Jeszcze nie widziałem czwartej części Krzyku ale czekam z niecierpliwością. Cała trylogia jest całkiem niezła. Poza tym jakoś nie przepadam za horrorami a Krzyk nigdy nie uważałem za takowy, to raczej mocny thriller z elementami komediowymi i tego typu filmy mi podchodzą .
Więc może czas na następną część innej serii m.in. Koszmar minionego lata , też dwie pierwsze części były niezłe. Chyba to lepszy pomysł niż Krzyk 5.
Koszmar minionego lata 3 już powstał. http://www.filmweb.pl/film/Koszmar+kolejnego+lata-2006-237829
Nie to zupełnie inny film, zrealizowany na potrzeby rynku DVD który nie ma nic wspólnego poza tytułem z tamtą wersją.
Przeciez trójka "Koszmar kolejnego lata" nawiązuje we wszystkim do dwóch poprzednich części - nawet morderca jest ten sam.
Nie widziałem jeszcze czwórki "Krzyku" (idę jutro), ale jestem dobrej myśli - Williamson znowu napisał scenariusz! Dwie pierwsze części były bardzo dobre dzięki niemu - trzecia była już niestety beznadziejna, bo jej nie napisał. :P Podobnie zresztą jest z "Koszmarami..." - pierwsza (jego) dobra, druga - nie jego - badziewna. Trzeciej nie widziałem, ale - jako, że powstała na rynek DVD i miała z tego co wiem zupełnie innych młodych bohaterów - można ją śmiało olać i nakręcić kinową trzecią część tak jak gdyby tej DVD nie było. :P Jeśli Williamson ją napisze - może się nawet skuszę. :)