PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849285
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Film moim zdaniem conajmniej bardzo dobry, jednak mam jedno pytanie. Mianowicie co Leon załatwiał w tej chińskiej restauracji, gdzie zginął podwładny Stanfielda? Czy załatwiał kolejną standradową misje dla Tony'ego a jeżeli tak, to co w takim razie podwładny Stana tam robił? Kogo tak naprawde miał zabić w tej restauracji Leon? Mam wrażenie, że to zostało w filmie jasno wytłumaczone, ale muszę przyznać że oglądając film byłem dość zmęczony, więc byłbym bardzo wdzięczny za odpoiwedź ;) Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
Don_Corleone

Przyszedł zabić Malky'ego (zleconego przez Matyldę). Prawdopodobnie, jednak podjął się zadania "sprzątnięcia" zabójców rodziny Matyldy podczas gdy ona postanowiła zrobić to na własną rękę. Gdyby o swoim zamiarze powiedział Matyldzie, ta chciałaby iść z nim a tego Leon z jakiegoś powodu (Bał się o nią? Nie chciał żeby zabiła kogokolwiek? Nie chciał zepsuć sytuacji wynikającej z faktu że Malky jest POZA posterunkiem? Uznał zemstę za nieprofesjonalną?) nie chciał.

P.S. Chyba nie będzie podziękowań za szybką odpowiedź co? :)

ocenił(a) film na 8
lorior

Lepiej późno niż wcale, więc dziękuję :D ;) Mam tym samym pretekst do obejrzenia Leona ponownie, bo niestety po trzech latach nie pamiętam kim był Malky :)
Pozdrawiam :)