliyah była kiepska

ocenił(a) film na 4
aczkolwieczka

gra lestata też. W ogóle film jest zbyt przetchniony, akasha ma za małe cycki a ta ruda powinna być ładniejsza i bardziej eteryczna

ocenił(a) film na 1
Adamkass

Super, że założyciel tematu pochwalił się zespołami których słucha - i które bardziej by pasowały do filmu. Problem tylko w tym, że CoF jak i Moonspell nie nadają się do filmu dla MAS którym jest Królowa Potępionych, bo grają zbyt ciężko, ostro, nieradiowo.

Wokale z tych dwóch zespołów przecie wystraszyły by nastolatków idących na ten film - ewentualnie później przesłuchujących cd z soundtrackiem. CoF niby są to sprzedajnymi, komercyjnymi pokrakami w świecie black/goth jednak... nadal są zbyt uszojebni jak na film dla mas. Nie mam nic przeciwko JD ofc. Tyle.

oth88

super że "odpowiadacz" na temat pochwalił się co sądzi na temat tego i owego:) a nastolatki w dzisiejszym świecie są faktycznie mocno "wystraszeni", pozdrawiać nie będę:).

ocenił(a) film na 1
Adamkass

Nie strzelaj focha. Nie chciałem :<
Z twych postów aż kipi samouwielbienie i chęć zwalenia do lustra. Idź w pokoju Daniego.. czy jak mu było... Pozdrawiam.

oth88

wypowiadamy się tutaj o filmie a nie mojej SKROMNEJ I ŚLICZNEJ osobie, którą z pewnością jestem:) do lustra nie muszę, nie jestem zboczeńcem, a w facetach nie gustuję, poza tym co na to moje narcystyczne a jakże dziecko i moja najpiękniejsza na świecie żona:). A na pozdrowienia trzeba zasłużyć. ZEGNAM NARCYSTYCZNIE I EGOCENTRYCZNIE polecam terapię dla zakompleksionych :)

ocenił(a) film na 9
Adamkass

Ale przynajmniej się nie świecą...

magda100

plusem tego filmu jest oczywiście fakt, że wampiry się nie świecą, mają zęby i robią z nich użytek, owszem:).

użytkownik usunięty
Adamkass

Właśnie!

ocenił(a) film na 4
magda100

jak to nie? akasha ma taką złotą poświatę.

ocenił(a) film na 9
bumbleble

Ale bez brokatu.

ocenił(a) film na 4
magda100

z brokatem, ale z mniejszymi drobinkami, jeżeli mamy wchodzić w takie szczegóły ;D

ocenił(a) film na 5
bumbleble

Co za temat, co za temat.
Jest co jest, innej "Królowej (...)" nie będzie.