David Lyons - Bart Allen/Flash
Brandon Routh - Superman
Christian Bale - Batman
Ryan Raynolds - Hal Jordan, albo Shemar Moore, lub Phil LaMarr jako John Stewart (ale
najlepiej żeby Green Lantern'em był Raynolds)
Wonder Woman - Rachel McAdams
Hawkgirl - Malin Åkerman
Martian Marhunter - Phil Morris
moim zdaniem brandon routh w roli supermana to kompletna porażka. superman to postac prawdziwego faceta. christopher reeve pasowal idealnie. Do postaci supermana pasuje facet pożadnie zbudowany ze sie wyraże chłop. a do flasha najlepiej by widzial Neil Patrick Harri. nawet podobno byly gloski ze mail go zagrac z resztą oczywiscie sie z toba zgodze ;d
Flash- Ryan Kwanten,Jensen Ackles,N.P. Harris
Batman-Christian Bale ,Ian Somerhalder
Latarnia-Ryan Reynolds albo Chris Pine
Superman-Joe Manganiello albo Kellan Lutz
Wonder Woman- Megan Fox
Hawkgirl-Bryce Dallas Howard
Martian Marhunter-Doug Jones
Przy Supermanie zostawiliby pewnie Henry'ego Cavilla, który wcieli się w tą postać w 2013 roku w filmie Man of Steel.
Superman - Jon Hamm
Batman - Richard Armitage
Green Lantern- Sam Worthington
Wonder Woman- Natassia Malthe
Hawkgirl - Emily Blunt
Flash - Jeremy Renner
Zielona Latarnia - Channing Tatum
Batman - Luke Evans
Wonder Woman - Malin Akerman
Hawkgirl - Olivia Wilde
Superman - Joe Manganielllo
jestem1 zadam ci pytanie jak ciemnskory aktor moglby zagrac GreenLantern? widziales komiks lub bajki albo film greenlanter? to chyba wyjasnia ze najlepszy bedze Rayan Reynolds choc moglby zagrac Flasha tez :D a jak nie on to moze Jansen Ackles odrazu odpada N.P Harris (jest za ciapowaty i slabo zbudowany) a Supermana tylko Tom Welling :D Wonder Woman Megan Fox by byla dobra lub Oddet Anable :D
Nie znam się zbytnio na Green Lanternach, ale wiem, że Hal Jordan to nie jedyny przedstawiciel rasy ludzkiej w korpusie Latarników. Jednym z tych popularniejszych jest także, jak wymienił jastem1, John Stewart http://3.bp.blogspot.com/-cpLn9s82PZc/Tatvk4wOg_I/AAAAAAAAISA/T1Vqvrr7obo/s1600/ GLCOR_Cv61.jpeg, zresztą tu masz wszystko o korpusie: http://en.wikipedia.org/wiki/Green_Lantern.
jak bedzie green lantern to jeden pewnie bedzie w filmie inie spodzieam sie wiecej niz 4-5 bohaterow n
Tom Welling nie zagra Supermana ponieważ sam sie na to nei zgodzi :P Fakt ze grał kluczową rolę w serialu Smallville ale nigdy w nim nie założył swojego oryginalnego uniformu... Nie jest to przypadkowe ze go w nim nie widzieliśmy, sam Welling w jednym z wywiadów powiedział kiedyś ze nigdy nie założy tego kostiumu ;) no ale jak wiemy z doświadczenia ze spory plik banknotów moze zmienić jego zdanie :D A co do reszty to fajne pomysł i chyba w roli Flasha najbardziej spodobała mi sie opcja Ryan'a Kwanten'a ;)
co do Toma Wellinga to zalozyl stroj w ostanim odcinku finałowej serii, niewidziales nei wypowiadaj sie :D
nie założył :P widziałem więc sie wypowiadam .. faktycznie w rękach trzymał oryginalny kostium z filmu Superman: Return jednak to w czym go pokazali to był montaż i wkleili jego czarną rozczochraną do kostiumu w grafice 3D . Zanim zaczniesz negować polecam oglądać filmy ze zrozumieniem :P
Z tego co wiem jako superman nie pojawi się ani Welling ani Cavil. Prawdopodobnie Bale także nie zagra batmana. Jedynie można liczyć na Ryan' a Raynoldsa, że zagra zieloną latarnie. Szkoda. Cavil i Bale mogliby stworzyć bardzo dobry film...
dokładnie, nie załozył stroju. Wszystko to efekty komputerowe. A co do braku tych postaci to Bale bedzie mi malo brakowało skoro to ma byc całkiem nowe uniwersum DC. Juz pisalem w innym temacie, ale i tu napizse: po co tworzyc spojne uniwersuum DC na wzor Marvelowskiego skoro co film sa zmeiniani aktorzy tak wazni jak Es?
