Ciekawe jak się zakończyło? Zastanawiałem się czy Dedektyw usłyszał w końcu go? Czy on tam został i umarł z głodu?
Ciekawe czy kiedyś podobny film zrobią bo dawno takiego dobrego kina nie widziałem.Całe te maszkarady amerykańskie dna dnów a tu coś mega wyszło:)
I dlatego zakończenie jest tak za*ebiste :)) Bo niby nie ma wątpliwości, że "Dedektyw usłyszał w końcu go" (co genialnie odegrął Gyllenhaal swoją drogą), ale zawsze pozostaje to niedopowiedzenie, coś w rodzaju szeptu gdzieś z tyłu głowy: "a co, jeśli jednak nie?"
Uwielbiam zwroty akcji w zakończeniach czy coś typu tego co w ''Labiryncie'' - ale również z całego serca nienawidzę..
Może głupie, ale pewnie wielu z was coś takiego odczuwa :/
Loki nie był typem ignoranta. Moim zdaniem nie zignorował dziwnych dźwięków i na bank go znalazł ;)
Ja z jednej strony lubie a z drugiej szlag mnie trafia bo co jeśli go nie wyciągnął :P
Zacytuję sam siebie z innego tematu, bo świetnie to tu pasuje: "Weź też po uwagę symbolikę. Swoimi mrocznymi czynami w stosunku do niepełnosprawnego kopał grób tej części siebie, która była dobra. Jedyne co go usprawiedliwiało, to fakt, że robił to z nadrzędnego powodu jakim była chęć niesienia ratunku małej córce. Stąd jej gwizdek. I ty drogi widzu musisz sobie odpowiedzieć, czy twoim zdaniem zasłużył na to by dać mu szansę i wypuścić z zimnej jamy, czy ma tam pozostać na zawsze..."
Dokonałeś najbardziej zenujacego wpisu na temat tego filmu. Nie wiem ale to trzeba być ślepym, żeby nie wiedzieć jak skończył sie ten film. Agent Locki stoi sobie koło auta i nagle słychać dźwięk gwizdka który widzowie słyszą, ale czy agent na pewno???? TAK!!!! BO POWOLI SIE ODWRACA I ROBI TAKA MINĘ JAKBY NAWALIŁ W GACIE I SIE PRZYGLĄDA STRONIE SKĄD DOBIEGA DŹWIĘK. Pierwszy raz spotkałem sie w filmie z tak nieudana końcówka, która miała wywołać efekt "wow" u widza czy pewne domysły. Zarabista końcówka to jest np. W "Incepcji" czy "Wyspie tajemnic" gdzie naprawdę możesz wiele domniemywać. Ale tutaj to żal na maxa. Ale odpowiedz mi na jedno dlaczego agent robił tekie ruchy??? Odwrócił sie mimika twarzy zrobił gest jakby coś słyszał i co??? Co to twoim zdaniem było??? Jeleń w krzakach??? ;/;/;/ pozdro
Ps Wiesz kiedy dla mnie ta końcówka spelnilaby swoją role??? Gdyby agent stał nieruchomo a dźwięk gwizdka byłoby słychać na okrągło. Jeszcze by sie przydała taka nutka w tle od niższych do wyższych tonów i... Napisy. Ale ze Locki sie odwrócił spieprzyl wszystko.
Aaaaaa i nie obrażaj sie na mój wpis, nie miałem zamiaru ciebie obrażać. Peace & love