PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395824}

Krzyk 4

Scream 4
2011
5,6 36 tys. ocen
5,6 10 1 35507
6,2 27 krytyków
Krzyk 4
powrót do forum filmu Krzyk 4

Bardzo trudno mi ocenić ten film, gdyż wraz ze znajomymi NAPRAWDĘ znakomicie
bawiłem
się na Krzyku 4:)

Nie wiem, czy Wes Craven po prostu "zdziadzial", czy stworzył rozmyślnie parodię
swojego własnego kina, ale fakt pozostaje faktem - "Scream 4" jest po prostu
prześmieszny. Nie
ubawiłem się tak już dawno na żadnej komedii (grypsy w stylu "F***ck Bruce Willis"
powtarzaliśmy już kilka chwil po projekcji zaśmiewając się do łez - a scena
>>>>>>>UWAGA SPOILER <<<<<<<<<< "okaleczania się" głównego sprawcy
zamieszania
pod koniec to już absolutny kult, podobnie jak nieśmiertelna Campbell).

Jeśli natomiast to wszystko było jak najbardziej na poważnie, to jest to sprawa
niepokojąca
i na miejscu Cravena mocno zastanowiłbym się nad filmową emeryturą...

Zamiast straszyć śmieszy do łez. Razi głupim scenariuszem, paradą aktorów
parodiujących
samych siebie i wszechobecnym kiczem. Sam zdecyduj, czy wolisz kino Dario Argento,
czy
filmy TROMy).

ocenił(a) film na 4
JogoPerigoso

Multikonta, aż się od was roi na tym forum ;/ Powtarzacie się.

patrykDJ2009

Oglądając ten film właśnie co chwila miałam wrażenie, że to po prostu kolejna część Scary Movie. Publiczność w kinie ciągle się śmiała, co uważam za jedyną adekwatną reakcję na ten film.

ocenił(a) film na 7
elfka77

Efka skoro tak myślałaś to jesteś głupia i o horrorach wiesz tyle co nic :) Takie osoby jak Ty nie powinny oglądać tego gatunku.

Kiedyś myślałem, że horror to najbardziej prostacki gatunek filmowy (mimo mojej czasem ślepej miłości do kina grozy). Jak się okazuje wcale taki nie jest, skoro ludzie sobie z nim nie radzą i go nie rozumieją... Co jest niewątpliwie smutne.

_EemuU_

@_EemuU_ ? Może jakieś argumenty do rozwoju dyskusji? Chociaż zresztą... jak tu dyskutować z kimś, kogo jedynym argumentem jest "jesteś głupia". Poza tym, każdy może wyrazić tutaj swoje zdanie, a ja napisałam, że film mi się nie podobał. Czy to powód do wyzywania kogoś od głupich?

ocenił(a) film na 8
elfka77

elfka77 obejrzyj sobie wszystkie czesci Krzyku razem to zrozumiesz, ze caly ten film to nie do konca jest horror. nakleili mu taka latke :) ale to jest celne założenie rezysera, by ludzie sie nad tym zastanawiali do jakiego gatunku go przypasowac:)

czaderka

Oglądałam wszystkie części Krzyku (gdyby tak nie było,nie szłabym do kina na czwartą). Pierwsza mi się podobała, ale im dalej, tym gorzej - moim zdaniem. I może takie było założenie reżysera, ale to nie znaczy, że ma mi się podobać. Pomysł fajny, tylko ile razy można odgrzewać na nowo to samo danie - najlepiej smakuje na świeżo. Tak samo było z Piłą - 1 część bardzo mi się podobała, a potem tylko się zawodziłam.

elfka77

a "schobowego" i "kotleta z piersi" pewnie nie raz grzałas w mikrofali...