PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849250
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Z niesmakiem mogę powiedzieć że ten film jest średni, nie zasługuje w żadnym stopniu na
miano filmu arcydzieła. Ten film jest jak piękny chrupiący kurczak który po ugryzieniu okazuje
się niedopieczony i obrzydliwy \\Ri=//. Jako że ja jestem przeciwnikiem pedofili w filmach
odrazu postanowiłem zaatakować ten film, scena w której dorosły Leon żegna się z Matyldą
pokazuje że między nimi była więź nie ojcowska a //ri\\ pedofilska. Wyjście z rytmu przez
reżysera no chyba tylko aktorstwo i muzyka ratuje ten film. Oczywiście rodzice pokażą to
dzieciom jako kawał kina?? Dalsza demoralizacja w kolejnym pokoleniu? Czym
naznaczycie dzieci ? znakiem pedofila na płycie?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Dariusz_Topola

Że też "filmweb" jeszcze nie wpadł na to żeby usunąć opcję komentarzy na portalu... Ci co mogliby napisać jakiś użyteczny i pomocny komentarz rezygnują z tego żeby tylko nie mieć nic wspólnego z tym co się tutaj dzieje...

ocenił(a) film na 6
ZenobiusKura

Byc może istota popularnosci tego filmu są jakieś seksualne podswiadome pragnienia, prosze zauwazyć ze film cieszy sie duza popularnoscia zwłascza wsród młodych kobiet i podstarzałych "tatusków". Najsmieszniejsze jest to że jedni i drudzy zaprzeczą takiemu ujęciu tej kwestii.

ocenił(a) film na 9
33_3

33_3 ty chyba ku...rwa sam jesteś jakiś pedofil

ocenił(a) film na 5
33_3

Tak myślę że sukces tego filmu polega na głęboko ukrytych seksualnych żądz . Dlatego widzowie tego filmu szukają ich spełnienia

ocenił(a) film na 9
ZenobiusKura

nie wiem ilu z was ironizuje, ale jak ogladajac ten film myslicie o pieprzeniu 12 - letniej dziewczynki to wspolczuje... Aha tak napewno kreskowki czy rzeczy ktore dzieci ogladaja czyli np wlatcy much sa lepsze. To jest bardzo fajne jak slysze 10 latka i slysze jak udaje glos czesia czy jak mu tam. Chore, a ten film akurat niesie ze sobą pozytywne wartości tylko jesteście zbyt ślepi żeby je dostrzec odemnie 9

ocenił(a) film na 10
ZenobiusKura

Ludzie którzy widzą w tym filmie cokolwiek wspólnego z pedofilią powinni iść do psychologa żeby się przebadać. Generalnie ludzie patrzą na rzeczywistość poprzez pryzmat własnej osoby, więc jeżeli w tym filmie zauważają pedofilie to niestety sami w głębi siebie mają takie skłonności. Pojawia się zaprzeczenie i chęć zrzucenia winy za swoje odczucia na innych stąd te komentarze atakujące film (chociaż akurat w tym temacie ciężko wyczuć kto żartuje, a kto nie, bo posty są pisane w większości na żenującym poziomie). Co do samego filmu: zafascynowanie dojrzewającej dziewczynki dorosłym, silnym mężczyzną jest normalne, a Leon wyraźnie opiekuje się nią jak dzieckiem. Temat mocno kontrowersyjny w zastraszonym społeczeństwie poprawności politycznej, dlatego wzbudzający tyle emocji.

ocenił(a) film na 10
ZenobiusKura

Ja oglądając ten film nie zauważyłam żeby Leon miał takie intencje. Zauważyłam człowieka w średnim wieku, samotnika, morderce z zasadami i dziewczynkę nie mająca wsparcia i zrozumienia u rodziców(z tego co pamiętam to nie była jej matka) bitą, poniżaną przez rodzeństwo. Po spotkaniu naradza się między nimi więź porozumienia. Ona widzi zainteresowanie, troskę, uczucie jakiego najprawdopodobniej nigdy nie zaznała . On pokochał ją jak córkę która trochę rozjaśniła jego szarą rzeczywistość. Zgadzam się z postem mojego przedmówcy. Jeśli widzisz w tym jakieś przesłanie na tle molestowania to na prawdę radzę udać się do specjalisty. Bo to co napisałeś świadczy o tym że chyba masz jakieś zapędy!!!

ocenił(a) film na 5
aneta_cisz

Leon może na początku traktował ją jak córkę, końcowe sceny filmu ukazują tylko że wywiązało się miedzy nimi coś więcej, coś powyżej ojcowskiej więzi

ocenił(a) film na 9
ZenobiusKura

Ale masz skojarzenia Zenzoofilu. Ciekawe gdzie ty to w tym filmie widziałeś. Pewnie pomyliłeś sobie z innym filmem:)

ZenobiusKura

Postanowiłeś zostać głównym trollem Leona Zawodowca? :D... To niewątpliwie bardzo wysoko postawiona poprzeczka, powodzenia.

ocenił(a) film na 10
ZenobiusKura

Panie Kura, weź ty się rozbiegnij i o ścianę głową jebnij... jak ten film ma dla Ciebie podteksty pedofilskie to chyba oglądaliśmy inne filmy ;)