Duzy kicz, przez duze K. Chała i słaby film. 1/10 to dobra ocena
Ja jednak uważam, że film jest rewelacyjny. Szczególnie ukazanie przyjaźni płatnego zabójcy i małej dziewczynki (tego w kinie jeszcze nie było). :)
haha! ten koleś albo ma nierówno pod sufitem, albo prowokuje i sprawdza reakcję innych ludzi.a teraz najlepsze-ten film widnieje u niego w rubryce -'Ulubione'.
dla mnie ten film jest przeciętny (ale nie zasługuje oczywiście by dać mu 1 spokojnie na 6 lub 7)bo nie jestem miłośniczką tego gatunku. Nie lubię takich krwawych strzelaninek. Zanim założysz jakiś kolejny post który będzie zaśmiecał Filmweb, zastanów się czy wogóle warto. Może tak jak ja nie lubisz tego gatunku i dlatego ci się nie podobał? Właśnie dlatego jest taka różnorodność gatunków filmowych, by każdy mógł oglądać to co chce i nie psuł potem średniej kolejnym filmom swoim "1"
10/10. jeden z moich ulubionych filmów. wszystko jest idealne, zaczynając od scenariusza, poprzez fenomenalną grę aktorską, a kończąc na perfekcyjnie dobranej muzyce.
i ten film to chyba jednak nie jest 'kicz', skoro jest tak wysoko w rankingu i ma rewelacyjną ocenę ; ]
a skoro już o muzyce to mógłby ktoś podać tytuł nuty, która "leciała" na końcu filmu??
Tylko widzisz, to czy film ci się podobał i to czy film jest dobry to 2 zupełnie inne rzeczy. Np: "Ojciec Chrzestny" to świetny film, ale mi się nie podobał. Mimo to oceniłam go dość wysoko, bo liczy się to czy film jest dobry a nie to, czy nam się podoba. Trzeba to oddzielić.
Wiesz, wydaje mi się, że wypowiadając się w taki sposób mógłbyś/mogłabyś przynajmniej wyrazić konstruktywny powód. Pisząc, że to jest KICZ, chała, itd. nikt nie wie (oprócz Ciebie) jak to odebrać. Pod jakim względem Ci się nie podobał? Dlaczego masz takie stanowisko?
Moim zdaniem w tym filmie nie chodzi głównie o sceny walki, strzelaniny, jest tu głębia, wspaniała historia, doskonała gra aktorów. Większość emocjonalnych i ogólnie oceniających widzów tego filmu zauważa bardziej to, niż sposób zabicia kogoś. Następnym razem po prostu napisz, dlaczego tak wyrażasz się (zakładając przy tym nowy temat) o klasyce kina.
Ja "Leona" oglądałem z kumplem jeszcze w kinie. I pamiętam, mieliśmy wtedy już po 20 lat, a byliśmy wprost oszołomieni po projekcji. To jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem. Mina82 myli się pisząc, że to jest jedna z tych "krwawych strzelanek", bo jakkolwiek one być muszą, to są odpowiednio dawkowane, bez zbytniego epatowania nimi widza. Nowatorskie pokazanie strzałów "spod oka" pistoletu maszynowego w wykonaniu tego rastamana, czy scenka parodiowana potem w "Kilerze" robią wrażenie. Robi wrażenie również tło muzyczne, lecz to w sumie nie dziwi, w końcu majstrował przy niej ulubiony kompozytor reżysera, Eric Serra. Ale nie będę się rozpisywał, każdy ten film widział.
@kasiakasia661 - piszesz, że kicz i chała zasługuje na 1/10? A u Ciebie jest w ulubionych i ma 10/10 - ciekawe, co nie? Może cierpisz na rozdwojenie jaźni, biedaczko?
@Bonnie_filmweb - "liczy się to czy film jest dobry a nie to, czy nam się podoba" - czy Ty wiesz dziewczyno, co Ty w ogóle piszesz? Może dorośnij zanim będziesz wrzucać tu wpisy, bo mi zajady porobisz ze śmiechu. Twój wpis jest jednym z najdurniejszych jakie na Filmwebie widziałem, przebija nawet kasiękasię661.
Jack_Holborn, czy umiesz czytać ze zrozumieniem? Czy przeczytałeś całą moją wypowiedź? Mam wrażenie, że masz z tym problem, bo w momencie, gdy ja cytuję pierwszą wypowiedź osoby, która założyła ten wątek (co prawda mój błąd, bo nie wzięłam w cudzysłów tych słów), to Ty piszesz, że mam rozdwojenie jaźni. Po pierwsze, nie twierdzę, że ten film to kicz i chała i NIE MA czegoś takiego w mojej pierwszej wypowiedzi (ŻE JA TAK SĄDZĘ), a po drugie postaraj się przeczytać CAŁĄ wypowiedź zanim coś na nią odpiszesz. Zrobisz co chcesz, możesz albo nadal obrażać innych bez powodu, albo nauczysz się przemyśleć swoje słowa, zanim sprawisz komuś przykrość.
Mam nadzieję, że teraz przeczytasz całą moją wcześniejszą odpowiedź na "nie polecam tej parodii" oraz, że ją przemyślisz.
Cholera, ty nie rozumiesz tego, co napisałam. I niestety większość ludzi tego nie rozumie. Jeśli film ma doskonały montaż, scenariusz, aktorstwo itd. a mimo to nam się nie podoba, to powinnyśmy i tak go oceniać wysoko. Nauczcie się wreszcie oceniać filmy biorąc pod uwagę technikę i przesłanie, a nie własne upodobanie!