PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=395824}

Krzyk 4

Scream 4
2011
5,6 35 tys. ocen
5,6 10 1 35371
6,0 35 krytyków
Krzyk 4
powrót do forum filmu Krzyk 4

Powrót po latach do miasteczka Woodsboro prezentuje się nawet całkiem przyzwoicie, w co przed seansem szczerze wątpiłem. Twórcy bardzo się starają, aby w dalszym ciągu była to beztroska zabawa w cytaty i wykpiwanie schematów. Idzie im to niezgorzej. Kilka scen potrafi naprawdę rozbawić (wymienianie współczesnych remake'ów), kilka innych z kolei wyraźnie zalatuje brakiem inwencji. Odgrzewany kotlet, a jakże, ale żadnej wielkiej żenady nie ma. Mi oglądało się przyjemnie, poczucie tego klimatu raz jeszcze okazało się naprawdę relaksującym przeżyciem. Do "jedynki" i trójki" jednak daleko, poziomem nieco lepiej niż przy "dwójce". I jeszcze jedno (jak nie widzieliście, nie czytać): przyznam szczerze, że przeżycie Sidney po raz kolejny nieco mnie... zasmuciło. Naprawdę liczyłem, że Craven i Williamson pokażą jaja i w końcu uśmiercą ją na serio. Cóż, może następnym razem. W końcu nawet Laurie Strode w końcu przegrała starcie z braciszkiem.

ocenił(a) film na 8
Caligula

a ja bardzo bałem się, że uśmiercą sidney. na szczęście stało się inaczej. chociaż spodziewałem się, że któreś z głównej trójki bohaterów rzeczywiście pożegna się z żywotem

ocenił(a) film na 8
raven46

mogli by uśmierci dewey"a ( tak to się pisze? ). gale jest świetna jak zawsze, szkoda by jej było.