Mam jedno pytanie, może już się pojawiało, może coś przeoczyłam i było wyjaśnione.
Skoro małżeństwo zabijało wszystkie porwane dzieci (taylor uciekł, murzynka też), czemu akurat postanowiło zatrzymać
sobie Alexa jako "syna"?
Kierowali się tym, że był za głupi i nie bali się, że puści parę? Czy może były jakieś inne powody takiego a nie innego
wyboru? Mimo wszystko jest to obciążenie.
raczej nie chcieli zabijać dzieci lecz gdy nie chciały się do nich przywiązać nie mieli innego wyjścia jak się ich pozbyć i spróbować z innymi
To że poza zatrzymaniem Alexa dalej porywali dzieci może się wiązać z tym że chcieli mieć kolejne dziecko, podobnie jak chcą tego normalne pary, z tą różnicą że oni próbowali do tego dojść poprzez porwania.
Nie mogę się zgodzić. W filmie jest dokładnie wytłumaczone dlaczego porywali dzieci. W pewnym momencie Holly, ,,ciotka" Alexa, tłumaczy to Panu Dover'owi. To był ich sposób aby zemścić się na Bogu, który w zamian z głoszenie dobrej nowiny, zesłał raka na ich syna. Wg nich porwanie dziecka, powodowało, że rodzice schodzili na ścieżkę zła (co miało potwierdzenie w osobie Pana Dovera). Pytanie zawarte w temacie jak najbardziej słuszne. Czym urzekł ich Alex, że postanowili go zostawić? Możliwe, że jego ułomność, czyniła go nieszkodliwym w razie ucieczki. Może go po prostu polubili.
Zdecydowanie sie zgadzam. Chcieli 'odebrac' Bogu wiernych. I skoro na wierzacych ludzi zsylane bylo zaginiecie ukochanego dziecka to wiadome bylo, ze 3/4 z nich od Boga sie odwroci. Wiec plan mieli dobry jakby nie patrzec.