PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426598}

Liga Sprawiedliwości

Justice League
2017
6,0 102 tys. ocen
6,0 10 1 102097
4,4 63 krytyków
Liga Sprawiedliwości
powrót do forum filmu Liga Sprawiedliwości

Moje problemy

ocenił(a) film na 4

Film jest masakrycznie posiekany. Ale kilka rzeczy nie daje mi spokoju.
- Oczywiście początek filmu który pokazuje współczesne problemy terrorystyczne: Biali łysi metalowcy atakujący arabów, biali mężczyźni którzy wysadzając cztery przecznice chcą sprowadzić świat do ciemnych wieków (CO KURNA?!) I oczywiście Batman tłumaczący Aqumanowi zawiłość globalnego ocieplenia....
- Aquaman który bez skrępowania gada do Bruce'a pers Batman przy wieśniakach
- Lois Lane jako "big gun".... lolz
- scena ewakuacji Batmana z Batmobilu, cała moja sala pękała ze śmiechu.
- Steppenwolf to CGI rodem z 2001
- Batman który śmieszkuje na prawo i lewo.... sigh..

ocenił(a) film na 4
Equos

WERSJA ROZSZERZONA :D
Film jest masakrycznie posiekany. Ale kilka rzeczy nie daje mi spokoju.
- Oczywiście początek filmu który pokazuje współczesne problemy terrorystyczne: Biali łysi metalowcy atakujący arabów, biali mężczyźni którzy wysadzając cztery przecznice chcą sprowadzić świat do ciemnych wieków (CO KURNA?!) I oczywiście Batman tłumaczący Aqumanowi zawiłość globalnego ocieplenia....
- Wonder Woman odbijająca serię z karabinu? Czy ona powinna być tak szybka? I don't think so...
- Aquaman który bez skrępowania gada do Bruce'a pers Batman przy wieśniakach
- Lois Lane jako "big gun".... lolz
- scena ewakuacji Batmana z Batmobilu, cała moja sala pękała ze śmiechu. Wyglądało to jakby siedział na kiblu xd
- Steppenwolf to CGI rodem z 2001
- Batman który śmieszkuje na prawo i lewo.... sigh..
- Mam dziwne wrażenie że nikt nie wie jak dokładnie pokazać na ekranie moce bohaterów. Flash wyglądał komicznie.
- Stroje bohaterów nie nadają się stylem do obecnej wizji świata DC. W mrocznej wizji Snydera te stroje miały by swój smaczek i nie odcinały by się tak mocno od reszty.
- Green Screen podczas rozmowy Aquamana i Mery to obraza dla współczesnej kinematografii. Nie mówiąc już o tym że jeśli przy każdej rozmowie pod wodą ktoś musi zrobić wpierw bąbel powietrza to gratuluję i pozdrawiam reżysera solo Aquamana....

Straszny jest ten film a szkoda bo liczyłem że będzie co najmniej dobry.
BTW, zauważyliście jak poskąpiono na statystów? Cały film wydaje się być niesamowicie "pusty"...

ocenił(a) film na 6
Equos

Podziwiam sprawne oko. W ogole nie pamietam sceny ewakuacji. Co do Arabow i bialych to przemilcze przez grzecznosc, bo mam wrazenie, ze wszyscy juz widza watki polityczne:D Batman wielokrotnie jest powazny:) Rezyser Aquamana to nie byle kto, wiec o to jestem spokojny:)

użytkownik usunięty
Qjaf

reżyserem Legionu samobójców też był nie byłe kto, ale miał taki materiał, że wyszło średnio (przez grzeczność). Reżyserem Hana Solo też jest nie byle kto, a wyjdzie z tego średniak pocięty, przemontowany, podokręcany w ponad połowie materiału. Jak nie masz wizji filmu to nic ci nie pomoże, a jak nie możesz mieć wizji filmu, bo producenci ci na to nie pozwolą a Ty masz tylko wabić widzów na "swój" film to masz podwójnie przerypane.

ocenił(a) film na 4
Qjaf

Też chciałbym nie widzieć polityki ale pewne rzeczy są już zbytnio widoczne. Może to moja wina bo zbytnio interesuję się polityką USA ;)

ocenił(a) film na 6
Equos

Jak dla mnie to opalony-brazowy/Arab to synonim biedy i ubostwa, a bialy kark to generalnie ten co demoluje:) To sa fakty:)

ocenił(a) film na 4
Qjaf

Znając wypowiedzi i poglądy obsady (szczególnie Aflecka) to nie dokońca zgodzę się z Twoją wypowiedzią ale szanuję ;) nie mniej ta scena to tylko kropla w kałuży problemów xd