hehe dokładnie to samo miałem pisać... Nie da sie ukryć braku konsekwencji w filmach DC, rozumiem że byli pod wrażeniem sukcesu Marvel'owskich Avengersów, ale jednak mogliby kontynuować całą linię bohaterów z obecnymi aktorami. Zupełnie inną kwestią jest że Bale i Raynolds mogą sie nie zgodzić na grę w JL lub zaśpiewać ponad przeciętnej gaży , ale zawsze mogą zastosować sztuczkę ze "zmiennym Hulkiem" :)
W Bale'u chodzi o to, że nijak nie dałoby się połączyć Batmana Nolana z Justice League i każdy kto obejrzał całą trylogię powinien to wiedzieć. Tu nie chodzi o gażę. A akurat Raynolds pewnie mógłby robić za Latarlnie znowu choć po porażce filmu;d
Wonder Woman - Rachel McAdams ? No błagam. Ona się kompletnie nie nadaje. To chyba najbardziej drewniana aktorka jaką kiedykolwiek widziałam.... To już wolałabym : Mila Kunis, AnneHathaway, czy Olivia Wilde.
Ja bym Wilde widział bardziej jako Hawkgirl, a co do Wonder Woman... To rzeczywiście Megan Fox nie byłaby złą opcją.
Jak dla mnie najważniejsi to:
Batman - Christian Bale
Green Lantern - Ryan Raynolds
Wonder Woman - Serinda Swan
Superman - Brandon Routh
Hawkgirl - Malin Åkerman
a reszta obojętna ;)
a Flash ?
Tu musi być genialny aktor. Bo jego postać....jak pamiętam z bajki na CN była najzabawniejsza :>
Batman - Christian Bale
Superman - Brandon Routh
Green Lantern - Ryan Reynolds
Wonder Woman - Megan Fox
Hawkgirl - Famke Janssen
Martian Marhunter - Michael Shannon
Flash - Jim Carrey
Co do Bale to marzenie ściętej głowy :) (śmieszny był by reboot z aktorem grającym batmana w wcześniejszej trylogii a postać z ligi ma mieć swoją serie filmów.)
Reynolds jako latarnik był spoko. Jednak bym widział latarnika jak w serialu animowanym ligi jako czarnoskórego człowieka :) Ale wybór aktora pozostawiam w gestii producentów. Do reszty nie mam jakiś obiekcji :)
Ja obsadę widziałbym następująco:
* Superman (Clark Kent ) - Henry Cavill
* Batman (Bruce Wayne) - Channing Tatum
* Wonder Woman (Diana z Themiscery) - Rhona Mitra
* Flash (Barry Allen) - Paul Bettany
* Green Lantern (John Stewart) - Michael Jai White
* Green Lantern (Hal Jordan) - David Lyons
* Zielona Strzała (Oliver Queen) - Nikolaj Coster-Waldau
* Black Canary (Dinah Laurel Lance) - Rebecca Romijn
* Martian Manhunter (J'onn J'onzz) - Peter Mensah
* Lois Lane - Amy Adams
* Alfred Pennyworth - Jackie Earle Haley (na wzór Alfreda z "Batman: Earth One" [ http://comicartcommunity.com/gallery/data/media/340/Batman_ Earth_One_Alfred.jpg ])
* Amanda Waller - Taraji P. Henson
Potencjalni przeciwnicy:
* Lex Luthor - Billy Zane
* Joker - Walton Goggins
* Brainiac - Ron Perlman
* Solomon Grundy - Matthew Willig
Superman - Niech ten Cavill zostanie. Pasuję.
Batman - Jon Hamm
Wonder Woman - Tanit Phoenix
Flash - Arnie Hammer
Green Lantern ( John Stewart) - Idris Elba
Green Lantern ( Hal Jordan) - Sam Wothington
Zielona Strzała - Josh Holloway
Black Canary - Alice Eve
Hawkgirl - Bryce Dallas Howard
Lois Lane - Charlotte Riley
Alfred - Charles Dance
Lex Luthor - Jude Law ( mało mu już włosów zostało ;D)
Ra's al Ghul - Daniel Day-Lewis
Joker - Benedict Cumberbatch
Co do Lois Lane, to Amy Adams już jest w obsadzie "Człowieka ze stali". Ale i tak nieźle ich dobrałeś.
Christopher Reeve..tya o ile by zyl i nie bujal sie po miescie na wozku inwalidzkim i byl ciut mlodszy.. Co do obsady:
Superman - Cavill... Bo wyglada mesko enough
Batman - JG Levitt mialoby sens po istatnum Gacku
Green Lantern czy lantren?!:p - Michael J White... Raynoldsa zostawcie na film o Deadpoolu :)
Flash - B Cooper bo ma dosc humoru by pociagnac ta role
Green Arrow - Stephen Amell swietny w serialu.. Brakuje nonszalanckiej brodki
Wonder Woman - M Fox just for the looks ;p
HawkGirl - Rachel McAdams
Jon Jonzz to i tak bedzie CGI wiec ktos z kool voice ^_^
zatanna-Vanessa Hudgens lub Ashley Michele
wonder-woman-Natalie Dormer
Superman-Henry Cavill
batman-?????
green lantern-RYAN REYNOLDS
flash-James Franco
Martian Manhunter-Christopher Judge
hawkgirl u mnie nie ma ponieważ ale wolę zatanne
Superman - Henry Cavill oczywistość ,
Batman-Christian Bale tez oczywistosc ale wiadomo że sie nie da więc możne po raz kolejny Armie Hammer
Green Lantern-może Bradley Cooper ???? choć jako Flasha już nie widzę Ryana Reynoldsa to może niech pozostanie jako latarnik,
FlLASH -nie wiem
Marsjanin -jakis Afroamerykanin (w Smallville mi pasował) hmm Idris Elba???
