PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269563
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

""Labirynt" to jak na razie zdecydowanie najlepszy thriller w tym roku. Denis Villeneuve zawiesił poprzeczkę niezwykle wysoko i trudno będzie ją
przeskoczyć." - to cytat z recenzji bartez13_17 "Pozory mylą". Mnie jednak zmylił właśnie ten cytat. Cóż, spodziewałam się czegoś naprawdę extra, a w
efekcie film mnie zmęczył i nie usatysfakcjonował. Trudno się ogląda niemal przez cały czas czerń i granat na ekranie, a rozciąganie scen i kluczenie po
labiryncie wcale nie pomaga. Niestety, nie wgniótł mnie w fotel i nie zahipnotyzował,choć przyznaję że Gyllenhaal był bardzo dobry, natomiast co do
Paula Dano, etatowego hollywoodzkiego "świra", to przepraszam, ale go nie trawię, poza tym reżyser zmarnował w filmie jego psychopatyczny potencjał.
Ocena 5 i tak zbyt wysoka, tylko za detektywa Loki i pokręconą jak z XIX-wiecznej powieści grozy intrygę, choć puenty zabrakło.

ocenił(a) film na 8
sahara_filmweb

Kwestia gustu. Mnie osobiście trzymał w napięciu przez cały seans co uważam za ogromny wyczyn z racji raczej flegmatycznie prowadzonej akcji. Mimo wszystko Twoja ocena jest krzywdząca biorąc pod uwage wszystkie aspekty filmu. Przejrzałem Twój profil i mam wrażenie, że niektóre filmy zwyczajnie wstyd Ci oceniać wyżej.

ocenił(a) film na 5
erebeuzet

oceniam filmy nie jako krytyk, tylko jako prywatna osoba, według swojego gustu, swoich doświadczeń, swojej wiedzy.... itepe, nie krzywdzę tym absolutnie nikogo ani tym bardziej filmu i zapewniam cię, że naprawdę nie wstydzę się... niczego :) wrażenie możesz mieć jakie chcesz, wolno ci, ale ono niekoniecznie musi się zgadzać z rzeczywistością - dla ułatwienia dodam: MOJĄ i z moim odbiorem filmu.

ocenił(a) film na 8
sahara_filmweb

Na pewno nie chciałem rozpocząć sączenia jadu. Cieszę się, że nie sprowokowałem niechcący Ciebie.

ocenił(a) film na 8
sahara_filmweb

Mimo, że ocena za niska, co do braku puenty trzeba się zgodzić, dziwnie ucięli ten film.

ocenił(a) film na 8
deamon82

Puentą było, że nie uczciwym jest, iż bóg jednym dzieci odbiera, a innym nie.
Życie potrafi być do dupy.

ocenił(a) film na 8
erebeuzet

Raczej, że ludzie religijni, to ludzie nerwowi i ślepo zapatrzeni, co jest prawdą, patrząc na to co się dzisiaj dzieje.
Nawet żona Kellera dziękowała Bogu, za to w jaki sposób działał Keller, krzywdząc chorego umysłowo.
Tak, każdy może sobie wymyślać puenty, dlatego ten film powinien mieć konkretne zakończenie.

ocenił(a) film na 5
erebeuzet

sprawdź proszę, co to jest puenta' i nie wypisuj niedrzeczności

ocenił(a) film na 8
sahara_filmweb

no niech Ci będzie. Miałem na myśli przekaz....
...nie pocztowy.

ocenił(a) film na 8
erebeuzet

Pamiętaj, że jest różnica między puentą słownikową, a potoczną. Podobnie jak z całą masą innych słów.

ocenił(a) film na 9
zulombo

Dla mnie jeden z najlepszych filmów ubiegłego roku. Ma po prostu niesamowity klimat!

btw Poleci ktoś jakieś dobre thrillery z ubiegłego roku? (może coś ominąłem)

ocenił(a) film na 8
zulombo

@Zulombo
Już mi Sahara wytknęła mój błąd.
po co wpieprzasz się ze swoimi 3gr w zakończoną wymianę zdań?

ocenił(a) film na 8
erebeuzet

que?

ocenił(a) film na 8
zulombo

nada

ocenił(a) film na 8
sahara_filmweb

Mi się film ogólnie podobał, ale strasznie szybko rozgryzłem kto jest porywaczem. Niestety film cierpi na przypadłość słabego kryminału. Pokazano porywacza po ok. pół godzinie filmu, a następnie zapomniano o nim przez kolejną godzinę i za wszelką cenę wciskano widzowi, że dzieci porwał ktoś inny. Film jest dobry, ale jako kryminał jest cieniutki.

ocenił(a) film na 10
sahara_filmweb

tutaj widzę sami kryrtycy filmowi , a tu zabrakło pionty albo jako kryminał cienki ...hehe ...dobrze ze wam nie płaca za te marne opinie "znafcy" proszę wymiencie lepsze thillery sory tytuływ 2013??

ocenił(a) film na 8
rosomak111

Musisz podpisać się pod jedną z teorii. Albo jest to słaby kryminał albo ja jestem genialny :D.
Zastanawiam się czy może przypadkiem nie jesteś trollem internetowym. Konto założyłeś dziś i prawie wszystkim filmom dajesz oceny 8-10.

ocenił(a) film na 8
zulombo

Tak sobie przez noc rozmyślałem o filmie i ogólnie o kryminałach i dochodzę do wniosku, że chciałbym obejrzeć kryminał, w którym prawie od początku policja miałaby podejrzanego o zabójstwo i na koniec okazałoby się, że rzeczywiście to on jest zabójcą. Byłby to najlepszy zwrot akcji jaki widziałem w kryminałach od bardzo dawna: brak zwrotu akcji.

ocenił(a) film na 8
zulombo

Blitz ?
Albo Usual Suspect, ale to w sumie był zwrot akcji 8D

ocenił(a) film na 5
zulombo

no to się obśmiałam; ale serio to z kryminałami i thrillerami to jest strasznie źle w kinie; w latach 90. jeszcze się zdarzały, a teraz to nawet czasem gatunek trudno określić... pozostaje oglądać starocie,co wcale nie znaczy, że kiepskie :)