PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269563
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Nie chodzi mi nawet o podobna fabule, tylko o klimat, tajemniczość. Uwielbiam thrillery a ten był naprawdę świetny

ocenił(a) film na 10
Les_Grossman

Zodiak (2007) dorównuje temu filmowi tylko trzeba na nim myśleć a niektórzy nie lubią tego :D

ocenił(a) film na 9
rafalk13

Moim zdaniem "Zodiak" nadal nie pokonany ;) ale to tylko moja sugestia . Chociaż tu też klimat jak u Finchera . "Zodiak" broni się dla mnie tym że to historia na faktach , no i portrety psychologiczne poszczególnych bohaterów , niebanalna końcówka mrożąca krew w zyłach jak to mówia standardowo o thrillerach ale w innym wydaniu ;) wiesz o co mi chodzi za pewne ...

ocenił(a) film na 10
RawLuke

Tak wiem i masz racje.

ocenił(a) film na 8
Les_Grossman

Niepokój (2007)
Chained (2012)
La Cara oculta (2011)
Modliszka (2006)
Obcy w domu (1989)

ocenił(a) film na 8
diavolo0801

Zapomniałeś o THE ICEMAN - tak samo zrobiony w "szarych" barwach, powolny i depresyjny.
Podobnie jak NUMBER 23
Wszystkie te trzy filmy (łącznie z Labiryntem) oglądałem z takim samym zaciekawieniem a klimat mają podobny choć fabułą bardzo od siebie odbiegają.

ocenił(a) film na 7
Les_Grossman

cała seria z Hanibalem Lecterem ;)

ocenił(a) film na 9
Les_Grossman

Rzeka tajemnic
Gdzie jesteś, Amando

ocenił(a) film na 9
Les_Grossman

Ja jeszcze dorzucę "Do szpiku kości".

ocenił(a) film na 8
Les_Grossman

Ja też uwielbiam thrillery, których fabuła i sedno nie jest przedstawione na tacy, trzymające w napięciu i z otwartym zakończeniem a "Labirynt" do takich należał.Dodatkowym atutem są świetne role H. Jackmana, jeszcze nie widziałam go tak sfrustrowanego i płaczącego oraz P. Dano.Po obejrzeniu przypomniały mi się dobre filmy, takie jak: "Uprowadzona", "Zodiak" czy "Azyl".

ocenił(a) film na 10
adenirka

Z nowyszych
Frozen Ground z Cagem i Cusackiem. Mega podobny klimat. Może nie wbija w fotel ale solidne kino.

ocenił(a) film na 10
adenirka

Oszukana

ocenił(a) film na 10
Les_Grossman

Frozen Ground z tego roku

ocenił(a) film na 8
Les_Grossman

polowanie

ocenił(a) film na 8
Les_Grossman

Życie za życie z Kevinem Spacey

ocenił(a) film na 9
Les_Grossman

Koreański film The Chaser - Chugyeogja, Incydent z Kurtem Russellem z 1997 roku , koreański The man from Nowhere , Siedem czy Bezsenność

Les_Grossman

Może nie jest podobny tematycznie, ani nie jest thrillerem, ale na początku skojarzył mi się klimatem/ scenerią z "Polowaniem" http://www.filmweb.pl/film/Polowanie-2012-640318 , warto obejrzeć :)

ocenił(a) film na 7
Les_Grossman

Ukryte
(polskie) Pokłosie
Sekret jej oczu (!!!)
Lęk pierwotny
Autor Widmo
Nie mów nikomu
Purpurowe rzeki
Nikomu ani słowa

ocenił(a) film na 6
Les_Grossman

Dodam jeszcze "The call", "Nikomu ani słowa" i "Ręka Boga". Jeśli chodzi o dobry thriller polecam też:
Trans
Oldboy
Skóra w której żyję
L'Avocat (ma powstać amerykański remake)
Twarze w tłumie
Dom snów
Jennifer 8
W sieci pająka
Bezsenność
Godziny strachu
Morderstwo doskonałe
Kłamca (1997)
Numer 23
Złodziej życia
Sekretne okno