PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395824}

Krzyk 4

Scream 4
2011
5,6 36 tys. ocen
5,6 10 1 35507
6,2 27 krytyków
Krzyk 4
powrót do forum filmu Krzyk 4

Do tych co widizeli mam pytanie jak wyżej, co sądzicie na ten temat ?

ocenił(a) film na 10
UPADLY_WIDZ

Scream nigdy nie był w stu procentach na serio, dlatego nazywa się go horrorem ironicznym. Tak właśnie jest z czwartą częścią. Humoru nie brakuje.

michi468

no tak, ale ten film nie ma zawiele wspolnego z horrorem, powinien miećetykiete odgórnie komedia

ocenił(a) film na 6
UPADLY_WIDZ

Nie pamiętam już, jak to było w poprzednich częściach, ale w tej jest sporo scen komediowych. Ten film chyba w ogóle od początku był traktowany z przymrużeniem oka. Ciężko się na nim czegoś przestraszyć ;D

ocenił(a) film na 2
Madx

Szczerze? Nie było chyba momentu, w którym się przestraszyłam... Wg mnie sceny nudne, na siłę. Pośmiałam się chociaż trochę. Może nie był aż tak obleśny, bo flaki wszędzie nie pływały, ale mnóstwo krwi, także... -,- Taka amerykańska komedia robiona na horror wg mnie :)

ocenił(a) film na 4
martyna_radom

Lekko komediowy, podobnie jak trójka. Ja tam się kilka razy przestraszyłem, ale pod koniec już trochę nudziło to, że ten morderca tak wyskakiwał nie wiadomo skąd. Szczególnie ciekawie wyglądały flaki w scenie, w której morderca siedział w szafie. A krew wyglądała dość realnie w przeciwieństwie do innych filmów tego typu. Momentami istna rzeź.

ocenił(a) film na 7
UPADLY_WIDZ

uśmiać można się bardziej niż przestraszyć :)

ocenił(a) film na 7
UPADLY_WIDZ

Owszem były momenty śmiechu (jak i w poprzednich częściach), ale tylko epizodycznie. :) Film jak najbardziej spełniał swoją rolę - miał strrrraszyć i trzymał w napięciu. :D

CiasteczkOo

skoro tak twierdzicie, to dlaczego ciagle jest podawane ze to horror, a brak przy tym znaczenia ze to komedia ?

ocenił(a) film na 4
UPADLY_WIDZ

Bo to slasher, a slasher to nie koniecznie straszna odmiana horroru.