Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 270399
7,5 68 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Wytłumaczy mi ktoś o co chodziło w Momencie którym Detektyw Loki przyjechał pod dom tego księdza gdzie w piwnicy znalazł tego Trupa(Męża Pani Jones) Po co on tam pojechał? I Kto zabił tego kolesia? Zupełnie nie zrozumiałem tego motywu

ocenił(a) film na 7
Jakus

Pojechał tam bo widocznie ksiądz był jakimś dawnym przestępcą na tle seksualnym i uznał, że ksiądz mógł porwać dziewczynki. Kolesia zabił ksiądz, był to mąż Holly Jones, który porywał z żoną dzieci i poszedł się wyspowiadać z tego, ksiądz zabił go aby więcej dzieci nie zostało porwanych.

ocenił(a) film na 10
Ilendil

No ale skoro Ksiądz był przestępcą na tle seksualnym to dlaczego był księdzem poza tym jakim sposobem ten ksiądz mógł go związać i zostawić w piwnicy skoro był Alkoholikiem

ocenił(a) film na 8
Jakus

My nie wiemy, czy był aktywnym księdzem, mógł być na emeryturze lub mieć zakaz kontaktów z dziećmi a dalej być księdzem. Nie widzimy go w kościele, tylko w domu. Choć w scenariuszu wspomniany jest kościół św. Anny. Jest chyba alkoholikiem, może właśnie z powodu swoich skłonności i uczynków. Nie mógł udźwignąć swych grzechów? Wyrzuty sumienia?
Z filmu nie do końca chyba wynikało, co się przydarzyło mężczyźnie. W scenariuszu stoi, że ksiądz wyznał, że nie znał ofiary, przyszedł do niego kilka lat wcześniej i chwalił się(!), że zabił 16 dzieci i ma zamiar zabić więcej. Ojciec Dunn czuł, że jedynym wyjściem, było zabicie tego człowieka. Może bał się iść na policję, by sam nie był powiązany ze sprawą? Może tajemnica spowiedzi? Choć, czy to była spowiedź? Może Jones przyszedł do księdza, wiedząc, że był przestępcą seksualnym, molestującym dzieci, jak swój do swego? Pochwalił się tym, co zrobił, może nawet razem pili. Kto to wie. Jak dał sobie z nim radę? Mógł go ogłuszyć, Jones się przecież nie spodziewał. Mógł go uśpić, częstując drinkiem lub herbatką. Ciało Jonesa było przywiązane do krzesła, otoczone figurkami świętych. Opisu śmierci nie ma. Czy umarł z głodu, czy osobiście ksiądz go zabił go własnymi rękami? Tak, czy inaczej go zabił.

ocenił(a) film na 10
mardu

Okej dzięki zrozumiałem już

Jakus

Przyjechał, bo na początku przesłuchiwali wszystkich. A ksiądz zabił go dlatego, że tamten na spowiedzi wyznał mu, że zamordował 16 dzieci i ma zamiar zabić kolejne.

ocenił(a) film na 8
Jakus

Czytałam w dokładnym streszczeniu scenariusza, że ojciec Dunn był skazany za molestowanie dzieci. Czyli na liście Lokiego do przesłuchania. Mówią o tym w filmie, że ma przesłuchać lokalnych przestępców seksualnych, trafia i do księdza.