Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 270399
7,5 68 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Pytanko do zrozumienia

1: Dlaczego Joly powiedziała w szpitalu, że to ojciec drugiej dziewczynki (Hugh Jackman) jest winny? Po co to powiedziała.

ocenił(a) film na 8
Indy_6

Powiedziała, że "tam był". Miała na myśli po prostu dom Holly Jones. Hugh był tam pare razy, więc go pewnie usłyszała.

ocenił(a) film na 9
KorakIsDancing

aaa teraz już rozumiem :)

Indy_6

też mnie to zastanawia, bo ona użyła słów ''ty nam zakleiłaś usta''

ocenił(a) film na 9
nnatalia968

czyżby 2 część?

ocenił(a) film na 9
Indy_6

Ona była odurzona jakimś syfem, mogło jej się wydawać, że on zakleił im usta, pomieszały jej się fakty...

ocenił(a) film na 8
nnatalia968

Wydaje mi się, że mówiła "zakleiła nam usta", no ale nie wiem.

ocenił(a) film na 10
Indy_6

INDY ALE CIĘZKO TO ZROZUMIEĆ NA PRAWDĘ

ocenił(a) film na 10
Marcelo7

mnie bardziej nurtuje, dlaczego została wypuszczona (uciekła?celowe zagranie, bo liczyli że taka odurzona nie będzie pamiętała gdzie była?)

ocenił(a) film na 7
piotrasinski_2

Uciekła. Uciekały obie, ale ciotka Alexa złapała Annę, a Joy udało się zwiać.

ocenił(a) film na 10
piotrasinski_2

mała czarnoskóra dziewczynka po prstu uciekła i tyle

ocenił(a) film na 9
Marcelo7

Nie wiem czy komuś to też się rzuciło w oczy, ale w momencie kiedy Joy uciekała osoba łapiąca Annę miała kurtkę Kellera. Zaraz po tym Joy powiedziała, że to właśnie on tam był. Choć może to tylko zbieg okoliczności ;)

ocenił(a) film na 8
AnnieOasis

Z pewnością nie był to Keller, bo widzieliśmy go wtedy, gdy rozmawiał z ciotką. Dziewczynki były blisko, słyszały go. Natomiast jeśli rzeczywiście kurtka była podobna, to albo zbieg okoliczności - ciotka mogła się przebierać, by jej nie rozpoznały. Na pewno przecież znały ją z widzenia. Albo celowo ubierała się jak ojciec Anny, by dzieciom jeszcze bardziej namieszać w głowie. Byłoby to bardzo okrutne, jest to możliwe. Kurtka - jeszcze jedna rzecz na którą muszę zwrócić uwagę, gdy znów film obejrzę.