Niesamowite! Wiecie, że na Facebooku (dla niewtajemniczonych: coś jak MySpace, czy dalej idąc NaszaKlasa), powstała grupa: „David Bowie's spandex in Labyrinth shaped my childhood” i ma ponad 3,800 członków!!!
Byłam pod wrażeniem. Ale kurczę – potwierdzam – to film mojego dzieciństwa, a Jareth król goblinów – moja pierwsza fascynacja, jeśli wiecie, co mam na mysli;)
A myślałam, że to taaakie dziwaczne:)
Widać człowiek nie jest takim oryginałem jak mu się wydaje.
P.S. też dałam 10/10 i też właśnie za to, jak wrył mi się ten film w pamięć i jak fantastycznie było go po takim czasie zobaczyć.
Swoją drogą, zagadkę strażników uwielbiam! Zadawałam już ją chyba ze sto razy, odkąd pierwszy raz zobaczyłam „Labirynt”
Pozdrawiam.
Jak to kiedyś wyczytałam: "Labyrinth - best movie performance by the famous musician crotch ever!".
A propos grup zrzeszających fanów owych części garderoby (i części w ogóle) Bowiego, dla użytkowników last.fm: http://www.lastfm.pl/group/David+Bowie's+Crotch+Appreciation+Club Zdecydowanie najciekawsza część portalu!
Bardzo mi się podobał Jareth gdy byłam nastolatką:) a scenę balu mogłam oglądać na okrągło:) no i te piosenki i melodie rewalacja... soundtrack kupiŁam 7 lat temu ale pojechałam do M1 dla towarzystwa a tu pod literką L w soundtrackach jedna jedyna sztuka soundtracku z "Labiryntu" ;)
Jego występ w tym filmie podsumowałbym bardzo krótko: "Facet w obcisłych spodniach, bawiący się kulkami" ;)
jak byłam mała to z koleżanką się zawsze śmiałyśmy z tych "elastycznych gatków" nawet się nie spodziewałam, że inni to też zauważyli xD
rzeczywiście niezapomniany film z dzieciństwa, zawsze lubiłam rysować moje ulubione "kadry"
10/10 za soundtrack, scenografię no i Króla xD
Rety, a juz myslalm ze tylko ja jestem spaczona :D Pamietacie te scene, kiedy jeden z Goblinow podnosi sie z kleczek i jest zblizenie na krocze Bowie´ego? :D LOL!
To byl ten Hoggle chyba, co pomagal Sarze przejsc przez Labirynt :D Scena niemal jak te dozwolone od 16 lat XD loool!
Też go kiedyś widziałem, film dobry.
No i Jennifer..............................