Z niesmakiem mogę powiedzieć że ten film jest średni, nie zasługuje w żadnym stopniu na
miano filmu arcydzieła. Ten film jest jak piękny chrupiący kurczak który po ugryzieniu okazuje
się niedopieczony i obrzydliwy \\Ri=//. Jako że ja jestem przeciwnikiem pedofili w filmach
odrazu postanowiłem zaatakować ten film, scena w której dorosły Leon żegna się z Matyldą
pokazuje że między nimi była więź nie ojcowska a //ri\\ pedofilska. Wyjście z rytmu przez
reżysera no chyba tylko aktorstwo i muzyka ratuje ten film. Oczywiście rodzice pokażą to
dzieciom jako kawał kina?? Dalsza demoralizacja w kolejnym pokoleniu? Czym
naznaczycie dzieci ? znakiem pedofila na płycie?
Że też "filmweb" jeszcze nie wpadł na to żeby usunąć opcję komentarzy na portalu... Ci co mogliby napisać jakiś użyteczny i pomocny komentarz rezygnują z tego żeby tylko nie mieć nic wspólnego z tym co się tutaj dzieje...
Byc może istota popularnosci tego filmu są jakieś seksualne podswiadome pragnienia, prosze zauwazyć ze film cieszy sie duza popularnoscia zwłascza wsród młodych kobiet i podstarzałych "tatusków". Najsmieszniejsze jest to że jedni i drudzy zaprzeczą takiemu ujęciu tej kwestii.
Tak myślę że sukces tego filmu polega na głęboko ukrytych seksualnych żądz . Dlatego widzowie tego filmu szukają ich spełnienia
nie wiem ilu z was ironizuje, ale jak ogladajac ten film myslicie o pieprzeniu 12 - letniej dziewczynki to wspolczuje... Aha tak napewno kreskowki czy rzeczy ktore dzieci ogladaja czyli np wlatcy much sa lepsze. To jest bardzo fajne jak slysze 10 latka i slysze jak udaje glos czesia czy jak mu tam. Chore, a ten film akurat niesie ze sobą pozytywne wartości tylko jesteście zbyt ślepi żeby je dostrzec odemnie 9
Ludzie którzy widzą w tym filmie cokolwiek wspólnego z pedofilią powinni iść do psychologa żeby się przebadać. Generalnie ludzie patrzą na rzeczywistość poprzez pryzmat własnej osoby, więc jeżeli w tym filmie zauważają pedofilie to niestety sami w głębi siebie mają takie skłonności. Pojawia się zaprzeczenie i chęć zrzucenia winy za swoje odczucia na innych stąd te komentarze atakujące film (chociaż akurat w tym temacie ciężko wyczuć kto żartuje, a kto nie, bo posty są pisane w większości na żenującym poziomie). Co do samego filmu: zafascynowanie dojrzewającej dziewczynki dorosłym, silnym mężczyzną jest normalne, a Leon wyraźnie opiekuje się nią jak dzieckiem. Temat mocno kontrowersyjny w zastraszonym społeczeństwie poprawności politycznej, dlatego wzbudzający tyle emocji.
Ja oglądając ten film nie zauważyłam żeby Leon miał takie intencje. Zauważyłam człowieka w średnim wieku, samotnika, morderce z zasadami i dziewczynkę nie mająca wsparcia i zrozumienia u rodziców(z tego co pamiętam to nie była jej matka) bitą, poniżaną przez rodzeństwo. Po spotkaniu naradza się między nimi więź porozumienia. Ona widzi zainteresowanie, troskę, uczucie jakiego najprawdopodobniej nigdy nie zaznała . On pokochał ją jak córkę która trochę rozjaśniła jego szarą rzeczywistość. Zgadzam się z postem mojego przedmówcy. Jeśli widzisz w tym jakieś przesłanie na tle molestowania to na prawdę radzę udać się do specjalisty. Bo to co napisałeś świadczy o tym że chyba masz jakieś zapędy!!!
Leon może na początku traktował ją jak córkę, końcowe sceny filmu ukazują tylko że wywiązało się miedzy nimi coś więcej, coś powyżej ojcowskiej więzi
Ale masz skojarzenia Zenzoofilu. Ciekawe gdzie ty to w tym filmie widziałeś. Pewnie pomyliłeś sobie z innym filmem:)
Postanowiłeś zostać głównym trollem Leona Zawodowca? :D... To niewątpliwie bardzo wysoko postawiona poprzeczka, powodzenia.