PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160507
5,3 28 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Imię Princa?

ocenił(a) film na 6

Ha! dziś udało mi sie zakończyć dzieje Kakulukiana :O tzn. Princa z Persji :D w Piaskach Czasu.....dziwne bo od kiedy ogolnie poznalem ta gre glowny bohater byl znany tylko jako Prince...a tu ni z tąd ni zowąd rozmawiający na drzewku prince z Farą wyłania swoje imię. A: zaraz chce poznać Twoje imię! B: poprostu mów mi Kakulukian. ALbo jestem tepy i to imie lub słowo ma odmienne znaczenie albo rzeczywiscie to jego imie..Alboooooo Polska wersja zrobiła inny dialog dla polskich polaków pl :D bo ani w PoP1, Pop2, PoP:WW, PoP:TT główny bohater nie został przedstawiony....

Powayżej uzytkownicy prezentują jakies recenzje... jedni piszą żę film bedzie mial fabułe Sands of Time the game a drudzy piszą o jakis innych wogole historiach... a o bracie Princa niegdy nie slyszalem :O tak czy owak tematem jest jakie nadadzą imie Księciu Persji w filmie... Dastan...? Kakulukian..? a może pozostanie poprostu Księciem :D
Co to tym sądzicie???

Bul0zor

Te kuku coś tam to słowo które Farah powiedziała Księciu po tym jak Wezyr ich zrzucił w duuuuuuuuuł (po tym jak dochodzimy do klepsydry ale Książę ma jakieś opory, pojawia się Wezyr i dupa). Chodzą w tych ciemnościach i Farah mówi księciu o jakimś słowie co jej matka powiedziała w dzieciństwie . Te "kakacośtam" oznacza miłość czy jakoś tak. Dlatego Farah tak się zdziwiła kiedy Książę tak się jej przedstawił ;)

W całej serii Książę nigdy nie ujawnił swojego imienia. Wolałbym żeby w filmie też tego nie robili ;)

ocenił(a) film na 6
Grievous

Mhm fakt niektore dialogi przeoczylem bo głównie włanczam na fulla muze i trzaskam piaskowe ludki xD
Tez jestem za żeby pan Prince pozostał Princemm

Grievous

Właśnie a po drugie gra jest lepsza od filmu kto się zgadza nie napisze

Bul0zor

Najlepiej by było, gdyby Książę został po prostu Księciem. Może i Bezimienni bohaterowie są przereklamowani, ale ma to swój urok. "Kakolukian" to słowo, które wypowiedziała Farah w grobowcu i którego Książę użył później przedstawiając się jej pod koniec gry... A Dastan? Cóż. Imię nie jest złe, ale jak napisałam na początku: lepiej, żeby go nie było.

ocenił(a) film na 6
Kaileena_Farah

A powiedzcie mi skąd sie wzięło imię Dastan? Jak Jordan sie zgadza na takie cos to bezkitu bedzie kaszana

Bul0zor

A chodzi o slowo "Kakolukia" .... wypowiedziala je wtedy Farah przy ksieciu kiedy to spadli do jakiegos ciemnego pomieszczenia.... w trakcie rozmowy z ksieciem Farah wypowiedziala to slowo (matka jej mowila ze jesli bedzie ciemno i bedzie sie bala to niech wypowie to slowo) i w magiczny sposob otworzyla przejscie ..... ksiaze na koncu gry nie przedstawil sie jako ze ma na imie Kakolukia tylko zapamietal to magiczne slowo ... i cofajac sie w czasie wiedzial ze Farah go nie bedzie pamietac...wiec wypowiedzial to slowo ktore oboje wtedy juz znali ....o shit ale sie rozpisalem :)

ocenił(a) film na 6
Bul0zor

książe nie będzie się nazywał kakulakian tylko dastan !!!
masz złe informacje...

ocenił(a) film na 6
luqas17

Nieodpowiedziales mi na pytanie skad sie wzielo imie Dastan? :D

Bul0zor

To ja Ci odpowiem. Swego czasu w sieci pojawiły się skrawki informacji dotyczące filmu i właśnie tam padło że Prince będzie miał na imię Dastan. Dodam tylko że informacje pochodziły prosto od ludzi zajmujących się tą ekranizacją.