PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160547
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Dlaczego nie nakręcą filmu na podstawie najlepszej gry- Gothica, scenariusz mógłby byc bardzo ciekawy, a wszystko w niezwykłej atmosferze wyspy khorinis. Kurcze to byłby megahit!!!!

Ptaszekc60

Ojj przy Kaileenie o Gothicu ]:-) Odważne posunięcie :D No wiesz,,,, kazdy film mozna nakręcic:) Nawet World of Warcraft :D Ale Hmmm gothic to idealna podstawa na grę. Na podstawie drugiej częscii film byłoby bardzooo trudno nakręcic. A i na podst. pierwsej by przynudzał:D Bo co nas to obchodzi jak bohater znajdzie nowy miecz do ekwipunku.. w końcu to NIE MY znajdujemy ów miecz :) To jest dobra gra... ale w przypadu filmu-) jestem na NIE :)

Ptaszekc60

Jak to dobrze ujęto... przy mnie o "Gothicu" lepiej nie wspominać... ale trudno się mówi. Moim zdaniem, żadne RPG nie jest dobrym materiałem na film. Co innego przygodówki czy gry z określoną fabułą. A tutaj? Nudno by było po prostu.

Kaileena_Farah

Moze niekoniecznie:D Chodziłby sobie taki kolo...:D Patrzy - Miecz :D ... dwa kroki dalej- Topór:D Zagląda do swoich statystyk.. i co widzi? xD Że jest wyspecjalizowany w magii... wywala więc zdegustowany nowe oręże... zagląda w księge Questów...... Ohh czyż To nie fascynujące :D / Zdecydowane NIE kręceniu Rpg, MMORPG ITP xD NIE NIE NIE!// World of Warcraft Rulez/ FOOR THE HOORDEE!

messiash89

RPG to najlepszy gatunek na pozadny film. Chyab ze jedyne co w rpg widzicie to statystki i nowy ekwipunek (dla tego WoW odpada jako film :) tam niestety tlko to jest). Ja grajac w takiego gothica widzialem ciekawa - chociaz nie odkrywcza fabule i mozna bylo by z niej zrobic swietny scenariusz. Ale juz biorac na widelec taki fallout czy Bg to sie nawet wysilac nie trzeba - 2h film jest gotowy w grze i tzreba tylko umiejetnie pokazac to co gra nam pokazuje najlepszego (ciekawe postacie i dialogi a przedewszystkim znakomita przygoda)

Niput

Trzeba przypomniec, że w grze samemu kieruje się poczynaniami, więc przede wszystkim dzięki temu historia wydaje się nam tak ciekawa :) Twórca filmu musiałby by geniuszem, chcąc zekranizowac RPG z prostego powodu...-) w owych grach aż roi się od schametycznych rozwiązań : ) Bycie Herosem ratującym Świat,,, questy otrzymywane często od zwykłych wieśniaków, które traktujemy jako coś szalenie ważnego itp. To w filmie odpada :) Więc co zostaje? Główny wątek fabularny i może jeszcze Świat :) Może postacie... i dialogi (jeśli są na wystarczająco dobrym poziomie) . Przecież to samo w sobie jest strasznym spłyceniem gry !! Ja Rpg uwielbiam :) Wszystkie odmiany... nawet ksiażkowe *D&D ahh* . Ale i tak... Nakręcenie jakiejś gry definitywnie zniszczyłoby moje -napewno dobre- wspomnienia po danej grze : )

messiash89

TAKKKKKKKKK..na podstawie gothica film :)))))))))))).......jest tyle pomysłów np. czytałam różne fantasy wymyślane przez fanów na podstawie gry :]]]]]]..z których mozna by było zrobic film :))))..(powiem tak międzynami że byl by z tego naprawdę dobry film ):))..pozdro kaileena

messiash89

Swiat w rpg to jedna z piodstawowych rzeczy przeciez a filmowcom bardzo ulatwia sprawe (scenarzystom) podajac im na tacy gotowy i spojny podklad do przygody - duzym bledem robionym przez filmowcow jest tlumaczenie swiata - proba pokazania nam go w jak najwiekszym stopniu oraz czeste usprawiedliwianie nim (swiatem) zdazen co nadwyreza ramy gry (vide obie czesci mortala gdzie pierwsza o tyle o ile spojna i znosna to w dwujce swiat byl juz totalna porazka i niszczyl w duzje mierze film). Rpg nie zostawia filmowcom miejscu natego rodzaju bledy gdyz to ten gatunek gier gdzie spojnosc swiata jego historia rasy frakcje czy co tam w nim jest, to podstawa funkcjonowania gry i nie moze posiadac bledow

Niput

Uuuuuu... zdecydowanie dobre ekranizacje RPG!!!
W Sands of Time to głównie było omijanie pułapek (Ale nie zaprzeczę że z dziką rozkoszą pójdę na ten film :D)
Najchętniej to bym widział ekranizację Deus Ex, albo Thief (Chociaż to drugie to już nie jest RPG)
Ale Gothic jako film...? Nah, gra była fajna ale nie zniósłbym chyba jej filmowej wersji

Balduran

poczytaj sobie niektóre fantasy napisane przes fanów zmienisz zdanie ;):D

Kaileena_2

Oj ptaszek napisał ,,na podstawie najlepszej gry...."
Odkąd Gothic jest najlepszą grą wogule??? Przecież jest wiele gier zbierających lepsze oceny. Poza tym fonowi FPS nie wmówisz, że to lepsze niż Far Cry. Pomyłs zanim napiszesz

Mr__Pink

RPG może być dobrym materiałem na film. Założe się że gdyby powstał Final Fantasy X; X-2 to na pewno nie było by nudny ( a czy dobry film by był - nie wiadomo). W tej grze nie chodzi o statystyki tylko o pchanie fabuły (świetnej) do przodu. Martwię się tylko czy tyle wydarzeń zmieściło by się w filmie.... Niestety taki film nie powstanie (szkoda). Pozostaje grać...

Mr__Pink

Lier ty masz swoje gry najlepsze a ja mam swoje wiec mi nie wciskaj jakies (dla mnie)nudne gry bo gothic jest DLA MNIE!! NAJLEPSZA GRĄ;)

Ptaszekc60

No właśnie dla wielu Gothic jest najlepszą grą i dlatego wielu chętnie by też widzało jego kinową wersję. Oczywiście w filmie bohater nie zbierałby ekwipunku i zdobywał doswiadczenia. Do filmu pobrane byłyby tylko postacie, główny wątek no i najlepsze: klimat gotyckich lasów, pół, bagien, gór, zamków oraz muza. O rety ale pomysł na film.