Fajnie zagrał Ben Kingsley . podobała mi sie jego gra moze nie na Oscara ale na MTV czarny charakter to napewno
Jego najlepsze role to Ghandi i Lista Schindlera. To bardzo dobry aktor charakterystyczny.
Co do stwierdzenia iż czarny charakter jest łatwo zagrać to nie do końca prawda. Są filmy które zapamiętujemy głównie z powodu gry aktorów grających tych złych. Jest wiele filmów w których były czarne charaktery a nikt o nich nie pamięta i odwrotnie takie jak pisałem powyżej. Moim zdaniem właśnie to świadczy o kunszcie aktorskim. Rola Bena w Księciu Persji nie zapadła mi głęboko w pamięci co nie znaczy że była zła. Oto przykłady czarnych harakterów które przeszły do historii kina. Komodus - Gladiator, Hans Gruber - Szklana pułapka, Sosa - Człowiek z blizną, Skaza - Król Lew, SS man z Listy Schindlera, jak i inne. Przykładów jest wiele. Niektóre zagrano jedynie głosem. To są naprawdę genialnie zagrane role. To co stworzył Ben było dobre lecz nie genialne. genialnie zagrał inne ze swych ról. Choćby te o których isałem powyżej.