PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 269 tys. ocen
7,9 10 1 269491
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

czyli film z Hollywood bez Hollywood w ogóle. Jednak amerykańczycy czasem potrafią wystrzelić,
zupełnie niespodziewanie. Cacko. Się nie spodziewałem.

ocenił(a) film na 10
ptosiek

klimat filmu bardziej niż z Hollywood kojarzy mi się ze Skandynawią. zdjęcia, plenery, muzyka kompletnie nietypowe dla filmu wyprodukowanych w USA. chociaż odnośnie muzyki - kompozytor pochodzi z Islandii i podczas jednego wywiadu odnośnie filmu przyznał, że inspirował się skandynawską muzyką. więc moje skojarzenia ze Skandynawią wydają się mieć mocne podstawy.

ocenił(a) film na 9
Pauka_

No jest jakoś tak, że się współczuje ofiarom, nienawidzi debila, rozumie szukającego, jest się ojcem wchodzącym do dziury.

ocenił(a) film na 7
ptosiek

Dobry film jak najbardziej zresztą amerykańskie kino to przeważnie kawał dobrej roboty, to oni wyznaczają trendy, więc jak trzeba to robią i takie perełki.

Dla mnie za ciężki i za bardzo filozoficzny ale zdjęcia i gra aktorska robi wrażenia, kapitalnie to zgrali. Szkoda że polaczki nie nie robią nawet w 1/10 takich filmów.

ocenił(a) film na 9
sokoleokoo2

Polacy potrafia robic dobre filmy. Mamy na to wiele przykladow (chocby najblizszy Bogowie). Niestety czesc polskich rezyserow zamiast zrobic dobre, ambitne kino idzie na latwizne i robi glupkowate, zupelnie nie smieszne komedie na ktore reklama zaciagaja ludzi do kina i zbijaja chajs.

ocenił(a) film na 7
snail_1981

Wiesz ten Bogowie to akurat nie najlepszy przykład w dodatku z takim budgetem że głowa boli a nawet porządnej kamery nie użyli trudno go nawet porównać z Labiryntem.

W polsce ile by kasy nie wpakowali to i tak była by lipa bo połowa kasy pójdzie na coś ...

ocenił(a) film na 9
sokoleokoo2

Nie zgodze sie z Toba. Mi sie Bogowie podobali. Tez nie jestem wielkim fanem polskiego kina ale nie zgodze sie z teza, ze nie umiemy robic dobrych filmow. Choc kazdy ma prawo do wlasnego zdania. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
snail_1981

Ogólnie polak potrafi sp.... już nawet za granicą tą wiedzą. Popatrz na rosyjskie produkcji mega przepaść zresztą nawet niemcy i francuzi robią lepsze filmy. U nas nawet kiełbasy dobrej się już nie zje.