Nieprzewidywalny? Mnie się udało odgadnąć całkiem sporo: że Alex był tym porwanym chłopcem, że Bob wykradał ubrania i że gliniarz przypomni sobie o otwartym oknie, no i przede wszystkim, że Holly stoi za tym wszystkim. Niby niepozorna postać, co rzadko się pojawia, a gra ją znana aktorka Mellisa Leo. Można by nawet powiedzieć, że spoiler jest już w obsadzie :)
Niemniej jednak film dobry :)
proszę Cię, ostrzegaj na początku takiego posta, że będzie to spoiler. Ja na szczęście już film widziałem, ale komuś możesz zepsuć całą przyjemność z oglądania...
Średni argument, żeby obserwować film po aktorach. Psujesz sobie całą zabawę, bo tak można w kółko przy każdym filmie się domyślać. Z mojej strony zdradzę, że historia układała mi się po zatrzymaniu księdza. Szczerze dziwi mnie, że gliniarz nie przypomniał sobie jak młody rysował labirynt, o tym, że taki sam miał na szyi gość znaleziony w piwnicy kapłana. Ksiądz na zeznaniach mówił, że facet był się u niego wyspowiadać, że miał rodzinę. Później podczas wizyty Kellera, a wcześniej gliniarza u Holly ona sama potwierdzała fakty mówiąc, że mąż wyszedł 5 lat temu i nigdy nie wrócił oraz, że był wierzący.