PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269584
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Jedno co mnie mocno nurtuje to słowa małej Joy, po tym, jak uciekła i wylądowała w szpitalu, że to ojciec Anny (Jackman) tam był i bodajże 'zalepił im usta taśmą' - kompletnie tego nie pojmuję, jak to możliwe?

Po drugie - ten cholerny labirynt. Rozumiem, że głównym 'pomysłodawcą' był zmarły mąż Holly Jones, którym, jak mniemam, okazał się lekko podgnity typek z piwnicy księdza. Kim był w takim razie koleś od węży i dziecięcych ubranek? Jaka było jego rola w tym wszystkim? Po co te labirynty?

ocenił(a) film na 10
Daimonium

Ona nie powiedziała, że TO ON zaklejał jej usta taśmą. Powiedziała tylko, że On tam był, a usta miała zaklejone taśmą.
Dziewczynki obie były w domu ciotki, widziały go jak był u ciotki, żeby dowiedzieć się cokolwiek o labiryncie. Były nafaszerowane wszystkimi specyfikami, jakie ciotka im podawała, nie były w stanie się odezwać, ale były świadome obecności ojca Anny. W momencie kiedy Keller usłyszał od Joy, że był tam, od razu zorientował się, kto ma jego córkę :)
Też mnie zastanawia kim był gość od węży, ale wydaje mi się, że syn, bo było gdzieś powiedziane, że to ich rodzina.

ocenił(a) film na 10
k_modrzejewska87

teraz się tak jeszcze zastanawiam, gość od węży to chyba ten "porwany" syn ciotki (Holly?). Był wątek w filmie, że stracili dziecko, a ojciec był miłośnikiem węży. Przez to, że stracili dziecko porwali od tej babeczki (co Loki ją przesłuchuje, porwanie sprzed 20 paru lat) Alexa - Alex był pierwszym przez nich porwanym dzieckiem.

Tylko nawet jeśli gość od węży jest synem porywaczy, to jakie jest powiązanie z porwaniem Joy i Anny? Bo zrobiło się głośno w mediach i był przekonany, że to właśnie oni? Rysowanie tego labiryntu nie było bezpodstawne..

ocenił(a) film na 8
k_modrzejewska87

Przecież w filmie wyraźnie było powiedziane, że on również był porwany przez męża Holly...Najpierw podczas sceny przeszukiwania jego domu, jeden z policjantów założył że Bobby mógł zostać w dzieciństwie porwany, ale widocznie udało mu się jakimś cudem uciec. Potem pod koniec filmu kiedy Holly prowadziła Kellera do samochodu mówiła, że Bobby też był ich ofiarą, ale całkiem już o nim zapomniała.

ocenił(a) film na 10
Agaczok

No tak, to prawda :) szukam rozwiązania na Boba i mam milion przypuszczeń w głowie, a zupełnie pominęłam fakt, że mówiła o nim jako o swojej ofierze...

ocenił(a) film na 8
Daimonium

Rola tego goscia od wezy byla taka aby byc kolejna zmylka jak ten alex, on tylko wkradl sie do ich mieszkan i zabral ubrania tych malych.