Powiem tak.. oglądałam, ale to taka beznadzieja, że hoho. xd a tym bardziej ' Koszmar następnego lata ' xD
może i w klimacie, ale beznadziejne. :D to już wolałabym oglądać Straszny Film 3 niż to :p
,,Piątek trzynastego", ,,Koszmar z ulicy wiązów " , ,, Zbaw mnie ode złego", ,,Dom woskowych ciał "
,, Droga bez powrotu ", ,, Prześladowca ". Obejrzało się w życiu trochę tych filmów.
4 z tego mam obejrzane :) Ale co do 'Domu woskowych ciał ' to jakoś mnie nie ciągnie... ;p Może ' Prześladowcę' obejrzę. Warto? :)
Trójka podobno teraz wychodzi ale strach pomyśleć co z tego będzie jak scenariusz pisze gościu od drogi bez powrotu 5.
Drogi bez powrotu to ja jakoś nie lubię i nie przepadam, takie flaki z olejem jak dla mnie XD nie umiem znaleźć Prześladowcy z lektorem .. same z napisami . -.-
Mnie jakoś jedynka się nawet podobała, miała klimat i trzymała w napięciu ale pozostałe części już nie za bardzo (takie odcinanie kuponów). Jest jeszcze jeden film mniej więcej w tym stylu, ,,autostopowicz" chyba z 2007 roku. Film do wytrzymania, bez rewelacji ale kichy też nie było.
Może kojarzysz ,,Autostopowicza" z 1987 roku z Rutgerem Hauerem w roli głównej. Jeśli lubisz starocia to możesz obejrzeć (do mnie jakoś bardziej przemawiają filmy z tamtego okresu). Warto również wspomnieć o tym że to jego jedna z najciekawszych kreacji.
Jest jeszcze taki jeden film który jakiś czas temu oglądałem tytuł to chyba ,, Martwy krzyk'' ( ale nie jestem pewien ) ,szczerze mówiąc co najwyżej przeciętny, pełno absurdów i nie do końca ogarnięci bohaterowie.
Jeśli masz odwagę możesz luknąć, ale po za końcówką (która o dziwo była całkiem niezła) nie ma nic nadzwyczajnego. Ale można obejrzeć do śmiechu.
Nie oglądałam, ale zawsze przecież można. :> Ja ostatnio oglądałam ' Nie oglądaj sie za siebie ' . Film całkiem fajny gdyby nie to, że torturują ludzi, czego ja tak na prawdę nie znoszę. Nie lubię flaków oglądać.. Bardziej to obrzydza niż straszy.
Inne horrory (według mnie warte uwagi):
- Bal maturalny (2008)
- Amerykański gotyk (1987)
- Dom szaleńców (2004)
- Lustra (2008) (przy czym "Lustra 2" - nieco gorsze)
- Koszmar minionego lata (1997) (przy czym "Koszmar następnego lata" o wiele gorszy)
- Echo (2008)
- Walentynki (2001)
- Oszukać przeznaczenie (2000)
- Nieproszeni goście (2009)
- Nienarodzony (2009)
- Dark Water - Fatum (2005)
- Zemsta po latach (1980)
- Wywiad z wampirem (1994)
- Co kryje prawda (2000)
- Oko (2009)
- Siódmy znak (1988)
- Tajemnica śmierci (2007)
Niektóre są w podobnym klimacie. reszta to po prostu te, które widziałam i oceniłam na 7 lub 8 (Poza "amerykańskim gotykiem" - jako jedyny ma 6 gwiazdek u mnie, choć nie jest najgorszy)
dzięki, dzięki. Większość z tych wymienionych mam obejrzane więc obejrzę sobie tą resztę! :>
Z tych co wymieniłaś to najbardziej podobał mi się 'bal maturalny' , bo inne już trochę mniej. :| Może znasz coś podobnego do BALU? :D
Parodie są lepsze. Np. "Nie krzycz za głośno, bo zrobi się sprośno".
A serio to z ostatnich "Autopsja Jane Doe". Świetny klimat, szczególnie w pierwszej połowie. Na dobry slasher raczej ciężko w dzisiejszych czasach trafić. Niezły ponoć jest "Coś za mną chodzi", ale nie oglądałem. Jeszcze.
A jak lubisz się potorturować chorymi akcjami to może cosik z francuskich produkcji typu "Najście" czy "Frontière(s)" lub też "Martyrs" i "Blady strach". Tylko autentycznie ostrzegam - poziom brutalności tych filmów wykracza znacznie poza lajtowe w większości przypadków produkcje amerykańskie. "Krzyk" to przy nich pikuś.
"Coś za mną chodzi" oglądałam.. i szczerze dla mnie średniawy.
Ojj niee.. pierwszy i ostatni raz oglądałam takie kino jak "Martyrys" nigdy wiecej, przysiegam!
No to ciężko mi będzie jakiś slasher polecić. Może "Cabin In The Woods"? Albo nowsza odsłona "Teksańskiej masakry.."? Z tym, że w pierwszym przypadku to tak do końca nie jest slaher;)
Poleciłbym Ci coś z filmów koreańskich, ale tam również bywa bardzo brutalnie. Tylko tam, w przeciwieństwie do w/w filmów francuskich, jest przynajmniej jakaś fabuła;P Ja chyba jednak wolę filmy bazujące na klimacie - obrazy typu "Babadook' czy wspomnianej "Autopsji..", gdzie występują elementy dramatu i thrillera. Ewentualnie jak jest choro i brutalnie to z przymrużeniem oka (rzeczy pokroju "Martwicy Mózgu" czy serii "Martwe Zło"). No i klasyki - "Coś" Carpentera, "Alien", "Hellreiser", "Poltergeist" czy nawet taki mało znany horror s-f jak "Event Horizon".
A "Sinister" oglądałaś? Nie jest on w tym klimacie ale według mnie dobry (tak na 7).. Tylko mowa o pierwszej części, po druga to kiepski horror. bardziej śmieszno-straszny. Chyba, że chcesz się pośmiać to tak - w "Sinister2" można się pośmiać :D