Labirynt

Prisoners
2013
7,9 270 tys. ocen
7,9 10 1 270399
7,5 68 krytyków
Labirynt
powrót do forum filmu Labirynt

nie czaję

ocenił(a) film na 10

Reakcja tej małej czarnoskórej dziewczynki po tym jak sie przebudziła i przestraszyła sie ojca tej białej dziewczynki. o co biega?? ze zakleil im usta?? troche sie zgubiłem wtedy. może ktoś wytłumaczyć. bo po tym momencie nastepuja finalne sceny tzn Hugh Jackman jedzie do tego psychola co go przetrzymywal a pozniej do tej babki porywaczki. z gory dziekuje za pomoc

mati77

Dziewczynka się przestraszyła i powiedziała coś w stylu "On tam był". Jackman był u tej babci dzień wcześniej i mała musiała go słyszeć. Może myślała, że jest z nią w zmowie albo coś w tym stylu. Dlatego prawdopodobnie się przestraszyła. Możliwe, że jej reakcja, to nie był strach, a coś w rodzaju wyrzutu, że tam był, ale ich nie uwolnił.

ocenił(a) film na 6
MacMillan1993

Przecież ta Joy powiedziała wyraźnie: "on zakleił mi usta"! Halucynacja po tym płynie, co go musiały pić?

ocenił(a) film na 8
mati77

Zaznacz spoiler, bo zepsujesz niespodziankę nowym widzom!

mati77

To jest właśnie dziwny moment, bo ona wyraźnie mówiła, że to on zakleił im usta;/

ocenił(a) film na 10
nnatalia968

właśnie też mi to chodzi po głowie.. nie wiem czy coś przeoczyłem czy po prostu dziewczynka była w takim szoku ;) ale nie sadze

ocenił(a) film na 7
mati77

" czy po prostu dziewczynka była w takim szoku"
no raczej była i to w dużym szoku, a raczej traumie (już na całe życie), po takich przeżyciach.

zwieracz

cały czas w filmie pojawiał się ktoś nowy, żeby ''nie było wiadomo'' kto je porwał, więc na koniec reżyser może chciał żeby widz pomyślał, że to ojciec. Sama nie wiem;)

nnatalia968

To też jest możliwe, bo wtedy jeszcze do tego zaczął uciekać ;-)

mati77

"Ty tam byłeś" zrozumiałam jak inni (czyli,że słyszała jak był u tej kobiety). "Zakleił mi usta" zrozumiałam inaczej, że jakby tłumaczyła,że nie mogła się odezwać i krzyczeć do niego. Ale to moja interpretacja (żeby nikt nie pisał, że źle myślę), o zamysł trzeba zapytać reżysera ;-)