Choć nie lubię horrorów, to całą serię 'Krzyk' bardzo lubię :) Nie wiem na co narzekacie, całkiem spoko film. Według mnie horrory typu "Piła" to po prostu rzeź, a nie horror. Znacie może jakieś filmy podobne do 'Krzyku'? Tylko nie "Koszmar minionego lata", bo to słabe...
"Piątek, trzynastego", "Halloween", "Koszmar z Ulicy Wiązów", "Prima aprilis"... W sumie z nowych to nic chyba nie znam, nawet nie jestem pewna czy jeszcze ktoś robi dobre slashery. Dlatego z chęcią zobaczyłabym kolejną trylogię Krzyk ;)
dla mnie poprostu sredni film... nie wiem moze 1 czesc byla fajna kazda ktora wychodzila po niej byla slabsza od poprzedniej 5/10 to max. podejrzewalem ze jej kuzynka bedzie maczaa w tym paluszki :) i jescze ta bezradnosc policji wrrr...
To slasher, te filmy takie są. Naiwne, ale mi się podobają, mają swój urok. Kupuję popcorn, siadam przed telewizorem i w miły sposób marnuję dwie godziny życia, które mogłabym przeznaczyć na czytanie mądrych książek, czy nauczenie się do klasówki z chemii.
Koszmar minionego lata, to tytuł mocno wzorowany na Krzyku, pewnie za sprawą tego samego scenarzysty.
W każdym razie obie części są warte obejrzenia, chociaż faktycznie nie mają takiego klimatu jak Krzyk. Niemniej jeśli szukasz horrorów podobnych, a 'Koszmar' ci nie odpowiada, to raczej ciężko będzie o taki tytuł.
Wielu podobnych filmów do Krzyku nie znalazłem, ale osobiście polecam film pt. Nieproszeni goście. Dość nowy film, niemniej naprawdę warto obejrzeć - choćby dla samego zakończenia - ale nie będę spojlerował :)