PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=260505}

Książę Persji: Piaski czasu

Prince of Persia: The Sands of Time
2010
6,9 161 tys. ocen
6,9 10 1 160547
5,5 33 krytyków
Książę Persji: Piaski czasu
powrót do forum filmu Książę Persji: Piaski czasu

Może troszkę nie na temat ale nie ważne ;). Ja najbardziej czekam na Prince of Persia The Warrior Within.. Moim zdaniem najlepsza część i najbardziej mroczna. Jeżeli dojdzie do realizaji tej części będę bardzo szczęśliwa ;D

ocenił(a) film na 7
pineska_3

Ja nie mogę się doczekać efektów specjalnych z TTT, ach ciemny książe na wielkim ekranie, to będzie coś. A pod względem fabuły to TWW mnie również się najbardziej podoba.

ocenił(a) film na 6
wojtczakos

PoP:WW bedzie najbardziej oczekiwaną cześcią. Wedlug mnie bedzie sporo efektów dużo świętnych krajobrazów i ta mroczna klima...:)))) co do muzyki jestem przeciwny wiadomo w grze taka muza jest ok ale nie w filmie :D. I proponował bym żeby ogolnie prince był nakrecony jak 300tu!!
sceny walk sa tam bardzo podobne jak w PoP:WW..

ocenił(a) film na 9
Bul0zor

Jak kreci Disney to napewno niebedzie tak jak "300" ...

pineska_3

ja tez uważam ze warrior within bedzie najlepsza.Po prostu klimat jest ekstra a wyobraźcie sobie scenki z Dahaką :).Ale sie tak nie napalam zobaczymy jak bedzie pierwsza czesc wygladala

matis_4

Niby na WW czekam najbardziej... ale jeśli robi to Disney to będzie zbyt ugrzecznione ;)

pineska_3

SoT jest najlepszą częścią trylogii - ma niepowtarzalny klimat. WW było nieco przesadzone, miało jednak świetną muzykę i doskonale wyglądające lokacje. Jeśli chodzi o TT... cóż... to najmniej lubiana przeze mnie część trylogii, zrobiona trochę na "odwal się". Pod względem graficznym nie dorasta nawet do pięt "jedynce" i to zakończenie... hmmm... nie, nie bardzo.
Jeśli chodzi o historię - wszystkie części nadają się do ekranizacji. Szkoda, że scenariusz uległ aż takim zmianom.

ocenił(a) film na 9
Kaileena_Farah

Siemka:)ciekawe kto zagra rolę Fary?ja na razie nie mam żadnej kandydatki która by pasowała do tej roli.A Wy?
Pozdro

suzi_5

Farah się chyba nie odmienia ;) Tak szczerze to mi tam obojętnie. W grze była ona takim dodatkiem. Ważne żeby ładna aktorka była :)

ocenił(a) film na 9
Grievous

No nie no trochę to jej w grze było.jak myślicie Liv Tyler nadawałaby sie do tej roli?Ja ja lubię i myślę że się nadaje,jako Arwena była świetna.

suzi_5

Siema.Ja najbardziej czekam na Two Thrones bo gra jest dobra a tą część lubię najbardziej,mam nadzieje że filmu nie schrzanią :-)
Pozdro

ocenił(a) film na 9
Angelina_9

Wiecie może jak Książe ma na imię w grze?bo podobno w filmie będzie sie nazywał Dastan,a Farah Tamina.Ciekawe czemu zmienili jej imię?

suzi_5

właśnie problem polega na tym że w grze był bezimiennym

matis_4

Najbardziej przeze mnie ulubiona część z całej trylogii są "Piaski czasu":
- Piękna fabuła,
- świetny klimat,
- świetna Polska wersja świetne podłożone dialogi,
- młody prince, który traci ojca,
- sceny walki są rewelacyjne zwłaszcza te z piaskami czasu mowa o zmrożeniu przeciwnika lub zatrzymanie czasu, przy którym przeciwnik staje w miejscu,
- Piękne filmiki,
- Świetna końcówka,
- I ten ballet time lubiany przez nas wszystkich dzięki, któremu nie raz udało się nam wyjść na dobre.

