czy w Hollywood juz naprawde nie maja nowych pomyslow na film po co kontynuowac serie ktora od 2 czesci jest po prostu kiepska to tak samo jak z pila pierwsza czesc rewelacja cos nowego a kolejne szargaly tylko dobre imie. ciekawi mnie tylko czy bedzie w 3D i tyle dla mnie ten film juz od 2 czesci mogl by nie istniec tak samo jak pila.
wiem a Ty nie musisz komentowac ;] ja ogladam z nadzieja ze bedzie cos dobrego ale z regoly zawsze sie zawodze i nie tylko ja ale wiekszosc fanow ;]
Zaraz, już wiesz, że film będzie do bani, niczym jasnowidz przewidziałeś, że to będzie kiepski film, a mimo to obejrzysz, bo mimo wszystko masz nadzieję, że będzie dobry? Czegoś tu nie rozumiem... Nie muszę komentowac? No cóż, jak nie chcesz, żeby ktoś Cie komentował to nie wypowiadaj sie na forum, który przecież do ego służy.
buffy1977 zaraz zaraz a czy ja gdziekolwiek napisalem ze film bedzie do bani ?? nie!! poniewaz skad niby moge to wiedziec skoro jeszcze nie widzialem wypowiem sie jak obejrze ;) a Ty nierozumiesz poniewaz nie potrafisz czytac ze zrozumieniem ja mowie o tym po co kontynuowac serie ktora od 2 czesci jest nieudana. Piszesz ze forum sluzy do tego by komentowac owszem zgodze sie z Toba a wiesz ze film sluzy do tego by go ogladac ? ;] Ja to widze tak powstal Krzyk film naprawde dobry odniosl sukces wiec zabrali sie za jego kontynuacje ta niestety zawiodla wiec po co dalej kontynuowac serie z nadzieja ze bedzie lepiej ?? Przyklad Aliena pierwsza czesc genialna wiec do przewidzenia ze powstanie kontynuacja ktora dala rade wiec nakrecili trzecia czesc ktora okazala sie nawet lepsza od drugiej. Niestety w 4 czesci brakowalo juz pomyslow no bo jak wskrzesic Ripley skoro ja zabili takze skoro 4 sie nie udala to za 5 sie juz nie brali szkoda psuc dobre imie serii byl nawet pomysl na 5 ale zrezygnowano z niego z wiadomych powodow. Dobrym przykladem jest tez Predator rewelacyjna pierwsza czesc druga niestety do kitu i juz po niej za trzecia sie nie brali nie bylo sensu a znalazl sie taki Rodriguez i nakrecil czesc ktora nie wnosi nic nowego do serii wszystko to samo co w jedynce tyle ze na innej planecie i z nowymi efektami ;] taki film jak Mroczny Rycerz warto kontynuowac odniosl ogromny sukces komercyjny i finansowy i co wazne okazal sie lepszy od pierwszej czesci. rozumiesz o co mi chodzi takich przykladow mozna podawac tysiace ;)
Umiem czytac ze zrozumieniem. Piszesz, że seria od drugiej części jest kiepska i że nie widzisz powodu, zeby to kontynuowa. Jak to zinterpretować - chyba nie tak, ze jesteś fanem serii i nie możesz się wprost doczekać na czwórkę? Nie, Ty nie popierasz powstania czwórki, gdyż od drugiej części oglądanie tego filmu było dla Ciebie męką. Więc po co męczyć się znowu? Skoro druga część Ci się nie podobała to nie licz, że czarta będzie lepsza - na to nie ma szns, gdyż dwójka była mom zdaniem genialna i czwórka na bank tego nie przeskoczy. Czy Alien to genialny film? Jesli przymknie się oko na wszystkie nielogiczne momenty i nieścisłości fabulane to może. Ale to nie zmienia faktu, że wszystkie cztery części Obcego aż kipią od nielogiczności co przeszkadza ewidentnie w jego oglądaniu. Predeator, racja świetny film, ale masz rację dwójki nie powinni kręcić. Mrocznego Rycerza niestety nie widziałam to się nie wypowiem:/
Ja jestem fanką całej trylogii Krzyk i cieszę się, że postanowili to kontynuować. Ale nie będę na raziewypwiadać się, czy opłacało się ciągnąć ten pomysl czy nie bo nie widziałam filmu. Ale wierz mi, siedzę w horrorach od dawna i już teraz mogę Ci dać gwarancję, że czwórka będzie gorsza od dwójki, więc przemyśl czy warto w Twoim przypadku to oglądać...
