Pamiętacie pierwszy filmowy skład Avengers?
-Iron Man
-Kapitan Ameryka
-Hulk
-Thor
-Czarna wdowa
- Sokole Oko
Skład Justice League to
-Superman
-Batman
-Wonder Women
-Flash
-Cyborg
-Aquaman
Dzisiaj rozmyślałem nad siłami obu ekip i szczerze powiem ze ciężko jest wybrać lepsza. Ja patrzę z lekkim plusem na Justice League. A jakie jest wasze zdanie ? Która wg Was drużyna jest silniejsza ?
Superman jest w stanie pokonać każdego członka Avengersów. Nie chcę wkurzać fanów Marvela, ale niestety taka jest prawda. Superman jest za silny.
Ale w obecnym składzie Avengers pokonaliby JL, Vision ze Scarlett Witch by pokonali Supermana na 100%
serio myślicie że jest ktoś w stanie pokonać Hulka którego nic nie rusza i ma siłę która jest w stanie burzyć wieżowce a Thor przecież ma młot i może robić piorunami co chce a Supermena zabił zwykły batman który ma tylko zabawki więc coś chyba słabo z Justice :)
Ale bez użycia kryptonitu to raczej nikt nie dałby rady Supermenowi, gościu stanowi połączenie siły fizycznej / prędkości / mocy rażenia. Szczególnie dużą przewagę daje mu niesamowita prędkość (dorównującą Flash-owi) , ale w filmowych walkach tego potencjału nie wykorzystuje bo każdy pojedynek skończyłby się w ciągu kilku sekund. Zbyt szybko i zero widowiskowości, w sumie nie byłoby czego oglądać.
Z kolei z użyciem kryptonitu każdy inny superbohater mógłby go pokonać, wtedy przecież staje się zwykłym człowiekiem.
I to jest najlepsza odpowiedź a z ciekawszych pytań to - czy zrobią film gdzie obie grupy się spotkają, no i kolejne, będą walczyć przeciw sobie czy razem przeciw komuś. Brakuje mi w Avengersach X-menów, dołożyłbym jeszcze Strażników czy Legion Samobójców. A jak im braknie już Superbohaterów to mogą się skierować do japończyków i pożyczyć od nich. Japończycy mają ze 100 razy więcej swoich Superbohaterów niż amerykanie. hehe, ciekawe jakby to wyglądało jakby Songa dali do którejś z grup albo Yattamanów czy samego Gigi :D