PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 269 tys. ocen
7,9 10 1 268616
7,6 90 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Wiedziałam kto porwał dziewczynki i że Aleks nie prowadził kampingu. Czy ktoś tak jeszcze miał?

ocenił(a) film na 7
oliwka190

A co cię na to naprowadziło?

Starigniter

Kamping zniknął po porwaniu dziewczynek. rozbity kamping prowadził Alex ktory nie umial go prowadzić, bo zawsze robiła to stara. Sam Keller zastanawiał się jak osoba z takim upośledzeniem może prowadzić kamping. No to skoro nie Alex to jedynie stara musiała prowadzić auto i porwać dziewczynki. Zawahałam się gdy jedna z dziewczynek w szpitalu powedziała do Kellera, że tam był. Ale poźniej zrozumiałam, że to też ma sens...

ocenił(a) film na 9
oliwka190

Nie umiał prowadzić? Przecież któryś z policjantów w trakcie filmu mówił że Alex ma ważne i legalne prawo jazdy, a kamping rozbił bo (tak podejrzewam) zobaczył policję, pistolety, te wszystkie migające światła, usłyszał krzyki w jego kierunku więc spanikował i się rozbił.

matheww94

Mimo wszystko. Tak jak Keller poddaję w wątpliwość, że chłopak umiał prowadzić pojazd. Dla mnie posiadanie prawo jazdy i stan umysłowy chłopaka wzajemnie się wykluczają.

ocenił(a) film na 9
oliwka190

To jest Ameryka, widocznie tam nawet upośledzony może mieć prawko ;)

oliwka190

brawo o wiele lepiej poradziłabys sobie z rozwiazaniem tej sprawy niz sam Loki.. cud glina, ktory woli obserwowac ojca zagnionej dziewczynki niz podejrzanego... żenada!

ocenił(a) film na 8
oliwka190

to nie stara tylko Alex zabrał dziewczynki do ich domu, jednak nie miał złych intencji, jak sam mówił "zaczeły płakać dopiero jak je zostawił". on potrafił prowadzić auto, w czasie przesłuchania wspomina że lubi jezdzić na samotne wycieczki a wtedy je rozbił bo był przestraszony.

oliwka190

Zacznę od tego że film jest b.dobry:D Ale miał dwa ogromne minusy, w 49 minucie już wiedziałem kto porwał,i kto był porwany:/
No i te zakończenie! Ale mimo można sobie dopowiedzieć,że przeżył.

ocenił(a) film na 9
toyminator

nie trzeba nic dopowiadać .k...a jak juz nie pokażą to się nie wie. pod-głoś sobie dżwięk na maksa na ostatnią scene jak już gasną światła I technicy ida - patrz i SŁUCHAJ !

makkenzi

Tia tylko nie do końca wiadomo czy w końcu go znalazł,a może go olali...pomyśl troszkę.

ocenił(a) film na 10
toyminator

specjalnie zostawili 'otwarte' zakończenie, żeby widz mógł sobie dopowiedzieć, to było celem reżysera.
jednak w pierwotnej wersji scenariusza było jasne zakończenie - Keller zostaje znaleziony, mówiono o tym w jednym z wywiadów podczas promocji filmu.

ocenił(a) film na 9
oliwka190

Gdyby nie było tych zwłok, które wprowadzili w domu tego księdza film byłby ciekawszy, a tak po tym juz było wiadomo kto jest tym "złym".

ocenił(a) film na 8
oliwka190

Tez ogladalam ale nie wiedzialam, uczciwie rzecz biorac

oliwka190

Przecież Alex prowadził kampera. Jego "matka" przyznała, że wziął dziewczynki na przejażdżkę. Ja natomiast domyśliłem się po odnalezieniu zwłok w piwnicy - od pewnego momentu wiedziałem, że to mąż p. Jones. Jednak jej nie podejrzewałem, dopiero po rozmowie z ojcem Anny sprawa stała się jasna. Może na detektywa bym się nie nadawał, ale Twoje tropy były przypadkowe. :D

Tomek93_fw

Alex prowadził i to on porywał dla starej. Może własnie to że był debilowaty odsuwało od niego podejrzenia. Zapewne każdy się domyślał że alex i babcia byli w to zamieszani (piosenka którą śpiewał, to co powiedział do dovera itp), ale motywy z księdzem i bobem były po to żeby zmylić widza lub spowodować zwątpienie.

Dementiiaa

"Matka" Alexa wcale nie była podejrzana. Do ostatniej chwili złudzenia nie pozwalały jej posądzać (przynajmniej mi).

Tomek93_fw

Mi od początku podpadala, była jakaś taka nienaturalnie sztuczna w swoim zachowaniu. Poza tym Aleks nie był jej biologicznym dzieckiem, a wyglądał bardzo do niej podobnie. Coś było niepokojącego w tej kobiecie.

oliwka190

A ja się od razu domyśliłam, że zwłoki w domu księdza są zwlokami męża ciotki Aleksa oraz , że jest on tym porwanym dzieckiem. Ta ciotka za bardzo chciała upodobnic go do siebie, okulary itp. To było strasznie nienaturalne.

ocenił(a) film na 7
oliwka190

Ja film oglądałam dawno, ale inni nie, i mam pytanie: jesteś taką złośliwą suką, że nie ostrzegasz o spoilerach, czy jesteś tak tempa, że nie potrafisz zaznaczyć takiej opcji?

ocenił(a) film na 8
Justyna0810

Kobieto ! Opanuj sie. Przestan obrazac ludzi...swoim zachowaniem tutaj dajesz swiadectwo o samej sobie...zbyt bystra to ty nie jestes.

ocenił(a) film na 7
Donia_filmweb

Bystra to nie jest autorka tematu, skoro nie potrafi go odpowiednio oznaczyć. Jeszcze masz w zanadrzu jakąś psychoanalizę mojej osoby? Jeśli nie to dziękuję i pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
oliwka190

Ja też jak tylko zobaczyłam tą ciotkę to wiedziałam, że to ona, ale film i tak mi się podobał.

oliwka190

Kemping a nie kamping to można prowadzić nad jeziorem albo w górach. Takie duże mieszkanie na czterech kołach nazywa się kamper.