jak już za Prince of Persia: The Sands of Time bierze sie Studio Disney to ja jużwiem że będzie gniot:( nie będzie krwawych scen walk!! tylko dodadzą humot i wyjdzie cośjak piraci z Karaibów:( Szkoda bo jestem fanem Prince of Persia
Lol powiedz mi gdzie ty widziales krew np w SoT owszem w WW jest sporo ale w TT juz mniej tak czy owak WW i TT jest najbardziej brutalna z wszystkich czesci
Popieram. Disney nie powinien brać się za takie tytuły (a tym bardziej za ekranizacje gier które są tak ważne dla gatunku. Liczę, że jednak zrezygnują z dodawania na siłę głupiego humoru :/
Fil na pewno będzie do dupy, wystarczy przeczytać opis, napisali w nim że akcja toczy sie w IX wieku!!! W grze toczy się w starożytności, co widać po architekturze, uzbrojeniu no i wierzy Babel, w IX wieku Persja była już krajem muzułmańskim, a Babilon już dawno nie istniał... wyjdzie kaszana, a mimo to film już mam ocenę ponad 9.
Niestety wygląda na to, że wprowadzą do filmu wątek miłosny ;-( W grze mi on kompletnie nie pasował, przecież Farah powinna nienawidzić księcia za to, co zrobił. Co prawda okazuje się, że tylko udawała miłość do niego, żeby zabrać mu sztylet, ale i tak ten moment z wchodzeniem do odpowiednich drzwi w okrągłym pomieszczeniu kompletnie mi nie pasował. Tu jest krótki wywiad z reżyserem: http://youtube.com/watch?v=ai7UptLSTRU
Wspomina, że to będzie połączenie ,,adventure, love story and comedy". No cóż, mam nadzieję, że nie przesadzą z tym wątkiem miłosnym, nie rozumiem, dlaczego do 99% filmów na siłę się wsadza jakiś romans. Oby tylko nie schrzanili fabuły i scen walk. Dla mnie to dobrze, że nie będą brutalne, Warrior Within był według mnie trochę przesadzony pod tym względem, no ale zobaczymy... Jestem dobrej myśli.
a wedlug mnie to wogole nie myslicie.Dla mnie to bez znaczenia czy to disney sie w to zaabgarzuje czy nie.W grze nie bylo zadnych krwawych pojedynkow no moze w WW ale to przeciez stwory z piachu wiec nie bedzie zadnej krwi ale to nie zmienia faktu ze sceny walk moga byc dosc brutalne.Tak samo jak w "Piratach..." byly szkaradne stwory tez nie dla dzieci ale jednak byly.
Tyle że WW ma jeszcze bardzo mroczny klimat i ciężką muzę a T2T podchodzenie od tyłu i wbijanie sztyletów w plecy też raczej do dziecinnych zabaw nie należy ;) Jedyną dość neutralną częścią są Piaski Czasu które mają szanse wyjść jako tako.
Ja właśnie oczekuję takich "Piratów z Karaibów" z Persji :) Chcę żeby film był wciągający, może trochę humorzasty, ogólnie ciekawy. No i wiem, że Disney tego nie spapra bo ma smykałkę do takich rzeczy (przykładowo wspomniani "Piraci z Karaibów" lub "Opowieści z Narnii: Lew, Czarownica i Stara Szafa"). Jedyne co mi się nie podoba to dobór aktorów i z lekka nieodpowiedni reżyser, reszta ok.
PS W SOT nie było krwawych scen walk. Jeżeli takie tam gdzieś widziałeś, to albo grałeś tylko w WW i TT, albo po prostu tego nie pamiętasz.