Aquaman - jakiś blond bad ass Justin Hartley może byc
Wonder Woman hmm Natalia Siwiec hehe wiem wiem ;p
Atom-Sam Worthington choć nie do końca może bardziej na Hawkmana pasuje ,
Zatanna -tu sprawę widzę tak ,laska która wcielała się w ta postać w Smallville ;]
Hawkgirl - drapieżna Malin Åkerman
Hawkman hmm tu już zalatuje JSA więc pauzuje ciekawą grafiką:
http://www.ccdblog.com/2011/11/daniel-morpheus-shows-us-what-justice.html
Nie ma co robić, to można pobawić się w gdybanie.
Ograniczę się do głównych członków JL:
Superman – Henry Cavill – bo innej opcji już nie ma!
Batman – po interpretacji Bale'a i wcześniejszej Keatona wybór dość ograniczony: Channing Tatum – mój numer dwa, pasuje pod względem fizycznym do tej postaci choć aktorsko wypada kiepsko; Michael Fassbender – mój numer jeden, również pasuje fizycznie i jako jeden z nielicznych aktorów byłby wstanie nakreślić doskonały portret psychologiczny Batmana
Wonder Woman – Oliwia Wilde lub Yvonne Strahowski – jakoś tak te obie aktorki mi podchodzą pod tą rolę, z pewnością rola powinna być powierzona atrakcyjnej kobiecie o wzroście minimum 170cm
Flash – Bradley Cooper – nr 1, aktorsko jest teraz w wysokiej formie i ma dość humoru by pociągnąć postać; Armie Hammer – nr 2, dobrze zapowiadający się aktor i ma specyficzny sympatyczny wyraz twarzy, który sprawia, że nie da się go nie lubić a taki powinien być Flash
Green Lantern – Ryan Reynolds – dałbym każdego innego aktora, ale prawdę mówiąc nikogo dobrego nie widzę w tej roli, zresztą znając życie i tak ponownie powierzą mu tą postać
Martian Manhunter – Idris Elba – deficyt czarnoskórych aktorów i nie ma w sumie z czego wybierać ale Elba jest obecnie „na fali”; idealny byłby Peter Mensach ale według mnie jest odrobinę za stary
Aquaman – ???? – brak jakiegokolwiek pomysłu
Przeciwnikiem ma być podobno Darkseid więc myślę, że głos mógłby podkładać Benedict Cumberbatch
Jeśli chodzi o jakieś cameo to widziałbym tylko jedno :
Lex Luthor – w interpretacji Daniela Day-Lewisa (szanse bliskie 0 bo raczej by nie wystąpił w takiej produkcji) lub
Lex Luthor – w interpretacji Benedicta Cumberbatcha
Aquaman - Justin Hartley lub Alex Pettyfer
Superman - to musi być Brandon Routh, bo to prawdziwy Superman
Green Arrow - Stephen Amell
Batman - Christian Bale (był by super, ale z tego, co wiem już nie chce grać tej postaci) na jego miejsce typowałbym Mark'a Wahlberg'a, moźe też być Daniel Goddard
Hawkman - Michael Shanks
Martin Manhunter - Phil Morris, lub David Lyons> na Flasha, jednak za stary , ale ma podobną budowę czaszki jak Marsjanin, więc myślę, że do tej roli nadawałby się bardziej.
Batman - Scott Adkins
Superman - Henry Cavill
Flash - Chris Pine
Aquaman - Alexander Skarsgard
Martin Manhunter - Peter Mensah
Wonder Woman - Megan Fox / Evangeline Lilly
Hal Jordan - Ryan Reynolds
John Stewart - Idris Elba
Green Arrow - Ryan Kwanten
Batman - Christian Bale
Superman - Brandon Routh
Green Lantern - Ryan Reynolds
Wonder Woman - Megan Fox
Hawkgirl - Emma Stone
Martian Marhunter - Michael Shannon
Flash - Jim Carrey
A ja postawię na podstawową piątkę:
Batman - Michael Fassbender
Superman - Jason Momoa
Wonder Woman - Nicola Peltz/Olivia Wide
Zielona Latarnia - Laurence Fishburne
Marsjanin - Phil LaMarr <Chodzi o głos przede wszystkim>
Flash - Maciej Stuhr<Bo mogę>/N.P. Harris
Sokolica - Vanessa Villela
Sokół - Rock (Tutaj kwestia czy wolą kobietę czy mężczyznę)
Lex Luthor - Billy Crudup