PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269563
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Alex śpiewał tę samą piosenkę, którą śpiewały dziewczynki, skąd ją znał? Jak je 'wziął' do
swojego kamperu, to one sobie tam śpiewały czy co? W ogóle - jak te dziewczynki znalazły się w
domu tej chorej baby? Dalej - dlaczego Alex na początku uciekał przed policją czy może bardziej
pajacował tym kamperem? Co on chciał wtedy zrobić? Dalej - kim w ogóle był ten drugi 'świr' od
tych węży? Dalej - co chciał zrobić ten chłopak, co wkradał się kilka razy do ich domów (ten, co
potem wyskoczył przez okno)? I jeszcze jedno - skąd ten, co się zabił na komisariacie wziął broń, bo nie przyuważyłem tego? Niczego się nie czepiam (chyba), po prostu czegoś nie
rozumiem i chcę, żeby ktoś mi wytłumaczył. Dzięki!

ocenił(a) film na 8
qwerty70007

ale jesteś tępy :D obejrzyj film drugi raz bo wszystkie Twoje pytania są bezsensowne :D

ocenił(a) film na 10
angzaj

Najłatwiej naobrażać.

ocenił(a) film na 8
qwerty70007

sorry, ale naprawdę wystarczy poczytać inne posty nawet i tam znajdziesz odpowiedzi

ocenił(a) film na 10
angzaj

ok

ocenił(a) film na 8
qwerty70007

Jestem na świeżo.
Więc jak jeszcze się nie dowiedziałeś:
Alex mówił, że chciał się z nimi pobawić, a dziewczynki na samym początku były zafascynowane kamperem. Soł. najpewniej jak wyszły z domu to albo z nim rozmawiały albo się bawiły (tu możesz sobie wymyśleć swoją interpretację), co doprowadziło do tego, że chciał je przewieźć tym wozem. Tym sposobem znalazły się u tej chorej baby. Myślę, że Alex jako jej pierwsze porwane kiedyś dziecko - nie chciał skrzywdzić dziewczynek - w sumie to ta baba nawet o tym wspomina.
Dlaczego Alex uciekał kamperem - możesz spekulować i domyślać się jedynie (pamiętaj, że jego umysł zatrzymał się na poziomie 10cio latka).
Ten świr od węży to ten sam chłopak, który wkradał się do domów i potem wyskoczył przez okno. Z tego, co zrozumiałam z filmu, to jeden z tych 16 dzieciaków, który został porwany przez tą chorą babę i jej męża (jego zwłoki u księdza). Temu chłopakowi odbiło i może próbował zrekonstruować porwanie z tą formą labiryntu, które on kiedyś przeżył - motyw węży u niego w skrzynkach i węże w ogródku tej kobiety (bądź wyczytał w książce) - dlatego z domów ukradł ubrania dziewczynek (m.in. skarpetka z zajączkiem). I to jest ten sam koleś co się zabił na komisariacie. Broń zabrał stąd, że wkroczyli policjanci w momencie, gdy detektyw zaczął go obkładać i korzystając z ich nie uwagi podkradł im broń.
Jak widać dużo rzeczy pominąłeś ;)

ocenił(a) film na 10
mmary

Dzięki, trochę mi rozjaśniłaś.

mmary

Odpowiadam na pytanie, bo jakoś nie widzę żeby ktoś na nie odpowiedział.
Tytuł jak najbardziej trafiony (jak nigdy w życiu polski tytuł jest trafiony) z tego względu że tu nie chodziło o jakiś labirynt wybudowany pod domem, tu chodziło dosłownie o rzecz!! (naszyjnik labiryntu u tego trupa u księdza). Alex Jones mówił o labiryncie BO TO ZAPAMIĘTAŁ (znajdziesz labirynt znajdziesz córkę) przecież on sam został porwany, wtedy przez tą starszą kobietę i jej męża. Dlatego wszyscy rysowali labirynt, dlatego to tak wszystko wyglądało. O to w tym wszystkim chodziło, o wisiorek w kształcie labiryntu

ocenił(a) film na 8
qwerty70007

No stary, ile zjarałeś przed seansem? :P

ocenił(a) film na 10
Audionysos

Wcześniej oglądałem właśnie "Przekładańca", może stąd te efekty...?