PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269544
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Dlaczego Alex nie został aresztowany? Przecież to ewidentnie on porwał dziewczynki.

ocenił(a) film na 6
dddolo

Brak dowodów - nie mogli mu postawić zarzutów. Samochód był jedyna poszlaką, ale okazał się być czysty.

dddolo

W sumie to nie porwał co zabrał na przejażdżkę (nie było wyjaśnione dokładnie gdzie i kiedy ciotka zadecydowała o uwięzieniu ich) ;P Także jedynie współudział. Oczywiście brak dowodów jak ktoś napisał wyżej plus zapewne jakiś tam rodzaj niepoczytalności.. Nawet jakby go w przyszłości oskarżyli, co nie jest wykluczone przecież w filmie, to trudno mi uwierzyć, że przysięgli by go skazali znając całą historię.

dddolo

Jak by było to oczywiste to by go nie wypuścili.Jak ty oglądasz filmy?

ocenił(a) film na 8
miarara

Najpierw oglądam końcówkę wraz z napisami końcowymi. Następnie przeskakuje do środka i oglądam ze dwie sceny na podglądzie. Później wbijam tutaj i wystawiam ocenę. Robię coś źle?

dddolo

Bardzo źle.Ocenę wystawia się po napisach końcowych obejrzanych na początku.

ocenił(a) film na 8
miarara

Niestety nie wszedłem jeszcze na ten wyższy poziom oglądania. Może mnie wtajemniczysz? Filmy , które oglądam mają tak zrąbany montaż, że napisy końcowe są , wyobraź to sobie, na końcu (sic!). Skąd się biorą tacy nieudolni montażyści? Tym się musi zająć komisja sejmowa z Antonim M. na czele.

ocenił(a) film na 6
dddolo

Masz coś kolego do Antoniego M.?

ocenił(a) film na 8
lkz

@dddolo
Mam nadzięję, że nie odpowiesz i nie zaczniemy tutaj bezsensownej dyskusji nie na temat.

lkz

Ja mam pedrylu,jeszcze coś?

ocenił(a) film na 6
moti

Po tym, że zacząłeś już od wyzwiska widzę, że mam do czynienia z mocnym zawodnikiem. Widzisz, nie zniże się do twojego poziomu, gdyż po pierwsze przypuszczam że nie ukończyłeś wystarczająco dużo szkół by rozmawiać ze mna na moim poziomie, a na przepychanki gimnazjalne nie mam czasu. To jest pierwsza sprawa, a druga jest taka że szkoda iż tacy jak ty są tylko tacy agresywni w internecie...a niestety dla was intertnet internetem a na ulicy już wzrok w dół i przemykanie po cichaczu. Także baw się dobrze :)

lkz

Zawsze bawię się znakomicie,Taki parch jak ty właśnie na necie tak pisze.Oczy w dół to trzymają twoi starzy jak ciebie widzą...byś leszczu dostał klapsa w ryj i tyle by twojego ujadania było...Słyszałem że twoi rodzice są rodzeństwem,to wszystko wyjaśnia

ocenił(a) film na 8
moti

Nie wiem czy słyszeliście, ale istnieje coś takiego jak wysyłanie prywatnych wiadomości. Po co zaśmiecać forum.

zulombo

Jesteś od 2007 na webie a nie wiesz że wysyłanie priv jest możliwe jak kogoś dodasz do znajomych.

ocenił(a) film na 8
dddolo

Są dwie szkoły poprawnego oglądania filmów. Ja reprezentuję I Liceum Ogólnokształcące w Augustowie. Ty musisz reprezentować II LO.
Zgadzam się z MikaNeka, że wziął je na przejażdżkę i dziewczynki się nie opierały. Zapewne zrozumiały co się stało dopiero po tym jak wysiadły z samochodu. Potwierdzałyby to słowa Alexa po wypuszczeniu go z aresztu: "Płakały kiedy wysiadały z auta". Cytuję z pamięci.

ocenił(a) film na 8
zulombo

Według ciebie nic się nie dzieje , jeśli obcy facet zabiera twoje dzieci na przejażdżkę samochodem bez twojej wiedzy? Wzorowy rodzic z ciebie. Może nie masz dzieci.

ocenił(a) film na 8
dddolo

Skąd taki wniosek? Czytasz między wierszami. Po prostu opisałem scenę z filmu. Pamiętaj, że małe dzieci są łatwowierne.

ocenił(a) film na 8
dddolo

Tu już zmieniłeś problem. Wcześniej mówiłeś o porwaniu, wykazano Ci, że film do tego nie uprawniał, albowiem zaprzeczał - wypowiedź ciotki - zmieniasz temat pytając o to czemu nie został aresztowany za podwiezienie. Nie nie, to by brzmiało zbyt absurdalnie - zmieniasz bardziej, czemu nic się nie stało z Aleksem, skoro coś się stało z dziewczynkami z jego winy. Tylko umknęło już z Twej wypowiedzi, co miało się stać, skoro nie - miał zostać aresztowany? A może miał jednak, Twoim zdaniem, zostać aresztowany za podwiezienie?

Pewnie, że to nieakceptowalne dla rodzica, zwłaszcza dzisiaj, przy tej nakręcanej przez media spirali strachu przed pedofilami. Kłopot w tym, że mimo, że obraz tego nie pokazuje zakładasz, że nic się nie działo. Aleks wrócił do matki, lecz - kiedy, po jakich czynnościach? Tego film nie mówi. Tym co kluczowe, to fakt, że on sam był ofiarą i to taką, która reżyser przedstawia jako mająca osobowość dziecka 10 letniego, z ograniczoną poczytalnością, jak to wykazała MikaNeko. Był także ofiarą potworności jakie uczynił mu Dover. Czego więcej chcesz? Więzienia?

ocenił(a) film na 8
Uh_Huh

Sam masz osobowość dziecka 10 letniego. Przeczytaj jeszcze raz ( jeśli w ogóle to zrobiłeś chociaż raz) to co napisałęś, bo nie ogarniam tego chaosu.

ocenił(a) film na 8
dddolo

Kolego Nerwowy. Wypunktuję Ci:

1. Masz prawo się z czymś nie zgodzić, ale nie pluj na dyskutanta bo to nieładnie. Do rzeczy, do rzeczy.
2. Skoro nie ogarniasz i wydaje Ci się, że to chaos, to dlaczego mnie wzywasz do przeczytania tego co 'napisałęm', a sam nie spróbujesz się przebić. Pisałem ekonomicznie sądząc, że nie będziesz miał problemów z uchwyceniem myśli.
3. Zauważyłem, że denerwujesz się, gdy ktoś Ci wykaże błąd. Niepotrzebnie.

Nie było miło, ale nie szkodzi. Bez odbioru. Nie gadam z nerwowcami ;-) Nie chcę Ci przesadnie ciśnienia podnieść, tylko chciałem pokazać, że zarzut z pierwszego posta - niedokładności, stosuje się do Twojego rozumienia. To nic takiego, to nie grzech.

ocenił(a) film na 8
Uh_Huh

Trochę nieskładnie, ale bardzo dobrze wytłumaczyłeś o co chodziło w wątku związanym z Aleksem.

ocenił(a) film na 10
zulombo

Tak dokładnie to ''Płakały kiedy wychodziłem'' :)