PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102097
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

JL TAS

ocenił(a) film na 4

Prawdopodobnie najlepsza animowana czołówka( muzyka ):
http://www.youtube.com/watch?v=p81_kAFdyr8

katedra

ciekawe czy film też będzie taki epicki :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Liga Bez Granic już nie miała tego powera, był to TAS z masą bohaterów, lepszych i gorszych, ale mocno kopiował JL

katedra

no żeby film był taki dobry jeśli będzie

ocenił(a) film na 4
wort801

Jeśli będzie co poniektórzy hejterzy zaczną płakać,że to kopia Avengers.

katedra

niech piszą wolny kraj ja liczę że powstanie :)

katedra

Ja tam ceniłem JLU tylko jako dopełnienie. Świetne i elastyczne odświeżenia niby zapomnianych wątków, jak Hawkgirl i Grundy, Justice Lords, Darkseid i Brainiac. Nawet tak pozornie niepozorny, jak strzał do Luthora w jednym z odcinków Superman TAS... JLU jest genialna, ale wyłącznie jako domknięcie niektórych wątków. Odcinki "samodzielne" już nie za bardzo...

ocenił(a) film na 4
Ketosz

Mnie rozczarowało zakończenie, walka z Darkseidem, bitwa o świat i to wszystko...w 20 minut o.O
I podniesienie flagi USA przez Supermana na końcu dobiło mnie totalnie
Nie ma porównania do JL TAS,w którym Flash pokonuje Luthora biegając dookoła kuli ziemskiej, cud, miód, malina i to bez zbędnego wspominania o potędze USA

katedra

Akurat Flash walczący z Luthorem/Brainiaciem było właśnie z JLU.

ocenił(a) film na 4
Ketosz

zaraz,zaraz to jak się skończyła JL? to nie był czasem Origin Batmana Beyond, w którym okazuje się,że Bruce to jego ojciec?

katedra

To akurat było zakończenie drugiego sezonu JLU. Pierwsze JL zakończyło się inwazją Thanagarianów, pobratymców Hawkgirl.

ocenił(a) film na 4
Ketosz

Czyli jednak jakieś tam zakończenie widziałem, ale nie tego co trzeba
btw. kolejne części Avengers mogą właśnie przypominać JL-U szczególnie po ostatnich newsach. Będzie natłok postaci, które będzie trzeba pokazać jak najszybciej i w jak najkrótszym czasie, co może doprowadzić do tego,że podstawowy skład drużyny będzie nadal najmocniejszym ogniwem, a reszta jedynie tłem, które albo powiela umiejętności tych najsilniejszych i pojawia się epizodycznie albo wspomaga tymi samymi możliwościami i jest po prostu mięsem armatnim