PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849285
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Z reguły większość filmów które zawitały na topce całego świata jak i ludzi, czyli takie które są rozpoznawalne na każdym kroku i dobrze się o nich mówi - na mnie też robią wrażenie. Rzadko mam sprzeczne zdanie niż większość, jednak ten film jak dla mnie zasługuje na 8/10 - nic więcej. Jest bardzo dobry, lubię gdy coś ma mocny przekaz i daje do myślenia. Jednak czegoś mi tutaj brakowało, znajdę lepsze filmy które wywarły na mnie większe wrażenie jeżeli chodzi o podobne aspekty, miłość, poświęcenie, przyjaźń. Czasem zastanawiałem się czy nie dać 7, bo początek mnie czasem irytował, ale rzuciłem 8 za dobre zakończenie filmu.

PS. jak po tym poście wejdziecie na mój profil to nie patrzcie na filmy z Jacie Chanem, zawsze zawyżam ich ocenę ponieważ to mój Idol :)
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10

W pewnym sensie się zgadzam, ale ten film, wg mnie, nie był czymś zwykłym. Zakończenie nie było przeciez szczęśliwe, jak w każdym innym filmie. Miłość małej dziewczynki do dorosłego faceta to raczej kontrowersyjny temat, ale został ujęty w niesamowity sposób i dał do myślenia. Scena, gdy Leon wpada do pokoju i ratuje Matyldę- rozbrajająca, ale i tak najlepsze było pożegnanie:)