Zapraszam to wypisywania wyłapanych przez Was easter eggów. Jestem cienki w te klocki ale udało mi się wyłapać:
- scena rozmowy Alfreda z Brucem w której wspomina o wybuchających pingwinach z filmu Powrót Batmana.
- Steppenwolf w scenie w której przegrywa wspomina o Darkseidzie czyli ten wątek na pewno powróci.
- Podczas walk antlantów, amazonek, bogów z Steppenwolfem w przeszłości ginie jeden z członków korpusu zielonych latarni (fani pewnie ogarniają kto to był konkretnie), a jego pierścień "ucieka" z pola bitwy, obstawiam że to piercien Hala Jordana i będzie w nast filmach z DC (w końcu wojna była na ziemi)
- wątki muzyczne z poprzednich filmów np org wątek z filmu z supermanem z 1979 oraz wątek z batmana jak podczas walki w batmobilu (nie kojarzę z którego filmu ale na bank jest nam znany)
- druga scena po napisach i wystąpienie Deathstroka i Lexa Luthora - stawiam na utworzenie League of injustice (zresztą o tym wspominają). Deathstroke zapewne będzie głównym badassem w kolejnym filmie o Batmanie, bo takie gdzieś były plotki.
- ostateczny wygląd cyborga - na koniec filmu tworzy na piersi pancerz, który wyglądem jest zbliżony do wyglądu z komiksów
Off-topic. Bardzo optymistycznie podchodzisz to kwestii powstania drugiej części, i jakiegokolwiek kolejnego filmu DCEU, Batmana niestety naprzykład, Flasha niestety naprzykład.
Obyś miał jednak rację.
Zapowiadają się dobre filmy... byłaby szkoda gdyby ktoś.... chciał.... je.... zedytować...
Tyle w temacie
ja również czekam i mam nadzieję (po całym tym wylanym hejcie i narzekaniu otrzymaliśmy naprawdę świetny film)
fajnie, że wspominasz o tym wszystkim, a to chociażby kolejny dowód na to, że z punktu widzenia fanów komiksów i ich smaczków w kinie film wypada bardzo dobrze (czekam na więcej)