PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160543
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Gratulacje!

ocenił(a) film na 7

Film od samego początku pełen akcji, wydarzeń, fabuła prosta i niezbyt skomplikowana,
efekty bardzo ładne i przemyślane, aktorzy mało wymagający ale przyjemni.
Dobre kino akcji z pięknymi efektami choć sam bohater jest przerysowany, końcówka
kończy się happy endem, co wcale nie jest złe, lecz pozostawia miłe uczucie, do tego piękna
muzyka, widz po tym filmie wychodzi rześki i zadowolony z filmu. Po samym spektaklu nie
spodziewałem się nie wiadomo czego, momentami wręcz przynudzał pomimo ogromu
akcji, lecz po obejrzeniu całości mogę z przyjemnością stwierdzić, iż warto poświęcić te 2
godziny na ten film. Ocena może nie aż tak wygórowana jak średnia bo jest wiele lepszych
filmów, ale nie ujmuje mu ani krztyny potencjału. Moja ocena to 7/10.

ocenił(a) film na 7
ariupl94

podpinam się pod tą wypowiedź ,daję 7,chociaż najuczciwiej było by dać 7.5 :P

ocenił(a) film na 8
sebek_24

Też przydzielam 7/10 chociaż miałbym ochotę zleksza więcej ... , z kolei 8 to za wysoko, w końcu to kino niskich lotów...
Jednak jak na przygodowy to rewelacja. Sceneria, muzyka, kostiumy, dobrze osadzona główna rola, ciekawa fabuła, do tego sporo humoru i oczywiście Wielka Miłość :o) Wszystko okraszone super efektami i mocnymi scenami walk. Troszkę nawet z tym efekciarstwem przesadzali , ale cóż, takie czasy i tak wyglądają współczesne przygodówki (chociażby Mumia, Król Skorpion itp)
Film zrobiony przebojowo i jest dobrą pozycją w kategorii filmów fantastyczno-przygodowych.

ocenił(a) film na 8
sebek_24

Po napisaniu swojej wypowiedzi gdy powspominałem wrażenia z tego filmu, zdecydowałem jednak zwiększyć swoją notę.
W kategorii przygodówek był bardzo dobry czyli 8/10

ocenił(a) film na 7
OmniModo

Bardzo fajne kino, ale na 7 wg mnie. Mogli troszeczkę ograniczyć sztampę w scenariuszu, bo do aktorstwa i efektów się nie przyczepię