PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 269 tys. ocen
7,9 10 1 269491
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Szukam filmów o podobnym klimacie tzn akcja dzieje się gdzieś w jakimś małym miasteczku w ameryce jest mroczno, ponuro i deszczowo ktoś kogoś porwał albo zabił i jest prowadzone dochodzenie najlepiej jak by było tak samo dużo napięcia jak w tym filmie. Wiem że jest dużo dzieł ala tego typu ale nie mogę znaleźć nic w sam raz dla mnie, dlatego proszę was o pomoc bo na pewno znacie więcej takich thrillerow :)

ocenił(a) film na 8
kamcio3

Jest już kilka podobnych tematów..
Myslę, że najbardziej zbliżonym filmem jest 'Rzeka tajemnic'. Podobieństw na pęczki. I naprawdę poszukaj w założonych już tematach, łatwiej będzie :)

ocenił(a) film na 9
Emeph

Widziałem ten film już :) Wiem już właśnie przeglądałem te tematy ale nie mogłem nic znaleźć takiego :)

ocenił(a) film na 8
kamcio3

Deszczowo, ponuro i dochodzenie... Od razu przychodzi do głowy Bezsenność z Pacino.

ocenił(a) film na 9
kamcio3

Obejrzałeś już "Detektywa"?

ocenił(a) film na 9
heavy91

Oo nie widziałem tego :)

ocenił(a) film na 9
kamcio3

Co prawda nie pasuje w 100% do twojego opisu, ale jest mrocznie, ponuro, jest Luizjana, są porwania i zabójstwa, no i jest śledztwo. A tak poza tym to po prostu arcydzieło. 8 odcinków, które tworzą właściwie 8 godzinny film. Jeśli nie widziałeś, to szybko nadrób tą zaległość :)

ocenił(a) film na 8
heavy91

Faktycznie super propozycja, tak samo wspomniana Wyspa Tajemnic. Od razu przychodzi mi też Siedem go głowy bo jest już do cna ponury, mroczny i deszczowy ale zdaje sobie sprawę, że to mija się z celem polecać taki film :D Sam czekam na jakieś mniej znane tytuły bo nie ma nic lepszego niż ciężki thriller :) A labirynt faktycznie miał genialny klimat

ocenił(a) film na 9
kamcio3

Gdzie jesteś Amando, Wyspa Tajemnic,

ocenił(a) film na 9
kamcio3

The Killing. Co prawda to serial, ale jest naprawdę mega.

http://www.filmweb.pl/serial/Dochodzenie-2011-576962

ocenił(a) film na 8
kamcio3

Broadchurch