Boziu ;/
Co to jest? Jestem przerazona... Polecam dla dzieci w wieku od 8-11 lat, mysle,ze im sie spodoba.Fajny film, młodziezowy, akcja troche w szkole, troche na jakis chuxxxxjowych terenach, generalnie SYF! WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hmm co tu dodac ? aha mam.... :/ co to kur..a jest?????????!!!!!!!!!!!!!! help.
Boze dopomoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisz jeszcze kilka wykrzykników, obawiam się, że obecna ich liczba nie jest wystarczająca, aby przekaz trafił do kogokolwiek.
Droga debesciaro pozwól, że coś ci powiem. Mówiłam to już dziesięć tysięcy razy, no ale cóż... Widocznie nie można wyrażać swoich opinii w jednym temacie, tylko trzeba stworzyć dziesięć tysięcy w stylu,"Boże co za shit".
Po pierwsze cała seria Krzyk to slashery. Powtórzę jeszcze raz, bardziej dobitnie- S-L-A-S-H-E-R-Y.
To takie horrory, w których jest dużo ciachania nożem/hakiem/pilniczkiem, krwi jak najwięcej, oczywiście bohaterami są najczęściej nastolatkowie i, o zgrozo, są to filmy adresowane do nastolatków! Logiki tu już mniej, ale widz, który idzie oglądać slasher, powinien być na to przygotowany. Na krzyk idzie się na pełnym luzie, z nastawieniem na akcję, sieczkę i zaskoczenie (lub odgadywanie kto jest mordercą i wielką radość, że się zgadło)
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że Krzyk Wesa Cravena, to tak naprawdę w pewnym stopniu parodia. W każdej z nich znajdziemy dawkę czarnego i "zwykłego" humoru wyśmiewającą (po kolei) slashery, sequele, trylogie i remaki.
Nie wiem też dlaczego obejrzałaś część czwartą bez zaznajomienia się chociażby z częścią pierwszą. Gdybyś to zrobiła nie musiałabyś przechodzić takiej tortury jak oglądanie "fajnego filmu młodzieżowego", którego chwilę później nazywasz "syfem" i prosisz o pomoc (nie wiem w czym).
Kończąc, odpowiadam na twoje pytanie: Jest to Krzyk 4, Wesa Cravena, jako fanka trylogii z pełną świadomością stwierdzam, że jest to godna kontynuacja. Ponad to jest to świetny, naprawdę świetny, nowoczesny slasher, świetna fabuła i muzyka.
I jeszcze na marginesie:
Jeżeli twierdzisz, że film tak brutalny jak Krzyk jest przeznaczony dla dzieci w przedziale 8-11... Bez urazy, nie chciałabym być twoim dzieckiem/młodszą siostrą. Miałabym skrzywienie do końca życia. A po "WTF" powinien być znak zapytania, ponieważ jest to pytanie...
I przepraszam, że tak przedłużam:
Co masz na myśli mówiąc "troche na jakis chuxxxxjowych terenach"? Jakie to tereny twoim zdaniem?
generalnie dobra odpowiedz. temat poznieżej poziomu. żeby załapać krzyk 4 trzeba ogarnać wcześniejsze części... i bez wątpienia nie jest to film dla osób w wieku jaki podała założycielka tematu...
Droga Mala_Lady_Punk wybacz nie ogladam gówien, a na ten film zaprosili mnie znajomi... Fajnie,ze informujesz innych po raz setny o tym co pisalas okola miesiaca temu ale zdaj sobie sprawe,ze nie kazdy czyta twoje posty... :D P.S Bylam tu poraz pierwszy. Skoro jestes taka wierna forumowiczką powinnas to wyczaic . Pozdrawiam!
P.S. Nie musisz sie nie wysilac na riposte.
Dziękuję za przyzwolenie, a jednak o takową się pokuszę...
Nie twierdzę, że wszyscy czytają moje posty, to byłby szczyt narcyzmu. Chodzi mi o to, że ogólnie posty w stylu "Beznadziejny film" powtarzają się co chwila ( http://www.filmweb.pl/film/Krzyk+4-2011-395824/discussion/Gniot+jakich+ma%C5%82o +1+10,1635086 http://www.filmweb.pl/film/Krzyk+4-2011-395824/discussion/b%C5%82agam...,1635916 http://www.filmweb.pl/film/Krzyk+4-2011-395824/discussion/Nudny%2C+wtorny%2C+glu pi...,1627712 http://www.filmweb.pl/film/Krzyk+4-2011-395824/discussion/5+10,1640712 ) i zamiast zakładać kolejny temat, zaśmiecając tym samym forum można najzwyczajniej na świecie odpowiedzieć w jednym z już utworzonych. Nie bój się, twoja wypowiedź nie zostanie zignorowana- temat od razu podskoczy do góry i każdy będzie mógł ci odpowiedzieć, tak jak ja to robię.
Jeżeli nie oglądasz gówien to po kiego szłaś na ten film? Nie umiesz mówić "nie"? Czy zrobiłaś to po to aby później wypłakać się filmwebowiczom "ojoj jakim gównem był ten fajnym film młodzieżowy, równa się syf". I nie jestem wierną forumowiczką, gdyby tak było miałabym tu z milion znajomych i w każdym temacie offtopowała, słodziła wszystkim na około, a taka zabawa mnie nie interesuje.
To że byłaś tu po raz pierwszy wcale nie zwalnia cię z obowiązku myślenia. Zrozumiałabym gdybyś miała lat trzynaście, ale na "Krzyk 4" wpuszczają od lat 15 (przynajmniej u mnie). Tak więc olej w głowie powinnaś mieć.
PS: Przepraszam za brak formy grzecznościowej "Ci" "Cię" "Twój" etc. ale nie uważam, aby tutaj była potrzebna. Ponadto nie dopisałam, że PS jest skrótem bez kropek i używając go po raz drugi powinnaś napisać PPS... Ale to takie moje spostrzeżenie na przyszłość, dla Świeżynki...