PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849285
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Film jest

ocenił(a) film na 10

jednym z najlepszym jakich oglądałem ;) 10/10

ocenił(a) film na 10
_Gocu_

Mimo , że uwielbiam ten film są lepsze

ocenił(a) film na 9
_Gocu_

Wspaniały film,chętnie do niego wracam a Oldman tak świetnie zagrał,że przy bliższym spotkaniu ze mną mogłoby dojść do rękoczynów.Ten jego uśmieszek,te zimne oczy,sposób w jaki mówił-co nie słyszał że oprócz kobiet i dzieci!Gra tak przekonująco,że za każdym razem gdy oglądam Leona mam ochotę zetrzec mu ten uśmieszek z twarzy choćby i pumeksem.:)

ocenił(a) film na 9
oszust1

Dyszki nie dam, ale mocne 9 się należy :-) Świetny film, świetni aktorzy. Widziałem ten film już nie raz, ale zawsze jak widzę Oldmana łykającego pigułę to mnie po prostu rozwala :-)

ocenił(a) film na 10
_Gocu_

Oczywiście - świetny film, świetni aktorzy, ale warto może dodać, że "Leon" (nasi majstrowie od tytułów dodali zawodowca, bo sądzą, że mają przed ekranami przygłupów) to przede wszystkim doskonała robota Luca Bessona i przejmująca muzyka Erica Serra'ta. Widziałem ten filmn z dziesięć razy i jeszcze obejrzę. Ma to coś, co czyni go wybitnym - klimat.

ocenił(a) film na 10
_Gocu_

film faktycznie jest fantastyczny! zachwyciła mnie gra aktorska- Portman, Reno i Oldman stworzyli naprawdę niesamowity klimat! :)

ocenił(a) film na 9
_Gocu_

"Prócz kobiet i dzieci".