PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269563
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Mam nadzieję, że Wy macie świadomość, że Loki był molestowany seksualnie w dzieciństwie
przez księży?

Zwróćcie bardzo dokładnie uwagę na scenę z księdzem jak go przyciska do gleby i na słowa,
które tam padają.

ocenił(a) film na 8
Kolczyk88

A może po prostu był nastawiony antyklerykalnie?

ocenił(a) film na 9
Kolczyk88

Dość ciekawe spostrzeżenie. Na końcu nazwał go pedofilem, z tego co pamiętam.

ocenił(a) film na 8
echme

To przecież dlatego, że chodził po domach ludzi z przeszłością związaną z przestępstwami na tle seksualnym... Niby po co inaczej tam miałby iść... Ehh. Ksiądz po prostu był już karany za pedofilię, ale nie miało to związku z Lokim. Obejrzyj uważnie.

ocenił(a) film na 9
kondzio_87

Masz rację, mój błąd.

ocenił(a) film na 10
Kolczyk88

Po prostu Loki był gliną i nie lubił (nawidził) Pedofilów jak każdy chyba

Jakus

A nie było tam czegoś takiego, że Loki mówi (temu księdzu?) że przebywał gdzieś tam w jakiejś szkole czy innym internacie i wie jak jest? Coś takiego mi się kojarzy, ale dokładnie nie pamiętam...

ocenił(a) film na 8
scady

tak było :)

ocenił(a) film na 10
scady

Rzeczywiście coś takiego powiedział no ale to już jest do dowolnej interpretacji widza tak jak zakończenie

scady

Prawdopodobnie byl w internacie z ksiezami ktorzy wykorzystywali dzieci lub sam tego doswiadczyl i powiedzial to ksiedzu zeby wiec ze w pewien sposob Loki moze sie zemscic za dziecinstwo i nie ma skrupulow.

ocenił(a) film na 8
scady

Zwrócić też warto uwagę na jego nerwowe tiki może faktycznie coś było na rzeczy z tym molestowaniem

ocenił(a) film na 8
Jakus

Tak, ale zauważ w jaki sposób zwracał się do pozostałych pedofilów. Był dużo mniej agresywny.

ocenił(a) film na 10
Kolczyk88

Ta, jednego przygniótł do gleby, innego pobił na przesłuchaniu i ten się zastrzelił (wcześniej przy aresztowaniu połamał mu nos), innego szarpał jak szmatę przy aresztowaniu (Alex), jeszcze innym gardził rozrzucając jego świerszczyki... U księdza po prostu znalazł trupa w piwnicy - heloł!