PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395824}

Krzyk 4

Scream 4
2011
5,6 36 tys. ocen
5,6 10 1 35507
6,2 27 krytyków
Krzyk 4
powrót do forum filmu Krzyk 4

Jako film dość ciekawy, ale horror beznadziejny. Ani razu się nie przestraszyłam, a nie dużo trzeba by coś takiego się stało ;p. Strata pieniędzy!

ocenił(a) film na 7
typicaldestination

mow za siebie film byl bardzo dobry moze nie byl to klasyczny horror ale dreszczowiec z nutka mlodziezowego humoru dla mnie pozycja obowiazkowa

ocenił(a) film na 4
typicaldestination

"Horror beznadziejny"- Seria Krzyków to nie typowe horrory tylko slashery. Nie traktujcie ich dosłownie jako horrory.

ocenił(a) film na 8
patrykDJ2009

Ekhem... Tylko, że slasher to jest rodzaj horroru, tak jak gore... Czyli Krzyk jest horrorem, rodzaj: slasher.
I Krzyk jest taki jak każdy slasher, a jeżeli ktoś nie lubi takiego rodzaju horrorów to po co idzie na nie do kina? To tak samo jak marudzenie, że gore jest brutalny. Zawsze można iść na ghost movie, gdzie brutalność spada praktycznie do zera.

Mala_Lady_Punk

Jednak to nie jest typowy horror bo we wszystkich czterech częściach nabijają się właśnie z "typowych" horrorów.
Pokazują, że mimo iż są zasady by przetrwać to ofiary jednak ich nie przestrzegają :)
A film według mnie świetny :D i śmiało stwierdzam, że dorównuje jedynce ;)

ocenił(a) film na 8
natka_wojak

Zgadzam się, nietypowy horror, jednak mimo wszystko to nadal jest horror :)

Mala_Lady_Punk

I to bardzo dobry horror :D (moim zdaniem oczywiście;))

ocenił(a) film na 8
natka_wojak

Moim także (ocena: 9/10).

ocenił(a) film na 7
typicaldestination

Czemu nieda sie ocenic?

ocenił(a) film na 6
typicaldestination

Też ani razu nie przestraszyłam się na tym filmie. I to jest jego najgorszą wadą.

ocenił(a) film na 7
LadyBlackCat

To nie jest wada na wiekszosci horrorow sie nie boje a mimo to jest to moj ulubiony gatunek. Ten film jest ciekawy ma fajny klimat zagadkowa fabule i mlodziezowe poczucie humoru dla fanow gatunku pozycja obowiazkowa 7.5/10

ocenił(a) film na 2
arek2010

Fani gatunku odpuszczą sobie krzyk 4 tak samo jak i 3 odpuścili.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Jesli mowisz serio to po pierwsze nie jestes fanem gatunku po drugie bredzisz bo niemozna wypowiadac sie o filmie gdy sie go nieobejrzy dla mnie jestes trollem.

ocenił(a) film na 2
arek2010

Fani gatunki nie ubóstwiają ślepo piły to po pierwsze, po drugie krzyk to parodia nie horror i taki był cel jego powstania. Żart z horrorów. Tyle, że o ile 1 cześć była dobra, to druga była słaba, a trzecia wrecz fatalna. Btw, a kto Ci powiedział, że nie oglądałem? Bo nie przypominam sobie, żebym coś takiego pisał.
Dowiedz sie czegoś o czymś zanim zaczniesz udawać fana, to sprawi, że staniesz sie choć odrobine wiarygodny. Już nie licząc, że żaden fan gatunku nie obejrzałby horroru z lektorem jak to Ty uwielbiasz, bo niszczy to całkowicie klimat filmu.
Szczerze mówiąc przejrzałem Twoje komentarze i sie załamałem, bo widać, że atakujesz każdego kto ma inne zdanie (w końcu podanie argumentów za skomplikowane), uznawanie AvP i AvP2 za świetne filmy, Ogółem jesteś jednym z filmwebowych trolli prawda? Bo chyba nie jesteś na prawde dzieciakiem, który podnieca sie tylko efektami specjalnymi i nie ma najmniejszego pojecia o tym co mówi?

typicaldestination

w miarę, nie jest zły!... tyko bardziej pzypomina komedię niz horror al ok:)

ocenił(a) film na 7
londontown

odpisze ci jednak zrobie to po raz ostatni bo nie mam w zwyczaju zadawac sie z trollami a wiec odpowiadam:
Fani gatunku nie ubóstwiają ślepo piły
Krzyk to horror jesli twierdzisz ze to nie horror tylko parodia to...lepiej przemilczec
Ty mi powiedziales ze nieogladales piszac ze fani gatunku sobie odpuszcza krzyk 4 tak samo jak odpuscili sobie Krzyk 3-domniemalem ze uwazasz sie za fana gatunku jednak piszac ze jednak ogladales 3 i 4 sam sie przyznales ze nim niejestes
Zabiles mnie tekstem ze fan gatunku nieobejrzal by horroru z lektorem jestes albo czlowiekiem z uposledzeniem umyslowym albo typem ktory lubi prowokowac swoją glupotą Co do AvP uwazam oba filmy za bardzoi dobre.
Dalsze ustosunkowywanie do twoich wypocin jest juz bezzasadne pozdrawiam bez odbioru

ocenił(a) film na 2
arek2010

No właśnie co do piły to jak widać nie jesteś fanem gatunku (przytaczając Twój argument).
Krzyk miał w założeniu trudne słowo: PARODIOWAĆ (zajrzyj do słownika jak nie rozumiesz) horrory. Taki cel był Cravena i tyle. Jeśli Ty jako parodie rozumiesz tylko Straszne filmy to załamać sie.
Nie nie oglądałem cześci 3, a 4 obejrzałem z ciekawości czym sie niektórzy tak podniecają i widze, że podniecają sie cześcią pierwszą ciągle.
Tak ktoś kto lubi kino nie ogląda filmów z lektorem, bo: Traci dźwiek, traci emocje przekazywane w dialogach, traci przez to klimat filmu. A wszystkie 3 rzeczy w horrorze są niezwykle ważne. Rozumiesz? Czy za skomplikowane dalej?
No i co do AvP pokazałeś, że lubisz g**no nie filmy, bo inaczej ich nazwać sie nie da.
A i zapomniałbym -> świetnie pokazałeś akcje: nie mam argumentów to naskocze wrzuce teksty bez sensu nazwe trollem. Naucz sie dyskutować to pogadamy. I w sumie interpunkcji też sie naucz, słyszałeś kiedyś o np przecinkach? Albo poprawnej polszczyźnie?

arek2010

Kolego, ktoś kto ocenia Sekretne Okno, Podziemny Krąg, Zapach Kobiety, Requiem dla snu na ocenę 1/10, a Piłę na ocenę 10/10 nie powinien zabierać głosu. Jeśli chcesz już uważać się za specjalistę (bo tylko ktoś taki ma jakieś-tam prawo nie uznawać czyjegoś zdania tudzież nie starać się nawet przyswoić czyichś argumentów) to zacznij oglądać horrory, które są naprawdę klasykami gatunku.