PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7120}

Labirynt

Labyrinth
1986
7,1 17 tys. ocen
7,1 10 1 17103
6,9 17 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Niesamowite! Wiecie, że na Facebooku (dla niewtajemniczonych: coś jak MySpace, czy dalej idąc NaszaKlasa), powstała grupa: „David Bowie's spandex in Labyrinth shaped my childhood” i ma ponad 3,800 członków!!!
Byłam pod wrażeniem. Ale kurczę – potwierdzam – to film mojego dzieciństwa, a Jareth król goblinów – moja pierwsza fascynacja, jeśli wiecie, co mam na mysli;)
A myślałam, że to taaakie dziwaczne:)
Widać człowiek nie jest takim oryginałem jak mu się wydaje.
P.S. też dałam 10/10 i też właśnie za to, jak wrył mi się ten film w pamięć i jak fantastycznie było go po takim czasie zobaczyć.
Swoją drogą, zagadkę strażników uwielbiam! Zadawałam już ją chyba ze sto razy, odkąd pierwszy raz zobaczyłam „Labirynt”
Pozdrawiam.

Agrajag

Jak to kiedyś wyczytałam: "Labyrinth - best movie performance by the famous musician crotch ever!".
A propos grup zrzeszających fanów owych części garderoby (i części w ogóle) Bowiego, dla użytkowników last.fm: http://www.lastfm.pl/group/David+Bowie's+Crotch+Appreciation+Club Zdecydowanie najciekawsza część portalu!

ocenił(a) film na 9
Agrajag

Bardzo mi się podobał Jareth gdy byłam nastolatką:) a scenę balu mogłam oglądać na okrągło:) no i te piosenki i melodie rewalacja... soundtrack kupiŁam 7 lat temu ale pojechałam do M1 dla towarzystwa a tu pod literką L w soundtrackach jedna jedyna sztuka soundtracku z "Labiryntu" ;)

ocenił(a) film na 4
Agrajag

Jego występ w tym filmie podsumowałbym bardzo krótko: "Facet w obcisłych spodniach, bawiący się kulkami" ;)

ocenił(a) film na 10
Agrajag

jak byłam mała to z koleżanką się zawsze śmiałyśmy z tych "elastycznych gatków" nawet się nie spodziewałam, że inni to też zauważyli xD
rzeczywiście niezapomniany film z dzieciństwa, zawsze lubiłam rysować moje ulubione "kadry"

10/10 za soundtrack, scenografię no i Króla xD

ocenił(a) film na 10
victoria_

Rety, a juz myslalm ze tylko ja jestem spaczona :D Pamietacie te scene, kiedy jeden z Goblinow podnosi sie z kleczek i jest zblizenie na krocze Bowie´ego? :D LOL!

ocenił(a) film na 10
Usagi_V

no któryś go za nogę łapie, tylko nie pamiętam który to był xD

ocenił(a) film na 10
victoria_

To byl ten Hoggle chyba, co pomagal Sarze przejsc przez Labirynt :D Scena niemal jak te dozwolone od 16 lat XD loool!

Agrajag

Film z mojego rocznika.
Boski - nic dodać, nic ująć.

ocenił(a) film na 8
Madzik_22

Też go kiedyś widziałem, film dobry.
No i Jennifer..............................

ocenił(a) film na 10
Agrajag

A propos tego, niedawno znalazłam genialny filmik na youtube xD:
http://www.youtube.com/watch?v=Qz9OJoy6Jzs