racja buffy jesli ktoś jest fanem n piraci z karaibów albo innego filmu to ma prawo ten film oglądać ja też jestem fanemkrzyka uważam ze słuszie że krecą film buffy anthoy andersn czy jak mu tam nie wiem czy wiesz zagrał w transformers u michaela baya fajny film prawda a tobie jaka cześć ci sie podobała najbardziej buffy czesc krzyka
buffy1977 owszem masz racje fanem serii nie jestem ale fanem Krzyka stanowczo TAK w sumie od niego zaczela sie moja przygoda z horrorami i kazdy inny horror juz mierzylem miara krzyka film byl naprawde bardzo dobry i przykro mi bylo jak skopali kolejne jego czesci ale slowo meka to troche przesada. Hmmmm a mozesz mi powiedziec jakie to niby niescislosci i nielogiczne momenty znajduja sie niby w Alienie ???? Mowisz ze siedzisz w horrorach od dawna i filmy takie jak Dzikie Zadze 2 i Krzyk 2 traktujesz na rowni z Milczeniem Owiec i Siedem dajac im wszystkim 10 to tylko pogratulowac Ci ekspercie ;]
http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_obcy.html
Tu masz nieścisłości Aliena. A czy "Dzikie Żądze" i "Krzyk 2" traktuję na równi z "Milczeniem owiec"? Nie można porównywać tych filmów, bo są z różnych gatunków filmowych. "Krzyk 2" to slsaher i w swoim gatunku moim zdaniem jest arcydziełem. "Dzikie Żądze 2" to teen-thriller i jako taki spełnił całkowicie swoje zadanie, świetnie zrobiony, przemyślany i zaskakujący. A "Milczenie Owiec" to thriller psychologiczny, najlepzy w swoim gatunku. "Krzyk 2" możesz porównywać do np. "Domu woskowych ciał", "Wszyscy kochają Mandy Lane" itp, bo wszystkie wywodzą się z tego samego podgatunku horroru - to teen-slashery, ale nie porównuj ich do thrillera psychologicznego, bo to błędne koło.
Zorro55 jeśli chodzi o "Krzyk" to moim zdaniem pierwsze dwie części stoją na równym poziomie. Trójka trochę gorsza, ale nie tragiczna:)
ok bufy1977 tylko chćiałem wyraźić swoje zdanie i chćiaem też ci poprzeć ale uważam ze masz prawo do swojego zdania kazdy ocenia film tak jak on chce i go widzi i ubi ja nie mgoe się doczekac buffy1977 na krzyka 4 a ty ??????????
Też nie mogę się doczekać. To najbardziej wyczekiwany przeze mnie film tego roku:)
a buffy1977 pwoiec mi jak sadzisz czy czwarta czesc krzyka bedie podobna do 4 w czwartej czesci mordeca podobno jak by to nakreca to ze zabija swoje ofiary które giną a w 3 czesci bylo podobnie ze orderca zabie według scenariusza mozesz cos powiedzieć na ten temat ???
Jesli chodzi o fabułę to nie będe zgadywać, bo nie mam pojęcia, co tym razem wymyślą:)
a nie wiesz bufyy1977 kiedy polska premiera a ciekawe czy w kwietniu bedzie bo światowa 15 kwietnia tego roku kurcze ?
buffy1977 ale wszystkim tym filmom dalas dyche czyli uwazasz ze sa arcydzielem ;] co do pierwszej czesci krzyka to jeszcze moge sie zgodzic jest arcydzielem w swoim gatunku ale dzikie rzadze 2 i krzyk 2 ?? haha smiac mi sie chce bo wiesz w historii kina malo wyszlo filmow ktore smialo mozna nazwac arcydzielem i napewno nie sa nimi dziekie rzadze i krzyk te filmy mozna nazwac kultowymi ale nie arcydzielami ! a jesli chodzi o niescislosci na temat obcego to powiem tak po pierwsze wieksza polowa to bzdury po drugie taka sama liste mozna by zrobic Twojemu krzykowi a takze kazdemu innemu filmowi poniewaz zaden nie jest bez bledow taki urok kinematografii filmy powstaja po to by zarobic kase a nie po to by ustrzec sie od bledow ;)
daj spokoj fanom filmu i jak sie nie znasz nie ocenniaj bo mnie tacy cwaniaczki mnie wkurzają ok
ten serwis jest po to by oceniac filmy i moga to robic Ci co znaja sie na tym i rowniez Ci co nie znaja sie takze daj spokoj oceniajacym bo mnie denerwuja tacy gowniarze jak Ty co sie wyslowic sie nie potrafia ;] pozatym prowadzilem rozmowe z buffy a nie z Toba jesli ona nie bedzie miala na nia ochoty to napisze o tym albo i w ogole nic nie napisze.
