PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671}
8,1 849 tys. ocen
8,1 10 1 849285
8,1 72 krytyków
Leon zawodowiec
powrót do forum filmu Leon zawodowiec

Ulubiona scena

użytkownik usunięty

Jaka jest wasza ulubiona scena z filmu?
Moja to pigułka Normana i poczatkowa scena gdzie Leon zabija tych kolesi

ocenił(a) film na 10

Moment gdy S.W.A.T po przechwyceniu Matyldy wpada do mieszkania Leona :)

ocenił(a) film na 9

Z racji, że moja natura jest romantyczna i rozczula mnie pokazanie emocji, to moment, kiedy Leon żegna się z Matyldą, zapewniając o swojej miłości i każąc uciekać.

ocenił(a) film na 9

Zdecydowanie końcówka filmu. Ci, którzy oglądali wiedzą o co chodzi ;)

ocenił(a) film na 9

Wszystkie, w których pojawia się Gary Oldman!
Jego gra była po prostu doskonała

ocenił(a) film na 10
olazpola

z moich ust wyjęte. Jest Gary- jest film

ocenił(a) film na 10
olazpola

dlatego nienawidzę F U C K I NG Awards Academy !!!

ocenił(a) film na 10

Gdy Matylda sadzi paprotkę czy tę inną roślinkę i leci piosenka Stinga.

pszczola_filmweb

Chronologicznie:
1. Pierwsza rozmowa z Tony'm
2. Zastraszenie grubego mafioza
3. "Węszący" Norman
4. Masakra w mieszkaniu (Gary Oldman IS THE BEST)
5. Leon i Matylda w potrzasku
6. Wybuch
7. Paprotka

ocenił(a) film na 10

Początkowe sprzątanie Leona, gdy jeszcze nic o nim nie wiemy ale wiemy że to zawodowiec hehe

ocenił(a) film na 9
Faser_2

o tak, zgadzam się z przedmówcą. Mogłabym do tego dodać jeszcze scene gdy Leon wisi nad drzwiami i zabija wszystkich po kolei.

użytkownik usunięty

Jak Matylda puka do drzwi Leona ze łzami w oczach modląc się w myślach aby ją wpuścił, gdy obok w mieszkaniu kasują jej rodzinę... ogólnie Natalie Portman świetna

ocenił(a) film na 10

Zdecydowanie scena z Portman pukającą do drzwi Reno a potem moment kiedy Reno te drzwi otwiera. Poza tym rozgryzanie pigułki przez Oldman'a.

ocenił(a) film na 9
kamilu70

Mnie najbardziej podobała się scena, kiedy Leon bierze Matyldę na ręce i kamera bierze kadr na ich nogi. Oczywiście nogi Matyldy dyndają w tym momencie na wysokości kolan Leona :) Przepraszam, ale nie pamiętam, w którym to momencie było.
Oczywiście rozbrajają mnie też sceny, kiedy Matylda i Leon się przebierają oraz gdy Leon pociesza Matyldę pluszową świnką.

Scena kiedy Leon żegna się z Matyldą, oraz gdy Matylda sadzi kwiatek i zaczuna się utwór Stinga, oraz scena w łózku(tylko w wersji reżyserskiej) kiedy Leon się kładzie jak sparaliżowany , a Matylda go obejmuję. Ogólnie każda scena gdy Matyldzie leci łezka z oka jest świetna (To moja ulubiona aktorka;)

ocenił(a) film na 10
JohnnyB

Tak to też moja ulubiona. : )

Rozwałka w rytmie Beethovena ( Mozarta?) !!!

ocenił(a) film na 9
kingkongme

jak dla mnie sceny gdy Leon prasuje, czyści kwiatka oraz ta, w ktorej Matylda nie zgadła kogo udawał były rozczulające

ocenił(a) film na 10
boddy

ostatnia scena - genialna.
szkoda, że akademia nie doceniła tego filmu.

ocenił(a) film na 10

pewnie nikt się nie zdziwi, ale pożegnanie Leona i Matyldy... boskie, ale również scena, gdy Matylda zakopuje roślinę

ocenił(a) film na 10
monikus__

Końcówka filmu, wyznanie miłości przez Matyldę, pożegnanie głównych bohaterów...