PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107466}

Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
2004
7,0 80 tys. ocen
7,0 10 1 79533
6,2 38 krytyków
Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń
powrót do forum filmu Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń

Po raz pierwszy przejechałam się na opiniach znajomych, którzy polecili mi, żebym poszła na ten film. Było to jakieś dwa miesiące temu i do tej pory żałuję :/

Film jest okropnie nudny, długi, pozbawiony głębszego sensu i momentami wręcz żenujący. Najbardziej znienawidziłam w nim Carrey'a. Kiedyś myślałam, że ten facet to po prostu beztalencie, ale po "Truman Show" i "Eternal Sushine..." zmieniłam zdanie, jednak coś potrafi. Pomyślałam że może nareszcie dorósł, żeby pokazać się ludziom z lepszej strony, ale nie, tutaj znowu powrócił do swojego starego wizerunku debila. Eh, szkoda gadać.

Jedynym chyba plusem tego filmu jest jego kolorystyka. No i dzieci, ale to raczej wszystko.

ocenił(a) film na 10
Tired_Angel

Widać od razu, że nie masz wyobraźni. Jaki debil? On gra złą postać. Film jest w baśniowym klimacie i wydarzenia, które tam mają miejsce nie do końca musza mieć sens w naszym (realnym) świecie. Trzeba przyjąć baśniowe reguły, tam panujące a wtedy wszystko ma sens.
Szkoda mi ciebie... To przykre nie mieć duszy dziecka i wszystko odbierać tak bezbaarwnie...

ocenił(a) film na 7
fr_ida

obejrzalam film wczoraj i musze przyznac ze bardzo mi sie spodobal. uwazam ze carrey spislam sie bardzo dobrze , przeciez mial zagrac slabego aktora..
film ma swoj klimat, jest bardzo wciagajacy, dzieciaki byly swietne..

ocenił(a) film na 8
Jull

własnie! moim zdaniem to film warty zauważenia, naprawdę! co wy macie do Jima??? już chyba nie macie co robić tylko narzekać ;/ pewnie jeszcze ten temat zaczęła osoba która w ogóle nie obejrzała Serii niefortunnych zdarzeń, no więc...NO COMENT ;/