szczerze mówiąc ja też z znią prowadziłem dyskusje uważam ze jak wes craven chce zeby powstał krzyk 4 to powstanie nie ma w tym nic złego a ponad to jaki dobry film widziałes avatar fany naprawde albo maczeta polecam moze sie pogodzimy uwazam mam zdanie ze jak fajni lubi horrory maja danie co do tego i nie ejstem gównarzemm 1988 i policz ile mam lat ok
widzialem tysiace dobrych fimow ale czy mam je wszystkie Ci teraz wymieniac ? ok przepraszam za tego gowniarza ale czytajac Twoje posty ciezko z nich cokolwiek zrozumiem np te zdanie cytuje "uwazam mam zdanie ze jak fajni lubi horrory maja danie co do tego i nie ejstem gównarzemm 1988 i policz ile mam lat ok" WTF ??!!
chodziło mi oto że każdy ma zdanie na temat jakiegoś filmu ale cóż zobaczymy jaki będzie ten film może nie najgorszy a oglądałeś transformers ??
Już Ci wyjaśniłam, dlaczego dałam im 10/10 i nie będę sie powtarzać. Oceniam filmy subiektywnie - jeśli jakaś produkcja spodobała mi się tak bardzo, że oglądałam ją z przysłowiową "otwartą buzią" od początku do końca, wszystko mi się w niej podobało i ani przez chwilę mnie nie nudziła to czemu mam nie dać jej najwyższej noty? To byłoby trochę bez sensu, gdybym swoje ulubione filmy ceniła nisko, co nie? Co się tyczy nielogiczności w Obcym to masz rację sporo filmów także je ma, ale skoro Ty zwracasz uwagę w filmach na rzeczy techniczne, a nie swoje subiektywne odczucia to w takim razie nie powinieneś oceniać Obcego na 10/10, bo te nielogiczności automatycznie zaniżają mu ocenę. Chyba że oceniasz filmy subiektywnie tak jak ja, ale skoro czepiasz się moich ocen to chyba tego nie robisz...
I przestańcie się klócić. czy nie można już prowadzić tutaj dyskusji bez wyzwisk i ubliżania sobie nawzajem?
masz racje buffy1977 ae to onuważa sie za pana mądrale ae ja zgodze sie z twoja racją i fakt po co sie kłocic
nie uwazam sie za madrale mam tylko swoje poglady :) tak ocenilem obcego na 10 poniewaz w moim odczuciu byl doskonaly jesli patrzec na te niescislosci z tej stronki to polowa to bzdura ktora ma wytlumaczenie a reszta tyczy sie kolejnych czesci ktore juz ocenialem slabiej poniewaz nie byly tak dobre takze wiesz nie zwracam w filmie tylko na rzeczy techniczne i bardzo mnie zdenerwowaly bledy fabuly w ostatnich czesciach obcego. hehe ale ja sie nie kluce staram sie prowadzic kulturalna rozmowe ale Pan zorro55 pierwszy mi ublizyl wiec niepozosalem mu dluzny. Tak ogladalem transformers avatara i machete dobre kino akcji ktore bardzo mi sie podobalo i nic poza tym do wybitnych ich nie zaliczam :) a za takie uwazam Mroczny rycerz, incepcja, terminator i matrix jesli chodzi o kino akcji.
Z narzekaniem zawsze możesz poczekać do premiery.
Nie podobała Ci się 2 i 3 część? OK. Nie trać zatem czasu na oglądanie 4.
W zasadzie nie rozumiem czemu obejrzałeś trzecią, skoro druga była "be".
Maruda jesteś.
Jeśli chodzi o mnie mogą jeszcze nakręcić 5,6,7,8,9 i 10 oraz "Krzyk w Kosmosie"
i "Krzyk vs. Predator" - ja obejrzę je wszystkie! :-)
i tu sie z tobą zgodze a mam pytanie która najbardziej czesc krzyka ci się podobała 1 2 czy 3
Naucz się pisać to po pierwsze a po drugie za mały jeszcze jesteś na ten film (sądząc po pisowni i zdaniach które napisałeś)
Rzeczywiście już ta część nie jest potrzebna, ale skoro grają tam Arquettowie to chętnie pójdę do kina :)
Nie mogę się doczekać.
w koncu zdecydowalem sie obejrzec ten film i juz po pierwszych 5 minutach mialem mysli WTF !!?? i checi by go wylaczyc ale jednak obejrzalem go do konca aby moc go ocenic i powiem slow kilka NIEPOROZUMIENIE ZENADA TRAGEDIA !!! inaczej o tym filmie nie mozna powiedziec nie mylilem sie juz wtedy gdy zakladalem ten temat myslac ze tak bedzie wiec jestem jasnowidzem jak to niektorzy tak twierdzili moja ocena to 3/10 na wiecej ta szmira nie zasluguje koniec tematu.
EHHH i znowu to samo!? :/
I bardzo dobrze że znowu to samo. bardzo mi się podobał ten krzyk bo jest podobny do poprzednich części.
Krzyk 4 to bardzo dobry krzyk