PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 269 tys. ocen
7,9 10 1 269491
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Wiecie o co chodziło z tym tekstem Joy w szpitalu, gdy ją znaleźli, powiedziała do ojca Ann "ty tam byłeś, zakleił nam usta taśmą". Ja czegoś nie zrozumiałem, czy to po prostu tekst przerażanej dziewczynki, który nie musi mieć sensu?

ocenił(a) film na 8
marcin810

Tez zadaje sobie to pytanie bo nie zrozumiałem kompletnie tego wątku

bbluszcz

Joy powiedziała,,Ty też tam byłeś,zakleili nam usta".
Dziewczynki były przetrzymywane w domu Jonesow ,a ojciec Ann odwiedził Holly Jones , stąd Joy powiedziała że tez tam byl. Pewnie słyszały go jak rozmawiał z ciotka ale nie miały siły się odezwać.

Blair

A moim zdaniem to byla przenosnia. On znecal sie nad Alexem natomiast dziewczynki byly przetrzymywane u tej babci. Po prostu on wiezil Alexa podobnie jak babcia dziewczynki.

neells

a co ma wspólnego fakt że on więził Alexa że słowami Joy ,,Ty też tam byles"?
ewidentnie chodziło jej o to że byk w odwiedzinach u ciotki Alexa ,gdy one były przetrzymywane w drugim pokoju

Blair

Po prostu nie zawsze odbieram tekst tak dosłownie, albo po prostu scena może mieć dwa znaczenia, te które opisałaś/łeś oraz przenośnie. Każdy odbiera film na swój sposób i to ma właśnie sens :)

neells

O mój Boże. "Gdyby głupota umiała unosić...", jak mawiał dr Štrosmajer... ;-)

eltoro10000

Już? Lepiej?:)

neells

Już latasz?

eltoro10000

Niestety nie, rozpoczynam dyskusje z niemiłym kutafonem.

neells

Ok, to nie przeszkadzam.

ocenił(a) film na 9
Blair

No tak, ale jak ma się do tego to "zakleił nam twarz taśmą", bo było to bardzo dosadne zdanie...

marcin810

ona powiedziała "zakleili" (czyli Alex i jego ciotka) a nie "zakleił"

ocenił(a) film na 9
Blair

W polskim tłumaczeniu (przynajmniej tym które ja widziałem) jest "zakleił" natomiast w oryginale brzmi to "It put tape on our mouths" zatem mnie to nie przekonuje, aczkolwiek może rzeczywiście chodzio właśnie o to ;-)

ocenił(a) film na 6
Blair

masz racje w 100%