Czego oczekuję od filmu? Dużo dużo i jeszcze raz dużo walki, w którym zobaczę to co w grze mowa o używaniu piasków czasu na przeciwników, zamrożenie ich albo zatrzymanie ich przez pewien czas. Oczekuję również cofania czasu w momencie, w którym bohater będzie blisko utraty swego życia. Nie za dużo chodź troszkę scen miłosnych bądź przyjacielskich księcia z Farą. Oczywiście pojedynku Wezyra z princem. No i początkowej sceny jak doszło do uruchomienia piasków czasu.

Co do "Duszy Wojownika" to również ta gra ma duży potencjał do stworzenia filmu.
- Najlepsze sceny walki ze wszystkich części,
- mroczny klimat,
- fabuła dobra z tymi przejściami w różne czasy,
- muzyka nawet dobra,
- Maska,
- I oczywiście Dahaka grając w tą grę i uciekając przed Dahaką, zmiana kolorystyki obrazu oraz muzyka, aż dreszcze przechodziły i stres, żeby Dahaka nas nie dopadł.

W "Duszy Wojownika" brakuje mi Fary oraz sztyletu z piaskami czasu. Co do gry denerwowało mnie to, że jak wracało się nawet na początek to i tak były te potworki no i dwa zakończenia chodź powinno być jedno.

Czego oczekuję od filmu (jeśli wyjdzie) "Dusza Wojownika"? Zdecydowanie tego samego co w "Piaskach Czasu", a więc bardzo dużo walki, dużo ucieczek od Dahaki oraz walki finałowej z nim, użycie tej maski, podróże po czasie te same, które miały miejsca w grze oraz spotkanie tej Kailleny.

Co do "Dwóch tronów" zdecydowanie najmniej lubiana przeze mnie część z całej trylogii. Głosy podstawione nie dorównują tym co słyszeliśmy w "Piaskach Czasu". Zmutowany Wezyr. Walki nie są już tak zaskakujące o wiele gorsze niż w "Duszy Wojownika". Co mi się podoba?

- Mroczny prince,
- Powrót do Fary,
- Walka z Bossami.

Czego oczekiwałbym w filmie? Mrocznego prince i wykorzystanie łańcucha podczas walki. Dużo walki zwłaszcza z bossami te najciekawsze, walka finałowa z Wezyrem chodź to nie to samo co w "Piaskach czasu".

Oczywiście od wszystkich części oczekuję dobrej muzyki. Najlepiej jak by się wziął za nią Hans Zimmer.

Pozdrawiam fanów Prince'a.

ocenił(a) film na 5
pineska_3

Zgadzam się z większoscią.Warrior Within i wszystko jasne

Serge91

Piaski Czasu jako gra mi się najmniej podobały, a najbardziej czekam na Dwa Trony.

Prince_7

Co do imienia Księcia, to z kolegą go nazywamy Kakolukian : "Mów mi Kakolukian"... :)

Prince_7

Jaj ;] ja czekam na PoP Dwa Trony ;]ale chciał bym każdą część w 3-D widzieć ;]

użytkownik usunięty
pineska_3

Wszystkie były genialne, jednak The Sand of Time miał tą magię! Może teraz gdy już minęło trochę czasu od premiery w 2003r. wydaje się być trochę archaiczna i nie wykorzystująca potencjału (szczególnie jak się ją porówna z TTT) jednak sentyment do tej właśnie części mam największy.

użytkownik usunięty
pineska_3

A co do WW, ta część miała zdecydowanie najmniej klimatu - dobra muza ale zupełnie niepasująca do gry!!! Pamiętacie jak (spojler dla tych którzy nie przeszli SoT) już zginęła Farah i przychodzi nam walczyć na szczycie wierzy z sporą liczbą "generałów"? Ta nuta na zawsze pozostanie w pamięci - polecam. Wracając do WW, tam muzyka była szarpana, nie miała magi Perskiego klimatu... Czarno-szaro-czerwony design też na minus. Klimat może był, ale nie do tej gry. Na szczęście w TTT wrócono do pierwotnej koncepcji, nadal było krwawo, ale klimat był NIE-SA-MO-WI-TY!

ocenił(a) film na 7
pineska_3

Zadając takie głupie pytanie pewnie chcesz się pochwalić swoją wiedza na temat ile cześći będzie wydanych myśląc że większość nie wie. Naprawdę cię to obchodzi kto na jaką część filmu czeka?