PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160547
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Poniekąd ma być zgodna z treścią gry, ale wiadomo, że produkcja jest za krótka i nie da się jej robić na obraz kinowy XD Tylko pewne elementy - mają być zachowane. Macie jakieś pomysły? :D Pozdro.

Kaileena_Farah

Hmm... :) W kwestii Sands of Time się nie wypowiadam : ) dlaczego... ponieważ nie czuje sie na siłach zmieniać tej fabuły :D Mogę spróbować zmienić WW bo ta ma luki /szczególnie podczas wędrówki w celu otworzenia tej.. komnaty, w której powstały Piaski :) ... ale tutaj... ciszaa ode mnie :)

messiash89

Jednak faktem jest, że trzeba zastąpić większość walk, pozostawić tylko te istotne dla historii jak np ta w sali audiencyjnej gdzie zabija się ojca lub ostatnia po tym jak Farah ginie, walka z potworami a później z Wezyrem. Ale prócz tego reszte trzeba wypełnić czymś sensownym, jakimiś dialogami i innymi zdarzeniami bo inaczej film będzie zwyczajną, słabą sieczką :/

ocenił(a) film na 4
Kaileena_Farah

ej, i juz mnie wkurzyli...gdziestam sie doczytalem ze fabula filmu bedzie tylko w niektorych watkach oparta o gre....a caloscia ma sie zajac kolo od "pojutrza" do cholery...zaloze sie, ze zmieni tak, ze z podobienstwa do geniuszu gry zostanie tylko tytul...a sam ksiaze bedzie mial tyle wspolnego z postacia z gry co ja z Orlando Blomm'em...goddamn..pozabijam jak mi zepsuja ulubiony tytul :P juz wole zeby zrobili z tego "sieczke' jak to ktostam okreslil :P przynajmiej bedzie na co popatrzec ;-) pozdrowienia dla Kaileenki i wogole 4all ;-)

G_R_Z_3_C_II_U

No to wkurzenie przechodzi dalej ;/ Nie ma to jak pseudo-ambitny, ewentualnie naszpikowany schematycznymi zwrotami akcji i wątkami (vide-) Pojutrze :D) film, który ma naśladowa baśń. Ale przynajmniej się Doczytałeś... czyli nie odeszli od projektu ;] ehh.. pozostaje miec nadzieję, że szczęśliwy los filmowego Księcia Persji zapisany jest gdzieś taam... w liniach czasu...

messiash89

Mam nadzieje, ze nie zepsuje tego tytuły, bo jeśli tak ... to, prince of persia jako gra starci na tym ludzi, którzy często grają w gre dopiero po obejrzeniu filmu.

Kaileena_Farah

Jestem wielce zniesmaczona. Dlaczego nie Mechner ma pisać scenariusz do filmu? Wyłamał się chłopak? Mam mieszane uczucia...

Kaileena_Farah

hm... to sands of time miało fabułę? przypomnijcie mi na czym polegał jej geniusz bo mi pamięć na starość zawodzi :)

d3rp

Owszem, miało. Prostą - być może, ale na pewno istotną. Gra była krótka i nie dawała może Mechnerowi zbytniego pola do popisu jeśli chodzi o samą historię, ale bez przesady...

ocenił(a) film na 8
Kaileena_Farah

Ważne żeby scenariusz był ciekawy. Fabuła i ogólne założenie najlepiej żeby byly zgodne z grą. może wtedy wkońcu zrobiono by pożądny film na podstawie gry.