PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269533
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Pomimo, że film trwa bardzo długo, to nie nuży. Twórcom udało się świetnie zagospodarować ten czas, sprawiając, że widz cały czas jest ciekaw co się wydarzy... a przynajmniej ja tak miałem.
Co do sceny, gdy odnaleziona została czarnoskóra dziewczynka: o ile wszystko dobrze zrozumiałem, to w szpitalu powiedziała ona, że to Dover je więził. Wtedy myślałem, że będzie to film z kategorii - "wielkim zwrotem akcji jest rozdwojenie jaźni bohatera", czyli ojciec miał zrytą psychikę, porwał dziewczynki i o tym nie pamiętał. Wtedy dałbym chyba nieco niższą ocenę, bo przy takim rozwoju sytuacji parę rzeczy nie trzymałoby się kupy. Ale skoro ojciec nie miał z tym nic wspólnego, to zakładam, że dziewczynka bełkotała bez sensu po jakichś narkotykach, albo ja coś źle zrozumiałem. Tak czy inaczej logicznie wszystko zostało rozwiązane i tylko Dovera szkoda, bo pewnie zanim go odnajdą pod tym autem to zostanie już z niego tylko rozkładający się trup.

ocenił(a) film na 8
Krzesimirus

Wracając do mojego ostatniego zdania: umknął mi fakt (a raczej go niedosłyszałem w filmie, widać za słabo dźwięk miałem ustawiony), że Dover zaczął dmuchać w gwizdek. Zastanawiałem się co rozpraszało uwagę policjanta w końcowej scenie i dopiero czytając inne komentarze doszło do mnie, że to Dover gwizdał. Czyli można jednak założyć, że był pełen happy end i w porę go wydostali.

ocenił(a) film na 8
Krzesimirus

Czarnoskóra dziewczynka powiedziała tak bo Dover był wcześniej u tej babki i go słyszała. Polecam jeszcze uważniej oglądać filmy, ewentualnie poprawić inne kwestie techniczne oprócz dźwięku :)

ocenił(a) film na 8
Emeph

Aaaa rzeczywiście. Zmyliło mnie trochę jeszcze to, że dziewczynka powiedziała: "zakleił nam usta", co w pierwszym skojarzeniu mylnie zrozumiałem jako stwierdzenie, że Dover to zrobił. No faktycznie, powinienem mimo wszystko skleić to wszystko w całość skoro Dover po powrocie do do domu porywaczki powiedział że wie, iż dziewczynki u niej były.