PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=507169}

Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 269563
7,6 92 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

Film mi się bardzo podobał, ale zastanawiam się, czy jest to możliwe, że przy podejrzeniu popełnienia tego typu przestępstw (działalność seryjnego porywacza, zabójcy małych dzieci) śledztwo prowadzi w pojedynkę prowincjonalny detektyw, a nie FBI.
Wydaje mi się, że przy tego typu przestępstwach postępowanie prowadzi góra, a nie jeden miejscowy detektyw..

ocenił(a) film na 9
loopic

Mozliwe, ze maja procedury typu FBI wkracza po tygodniu albo uzaleznione od wagi sprawy, mogli to zglosic i czekali na wsparcie, mogli tego nie zglosic i pozniej dostac po d**ie. Nie wiadomo. Szukalem na necie ale nie znalazlem zadnych konkretow

ocenił(a) film na 8
loopic

też mnie zaciekawiło to, że detektyw Loki nie miał nawet żadnego partnera, jeśli chodzi o FBI, to oni chyba wkraczają, jeśli zostaje popełnione przestępstwo wykraczające poza granice danego stanu

ocenił(a) film na 8
shina17

Dokładnie tak. Pamiętacie pierwszy odcinek "Twin Peaks" jak znajdują błąkająca się po torach Ronette Pulaski? Tuż przed przybyciem agenta Coopera, bodajże szeryf Harry S. Truman mówi "Dziękujmy Bogu że przekroczyła granice stanu". Dlatego mogło wkroczyć FBI.